Poșta Română ar putea angaja recruți străini în 2024

Vineri, 21 Iunie 2024, ora 19:18
798 citiri
Poșta Română ar putea angaja recruți străini în 2024
FOTO: posta-romana.ro/

Poșta Română schimbă Contractul Colectiv de Muncă cu o clauză care ar putea permite angajări ale muncitorilor străini în 2024. Află părerea experților și care sunt efectele pe care această decizie le are asupra economiei române!

Poșta Română nu mai impune cunoașterea limbii române pentru angajare

Poșta Română vrea să renunțe la condiția cunoașterii limbii române din contractul colectiv de muncă, fapt ce ar putea duce la posibilitatea de angajare a recruților străini în 2024.

Acest lucru a fost hotărât în urma negocierilor dintre Poștă și Sindicatul Lucrătorilor Poștali, în cadrul cărora s-au discutat mai multe chestiuni, printre care:

 • Măriri salariale - de 400 de ron la salariul actual;
 • Introducerea tichetelor de masă - care nu erau prevăzute în proiectul BVC;
 • Sporuri de loialitate - de 10%, 13% și 15% bazate pe vechimea lucratorilor;
 • Restructurarea drepturilor sindicale - să se implementezei proceduri predictibile;
 • Eliminarea din CCM a articolelor preluate din legi - deoarece se consideră că nu sunt necesare.

Sindicatul Lucrătorilor Poștali a mai cerut, de asemenea, obținerea autorizațiilor necesare pentru a putea organiza, la nevoie, pichete de protest, așa cum ne informează wall-street.

Analiza experților în recrutare personal asiatic AiRO asupra deciziei Poștei Române

Experții agenției de recrutare muncitori asiatici AiRo sugerează că angajarea muncitorilor străini de către Poșta Română ar putea genera un impact pozitiv semnificativ asupra eficienței operaționale și a diversității culturale în cadrul organizației, răspunzând nevoilor diversificate ale populației, inclusiv ale comunităților de imigranți.

Analiza de piață pe care experții AiRo au realizat-o arată următoarele schimbări pe care Poșta Română le-ar putea simți după angajarea de personal asiatic și nu numai:

 • Creșterea satisfacției clienților, datorată meticulozității și seriozității de care dau dovadă străinii, conform ultimelor statistici;
 • Starea generală a angajaților ar fi îmbunătățită grație diversității la care ar fi supuși prin prisma descoperirii noilor obiceiuri și culturi;
 • Imaginea generală a Poștei Române va cumula creșterea și inovația, devenind unul dintre cei mai moderni angajatori de stat;
 • Schimbul de cunoștințe va avea un impact pozitiv asupra capacităților muncitorilor români.

Beneficiile și provocările angajării muncitorilor străini pentru economia românească

Valul de angajări ale persoanelor din Asia și nu numai, care a început în 2021 și este în continuă creștere, a avut un impact semnificativ asupra economiei românești. Astfel, putem observa atât beneficii, cât și dezavantaje.

În ceea ce privește beneficiile, experții în recrutare AiRo și experții în analiză economică sunt de acord că diversitatea abilităților și posibilitatea unui transfer de cunoștințe duc atât la creșterea exponențială a abilităților demonstrate de angajații români, cât și la creșterea calitativă a serviciilor pe care aceștia le prestează.

Totodată, se preconizează scăderea deficitului forței de muncă, lucru cu care România se confruntă de peste 10 ani, iar plata impozitelor poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economiei pe termen lung.

Totuși, dezavantajele există. Pe lângă barierele de limbaj și problemele de integrare cu care lucrătorii străini s-ar putea confrunta, pot apărea tensiuni sociale și posibilitatea de exploatare a acestor muncitori. Acest lucru ar putea atrage un impact negativ asupra economiei, deoarece elimină beneficiile pe care angajarea străinilor le-ar aduce în condiții optime.

Luând în considerare avantajele și dezavantajele, împreună cu prevederile legale care țintesc înspre a elimina exploatarea persoanelor în scopul muncii și a ușura procesul de recrutare, putem concluziona că, pe termen lung, angajarea muncitorilor străini va avea cel mai probabil un impact pozitiv pentru economia României.

Considerații Etice

Diversitatea și cultura unui loc de muncă sunt foarte importante atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Astfel că, angajarea în condiții umane și etice ale muncitorilor străini va conduce la soluționarea problemelor economice actuale și la asigurarea unui mediu de lucru divers.

Dacă Poșta Română va angaja muncitori străini în viitor, acest lucru va avea, cel mai probabil, un impact pozitiv.

Deși exploatarea recruților străini este o problemă în ziua de azi, iar procesul de recrutare este unul anevoios, experții în recrutare oferă o plasă de siguranță pentru muncitorii străini și angajatori, ocupându-se de toate procedurile legale pentru a oferi certitudine tuturor părților implicate.

OpenAI lansează un nou chatbot: Inteligență artificială compactă și accesibilă
OpenAI lansează un nou chatbot: Inteligență artificială compactă și accesibilă
OpenAI a anunțat recent lansarea GPT-4o mini, un nou model de inteligență artificială compact, dar foarte puternic. Scopul principal al acestui model este să facă motorul GPT-4 mai accesibil...
Netflix își extinde lista de jocuri: Squid Game Multiplayer, anunțat. Când se lansează
Netflix își extinde lista de jocuri: Squid Game Multiplayer, anunțat. Când se lansează
Netflix continuă să își extindă oferta de jocuri gratuite incluse în abonamentul său, adăugând un nou joc multiplayer inspirat de celebra serie sud-coreeană „Squid Game”. În...
#Posta Romana, #strainatate, #recruti straini , #stiri afaceri
 1. OpenAI lansează un nou chatbot: Inteligență artificială compactă și accesibilă
 2. Netflix își extinde lista de jocuri: Squid Game Multiplayer, anunțat. Când se lansează
 3. Intel explică problemele de stabilitate ale procesoarelor Core 13 și 14
 4. Xiaomi Mix Flip ajunge oficial pe piața europeană. La ce preț este oferit de producător
 5. Spotify se pregătește să lanseze un abonament HiFi pentru a concura cu TIDAL și Apple Music
 6. Huawei amână lansarea seriei Mate 70: Ce upgrade-uri ne așteaptă
 7. Elon Musk, acuzat că ar cheltui lunar 45 de milioane de dolari pentru susținerea campaniei lui Donald Trump
 8. Ce salarii lunare au piloții și stewardesele de la TAROM. Protestul de la compania de stat a avut succes
 9. Țara în care robotaxi-urile sunt extrem de ieftine și schimbă industria transporturilor
 10. Boeing și NASA efectuează teste la sol pentru propulsarea capsulei Starliner