Cum poți să slăbești sănătos. Ponturi pentru a arăta bine în costumul de baie

Joi, 26 Mai 2022, ora 00:50
3980 citiri
Cum poți să slăbești sănătos. Ponturi pentru a arăta bine în costumul de baie

Postul intermitent reprezintă un curent din ce în ce mai popular la nivel global.

Studiile demonstrează că postul intermitent nu ajută doar la slăbit, ci ar putea avea și alte beneficii.

Atunci când nu îi furnizezi hrană, organismul începe să "devoreze" din ceea ce are deja la dispoziție, inclusiv celulele îmbătrânite și bolnave, proteine deteriorate, viruși și bacterii, făcând loc pentru regenerarea unor celule noi și sănătoase.

Beneficiile postului intermitent

Postul alimentar prelungit a fost dovedit prin studii că îmbunătățește riscul cardiovascular și evident că prin restricția calorică promovează scăderea ponderală.

Totodată, îmbunătățește controlul diabetului, ar putea avea un rol anti-cancerigen și are un rol anti-inflamator.

Suplimentar, postul alimentar prelungit, prin restricția calorică, poate ajuta la prelungirea vieții, restricția calorică fiind susținută de studii pe majoritatea animalelor că prelungeste speranța de viață.

Ce înseamnă, de fapt, postul intermitent

Postul alimentar intermitent înseamnă practic creșterea intervalului orar în care nu mâncăm. De exemplu, dacă prima masă a zilei este la 8 dimineața și ultima este la 10 seara, asta înseamnă practic 14 ore de mâncat și 10 ore de repaus sau post alimentar.

Sunt multe variante de post intermitent, cea mai populară este 16/8, reprezentând 16 ore de nemâncat și 8 ore interval în care putem mânca. Un astfel de exemplu ar fi: într-o zi, singurul interval în care putem mânca este 12:00-20:00, în restul orelor nu consumăm nimic ce conține calorii.

Postul intermitent are și riscuri

Fascinația pentru acest tip de alimentație a început odată cu dovezile din studiile clinice pe animale, care au arătat că postul poate activa mecanismele celulare, îmbunătățind funcția imună și reducând inflamația asociată bolilor cronice.

Orice persoană, fără probleme de sănătate, care vrea să încerce acest model de alimentație, trebuie să știe că pot apărea anumite riscuri: foamea în perioadele de nealimentare, care poate determina o reducere a ratei metabolice și recâștigarea greutății pierdute după abandonarea postului intermitent.

La unele persoane poate să apară starea de irascibilitate, în timpul postului. Altele se pot confrunta cu senzația de frig sau lipsa energiei. Alte persoane pot să aibă dureri de cap, de exemplu.

Postul intermitent, adoptat pe termen lung

Postul intermitent este un stil de viață și trebuie adoptat pe termen lung pentru a menține greutatea obținută.

De asemenea, și în postul intermitent alimentația se bazează pe alimente sănătoase, bogate în nutrienți și sunt excluse alimentele procesate de orice tip, sucurile dulci și alcoolul.

Hidratarea eficientă este extrem de importantă pentru că menține metabolismul activ. Beneficiile apar în cazul în care perioada de alimentare este pe timpul zilei, de preferat până la ora 20:00.

Citeste si:
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Se încing spiritele în PSD după ce partidul a comandat un sondaj care o dă pe Gabriela Firea pe prima poziție într-un top al încrederii. În urmă cu câteva săptămâni, într-un alt...
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
Guvernul ia în calcul pentru iarna aceasta mai multe scenarii privind aprovizionarea cu gaze naturale. Conform unor surse politice, oficialii ar putea raționaliza consumul pentru companii, în...