"Zeci de poștași au plecat acasă cu gândul că Poșta Română are un viitor frumos". Comunicatul desprins din Epoca de Aur

Luni, 23 Ianuarie 2023, ora 12:37
6541 citiri
"Zeci de poștași au plecat acasă cu gândul că Poșta Română are un viitor frumos". Comunicatul desprins din Epoca de Aur
Angajat al Poștei Române FOTO Facebook/ Compania Naţională Poşta Română

Poșta Română a anunțat înnoirea flotei auto cu 200 de mașini noi. Instituția a transmis un comunicat de colecție, cu reacții ale angajaților entuziasmați de veste.

"Bătrânicile Poștei înlocuite cu 200 de tinerele"

"REÎNNOIM FLOTA AUTO: „BĂTRÂNICILE” POȘTEI, ÎNLOCUITE CU 200 DE “TINERELE”

Dimineață senină și liniștită de sâmbătă. Venind pe bulevardul Unirii, dinspre Piața Alba Iulia, te întâmpină în zare o mare roșie. Zeci de mașini strălucesc în soare, nou-nouțe. Stau parcate în parcarea din fața Parlamentului și își etalează înscripțiile cu galben: Poșta Română!

Oameni curioși, aflați cu treabă în zona Palatului Parlamentului, dar și poștași care și-au transmis din om în om chemarea, s-au adunat pentru a admira primele autoutilitare din lotul de 200 de mașini achiziționat pentru reînnoirea parcului auto al Poștei."

"Șoferii se bucură ca niște copii, pentru care Crăciunul a venit a doua oară"

"În jurul mașinilor se învârt foarte mândri șoferii care le vor duce la destinație. Din Capitală, noile mașini vor împânzi toate județele. Șoferii se bucură ca niște copii, pentru care Crăciunul a venit a doua oară și le-a adus jucăriile dorite.

Și este și de înțeles, spune @David-poștașul, pentru că: "am condus mașini cu o vechime de 12 ani, un Volkswagen Caddy, care avea în jur de 300.000 de km, am condus și mașini electrice Renault Kangoo și Dacia Dokker.

Apoi am condus și mașina pe care o vedeți astăzi, aici. Nu se compară! O mașină nouă este o mașină nouă! Îți dă siguranță în trafic, este fiabilă, nu stai tot timpul să te gândești la hibele pe care le întâlnești la o mașină veche. Doi, trei ani nu ai probleme cu ea, dacă o îngrijești bine! În plus, noile mașini au un design modern și sunt și foarte bine izolate. Și bonus, peretele despărțitor din cabina șoferului este din geam și îți vine foarte ușor să urmărești câte colete mai sunt, dacă stau bine, dacă a căzut vreunul la o frână mai bruscă sau la un viraj mai strâns".

Știm sigur că impresiile lui @David-poștașul nu vor lipsi de pe rețelele sociale unde este foarte activ, obișnuindu-și fanii cu povești din Poștă.

Foarte încântat de noua achiziție este și Cristi. El este responsabil de transport la Pitești. Patru mașini mici și una mare, dintre noile mașini, iau drumul Argeșului, la Câmpulung Muscel, la Curtea de Argeș și la Pitești. Cristi a venit cu băieții să le ducă acasă.

Cristi gândește ca un adevărat manager: "cu aceste mașini, în primul rând vom reduce timpii de lucru. De ce spun asta? Pentru că o flotă veche te încetinește mult. Ai timpi morți în flux, pentru că mașinile vechi stau prin service-uri, iar tu trebuie să găsești soluții să le înlocuiești pe perioada reparațiilor. Plus banii cheltuiți. Pe de altă parte, la toate mașinile noi reviziile sunt scurte, gen - trei ore. Programezi, mergi, faci revizia, ai plecat. O mașină nouă înseamnă eficiență, înseamnă economii cu întreținerea, pentru companie. Apoi, este și o chestiune de imagine, câștigi încrederea și respectul clienților”."

Destinațiile spre care pleacă noile mașini

"Mergând printre mașinile strălucind de nou, nu poți trece cu vederea destinațiile spre care pleacă: Argeș, Teleorman, Sibiu, Prahova, Dâmbovița, Bacău, Hunedoara, Satu Mare, Călărași, Timiș, Buzău, Dolj, Gorj, Suceava. Toate județele, ore întregi de condus!

Șoferul Daniel conduce una dintre mașinile care pleacă la Suceava. Ghicești în vorbele lui dragostea și atașamentul pentru "bătrânici", cum le spune el. Mașinile astea le-au fost credincioase ani mulți șoferilor și curierilor Poștei; acum le-a venit și lor timpul să se odihnească.

"Am realizat, în ultimul an, multe investiții, dar majoritatea nu se văd"

"La final, Valentin Ștefan, directorul general al Poștei, prezent la eveniment, le-a vorbit angajaților despre munca depusă în modernizarea Companiei: "Sunt zile, ca cea de astăzi, în care reușim să arătăm ce înseamnă forța Poștei, cu acest grup minunat de oameni. Reușim să arătăm ce înseamnă această putere logistică pe care o avem. Știu că toată munca Poștei aproape că nu se vede. Dar să știți că noi chiar avem cu ce să ne mândrim. Avem, poate, cel mai modern echipament de printat și de împlicuit din țară.

Avem, poate, cea mai mare capacitate logistică financiară din România. 5% din masa financiară a țării trece prin conturile Poștei Române. Nimeni altcineva nu are capacitatea noastră de a managerui această sumă. Ei bine, dumneavoastră o faceți! Am realizat, în ultimul an, multe investiții, dar majoritatea nu se văd. Nu se văd scanerele, serverele, calculatoarele. Este o schimbare care deocamdată știu că nu se vede. În acest moment, însă, punem bazele a ceea ce se va vedea în viitor: o companie modernă, sustenabilă și orientată către client".

Zeci de șoferi și poștași au plecat sâmbătă acasă cu gândul că Poșta Română are un viitor frumos. În dimineața aceea au trăit doar un mic episod. Urmează restul, adică toate", scrie în anunțul postat pe Facebook.

Când vor fi livrate pensiile în contextul sărbătorilor pascale. Anunțul directorului Poștei Române
Când vor fi livrate pensiile în contextul sărbătorilor pascale. Anunțul directorului Poștei Române
Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a anunţat, miercuri, că vor fi livrate pensiile, până de sărbătorile pascale. El a precizat că, în funcţie de momentul în care vor...
Câți români care dețin mașini electrice au un singur autoturism. "Încă două termice, orice s-ar întâmpla, am cu ce să mă mișc"
Câți români care dețin mașini electrice au un singur autoturism. "Încă două termice, orice s-ar întâmpla, am cu ce să mă mișc"
Cei mai mulți șoferi sunt de acord că mașinile electrice sunt ideale pentru deplasări în oraș. Totuși nu toată lumea își permite să întrețină două sau mai multe mașini cu toate...
#Posta Romana, #comunicat, #masini noi, #flota auto, #soferi, #angajati , #Posta Romana