Poșta Română a intrat în afaceri imobiliare. Pe portalul lansat au fost scoase la închiriere 500 de proprietăţi

Miercuri, 24 Aprilie 2024, ora 18:42
1474 citiri
Poșta Română a intrat în afaceri imobiliare. Pe portalul lansat au fost scoase la închiriere 500 de proprietăţi
Poșta Română a intrat în afaceri imobiliare FOTO imobiliarepostaromana.ro

Poșta Română oferă un nou serviciu începând de miercuri, 24 aprilie. Directorul Poștei, Valentin Ștefan, a dezvăluit într-o conferință de presă online lansarea portalului imobiliar al instituției.

Acest portal oferă acces la o gamă variată de spații comerciale, apartamente, birouri și terenuri disponibile pentru închiriere, fiind parte a strategiei companiei de a-și valorifica mai eficient activele imobiliare.

"Poşta are cam 2.000 de proprietăţi. Din cele 2.000, 1.000 sunt în circuit poştal, deci nu ne atingem de ele. Restul de 1.000 sunt valorificate spre închiriere. Din cele 1.000 care sunt deschise spre închiriere, avem 500 deja închiriate şi 500 pe care le încărcăm pe platformă. Din cele închiriate, anul trecut am închiriat 120 în plus, care nu aveau un contract de închiriere şi am renegociat vreo 300. Deci în concluzie încă mai avem vreo 50-100 care trebuie renegociate, dar probabil că acolo preţul chiriei era bun şi nu le-am prioritizat", a explicat Valentin Ştefan.

Potrivit acestuia, compania are spaţii pe care nu le-a utilizat de mai mulţi ani şi vor fi scoase la închiriere. Pe lângă acestea, o parte din subunităţile poştale au sute de metri pătraţi, iar compania are nevoie de suprafeţe mai mici. În aceste cazuri locaţiile pot fi împărţite în două şi o parte din spaţiu să fie închiriat. De asemenea, există 20- 30 de subunităţi închise la nivel naţional. Acele spaţii vor intra în circuitul de închiriere.

Poşta Română va scoate la închiriere spaţii comerciale şi spaţii de birouri, apartamente care erau destinate salariaţiilor, dar şi terenuri.

Claudiu Ilie, manager în cadrul unităţii de afaceri imobiliare, a precizat că platforma va fi utilizată exclusiv pentru proprietăţile din patrimoniul companiei.

În 2021-2022, veniturile companiei din închirieri erau de 700.000 de lei lunar. În prezent, compania a crescut veniturile din închirieri la 1,1 milioane de lei lunar.

Compania Naţională "Poşta Română" a organizat miercuri, 24 aprilie 2024, o conferință de presă cu ocazia lansării Portalului imobiliar al companiei. Portalul Imobiliar al Companiei Naţionale "Poşta Română" constituie sursa oficială pentru serviciile de închiriere imobiliară, punând la dispoziţie o selecţie extinsă de spaţii comerciale, apartamente, birouri şi terenuri deţinute de companie, disponibile pentru închiriere.

Quarterly Report - Editia 4

Fost lider de sindicat reținut de Poliție pentru delapidare. Prejudiciu uriaș
Fost lider de sindicat reținut de Poliție pentru delapidare. Prejudiciu uriaș
Fostul preşedinte al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Constanţa, este acuzat de delapidare. Acesta nu ar fi putut prezenta documente justificative pentru 350.000 de lei,...
Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Ultimul incident din Parlamentul României, în care deputatul PNL Florin Roman a fost agresat de către fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, a readus în atenția publică...
#Posta Romana, #afaceri imobiliare, #proprietati imobiliare, #inchiriere, #portal imobiliar , #Posta Romana