Poşta Română, prima instituție de stat care lansează un NFT. Banii vor fi donați pentru o cauză umanitară

Miercuri, 10 August 2022, ora 18:39
8987 citiri
Poşta Română, prima instituție de stat care lansează un NFT. Banii vor fi donați pentru o cauză umanitară
Sediul unui oficiu poștal FOTO Poșta Română

Poşta Română a anunțat miercuri, 10 august, că lansează primul NFT al unei entităţi din portofoliul statului român, sub forma unui timbru digital, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înfiinţarea companiei.

Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 12 august, la ora 18:00, la Muzeul Național de Istorie a României.

”Este vorba despre o serie limitată de 160 de NFT-uri, simbolizând vârsta Poştei Române, creaţii grafice virtuale a căror valoare de piaţă este de presupus a se aprecia în timp”, a transmis compania într-un comunicat.

Din cele 160 de NFT-uri, Poşta Română a alocat pentru evenimentul de la sediul MNIR zece timbre digitale, care vor face obiectul unei licitaţii deschise, cu un preţ de pornire de 160 de euro pentru fiecare piesă.

Compania precizează că scopul licitației este unul umanitar.

”Toate încasările obţinute în seara evenimentului vor fi transferate în conturile fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei, care a demarat un proiect de colaborare cu Poşta Română în acest sens. Banii vor merge în proiectele de susţinere a programelor derulate în sprijinul pacienţilor cu boli incurabile. De altfel, costurile pentru susţinerea unei zile de tratament paliativ pentru fiecare pat din spitalele fundaţiei se cifrează, coincidenţă, la 160 de euro”, se mai arată în comunicat.

Poşta Română marchează 160 de ani de la înfiinţare şi prin organizarea fazei naţionale a Marşului Factorilor Poştali, competiţie profesional-sportivă de tradiţie, ajunsă anul acesta la ediţia 42. Întrecerea, la care participă cei mai rapizi poştaşi din fiecare judeţ al ţării, se va desfăşura sâmbătă, 13 august 2022, pe Calea Victoriei, cu începere de la ora 11:00, linia de start fiind amplasată chiar în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României.

Ce sunt NFT-urile

NFT-urile (non-fungible token) sunt bunuri digitale, care nu există fizic. Token-ul (o unitate monetară) este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate.

NFT-urile diferă de cryptomonede precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH) sau Cardano (ADA), care au rol de monede digitale. NFT-urile sunt tokenuri care reprezintă un activ digital sau fizic, de exemplu, o piesă de artă, muzică, sau chiar o proprietate, şi conţine informaţii adiţionale pe care o monedă nu le-ar purta. NFT-urile pot fi folosite pentru a autentifica piese de artă şi alte piese de colecţie.

Poșta Română a intrat în afaceri imobiliare. Pe portalul lansat au fost scoase la închiriere 500 de proprietăţi
Poșta Română a intrat în afaceri imobiliare. Pe portalul lansat au fost scoase la închiriere 500 de proprietăţi
Poșta Română oferă un nou serviciu începând de miercuri, 24 aprilie. Directorul Poștei, Valentin Ștefan, a dezvăluit într-o conferință de presă online lansarea portalului imobiliar al...
Când vor fi livrate pensiile în contextul sărbătorilor pascale. Anunțul directorului Poștei Române
Când vor fi livrate pensiile în contextul sărbătorilor pascale. Anunțul directorului Poștei Române
Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a anunţat, miercuri, că vor fi livrate pensiile, până de sărbătorile pascale. El a precizat că, în funcţie de momentul în care vor...
#Posta Romana, #nft, #timbre, #cauza umanitara , #posta
Comentarii