Cum să eviți să ieși din post cu kilograme în plus. Sfaturile unui cunoscut nutriționist

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 16:43
1684 citiri
Cum să eviți să ieși din post cu kilograme în plus. Sfaturile unui cunoscut nutriționist
Verdețurile și cruditățile sunt recomandate în post FOTO freepik

Nutriționista Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe Facebook, care sunt alimentele care trebuie evitate de persoanele care țin post pentru a nu se îngrășa.

Ea subliniază că rolul postului alimentar este acela de a da ”o pauză organismului de la procesele complexe de metabolizare și digestie pe care le necesită proteinele animale”.

”Cu carne sau fără carne?

La fiecare perioadă de post ne punem întrebarea: e mai sănătos să avem, măcar și pentru un timp, o dietă care să excludă produsele de origine animală? Rolul postului alimentar este să dea o pauză organismului de la procesele complexe de metabolizare și digestie pe care le necesită proteinele animale. Deci DA, cu siguranță este recomandat să ne lipsim câteva săptămâni de astfel de produse- nu de alta, dar ne vom bucura mai mult de ele după această pauză”, a scris Mihaela Bilic.

Cunoscuta nutriționistă a făcut și o serie de recomandări pentru ca cei care țin post să evite să pună kilograme în plus.

” - Limitați aportul alimentar la maxim 3 mese/zi și nu vă temeți de senzația de foame; e greu să te simți sătul fără proteine animale, deci în post există tendința să mâncăm mai mult.

- Atenție la combinația făinoase-grăsime vegetală (ulei), este cea mai bună “rețetă” de îngrășare și din păcate multe alimente de post au aceste ingrediente la bază.

- Evitați consumul în exces de produse de patiserie, margarină, cartofi prăjiți, șnițel si cascaval de post, oleaginoase de tip semințe, alune, migdale, fistic, deși nu pare, au multe calorii.

- Preferați mâncărurile gătite la cuptor, ciorbele și tocănițele pe bază de sos de roșii, multe legume, condimente și ierburi aromate.

- Consumați leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte,năut) de minim 2-3 ori/săptămână și bazați-vă pe cartof în loc de pâine, paste sau orez.

- “Abuzați” de toate verdețurile și cruditățile existente pe piață, proaspete sau gătite, cu ados minim de ulei; postul poate fi și o cură Detox, dacă punem accentul pe hidratare și mâncăm multe legume.

- Consumați fructele cu moderație, sunt un desert natural și sănătos, iar ciocolata neagră este și ea un dulce de post”, sunt sfaturile Mihaelei Bilic.

Ea a adăugat că ”nu e ușor să ții post”, fiind nevoie de aprovizionare, organizare și gătit acasă.

”Mâncarea trebuie să fie cât mai simplă și cu limită la cantitate, altfel riscați să ieșiți din post cu niște kilograme în plus”, a concluzionat Mihaela Bilic.

Quarterly Report - Editia 4

Top 3 fructe care îngrașă cel mai mult. Nutriționist: ”Căpșunile sunt prietenoase cu silueta”
Top 3 fructe care îngrașă cel mai mult. Nutriționist: ”Căpșunile sunt prietenoase cu silueta”
Nutriționista Mihaela Bilic a făcut o serie de recomandări pentru cei care țin la silueta lor. Ea a vorbit despre fructele care îngrașă, menționând în top trei cireșele, pepenii și...
Alimentele anti-foame. Sfaturile unui nutriționist pentru ”a ne păcăli instinctele”
Alimentele anti-foame. Sfaturile unui nutriționist pentru ”a ne păcăli instinctele”
Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic a făcut recent o serie de recomandări în ceea ce privește alimentele care ”păcălesc” foamea. ”Ca să ne păcălim instinctele trebuie să...
#post, #alimente, #ingrasare, #mihaela Bilic, #nutritionist , #sanatate