Angajații Poștei Române, dificil de convins să folosească ATV-urile în zonele greu accesibile: ”A fost o provocare”

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 20:53
1880 citiri
Angajații Poștei Române, dificil de convins să folosească ATV-urile în zonele greu accesibile: ”A fost o provocare”
ATV-urile au costat peste 99.000 de lei FOTO Poșta Română

Directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, a reamintit duminică, 5 februarie, că instituţia, al cărei acţionar este Ministerul Digitalizării, a cumpărat pentru angajaţii din zone cu relief dificil patru ATV-uri care să îi ajute să ajungă mai repede la destinatari cu trimiterile poştale.

El a precizat că la început ”nu le-a vrut nimeni” şi a fost nevoie de insistenţe pentru ca angajaţii ”să le preia”. Directorul a mai spus că sunt necesare mai multe astfel de vehicule pentru eficientizarea activităţi în unele zone.

”A fost o provocare. Am cumpărat doar patru ATV-uri, deşi cred că e nevoie de mult mai multe, şi am insistat ca acolo unde terenul o solicită, unde relieful este foarte prost, angajaţii Poştei să folosească ATV-uri. Şi am cumpărat patru ATV-uri, nu le-a vrut nimeni şi a trebuit să insistăm, efectiv, să le preia. Din fericire, odată ce se încearcă ceva nou în Poştă, imediat devine ceva la modă şi e acceptat. Poate cel mai mediatizat caz este în judeţul Alba, în Apuseni, unde o colegă de-a noastră a acceptat să folosească ATV-ul şi acum ne mândrim cu ea”, a afirmat directorul Poştei Române la Digi 24.

Acesta a adăugat că a fost sunat personal pentru a rezolva problema, atunci când vehiculul a avut o mică defecţiune.

Valentin Ştefan a vorbit și despre salariile din Poşta Română, spunând că nu sunt mari.

”Pe de-o parte, este ataşamentul faţă de companie. Pe de altă parte, sunt angajaţi care au prins vremuri foarte bune în Poştă, în anii 90 Poşta era un angajator foarte atractiv şi majoritatea sunt rămaşi încă de atunci. În următorii 10 ani, 15.000 de angajaţi ai companiei vor atinge vârsta pensionării. Deci asta pe de o parte. Pe de altă parte, când lucrezi într-o companie 10-15 ani, e foarte greu să mai schimbi locul de muncă. Şi în al treilea rând, sunt unele zone, cum sunt Apusenii sau zone mai puţin prospere în România, unde nu există alternativă şi chiar şi aceste salarii mici sunt salarii bune acolo”, a mai spus directorul, întrebat cum se explică faptul că oamenii rămân angajaţi la Poşta Română, deşi salariile nu sunt mari.

#Posta Romana, #ATV, #angajati, #salarii , #Posta Romana
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Mda... Dacă nu consumă combustibilul, află și șefii că n-au prea