Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

INS: 1.200 de locuri vacante în învăţământ şi aproape 5.000 în sănătate şi asistenţă socială

Joi, 19 Mai 2022, ora 11:40
2405 citiri
INS: 1.200 de locuri vacante în învăţământ şi aproape 5.000 în sănătate şi asistenţă socială
Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 47.300, în trimestrul I 2022, în creştere faţă de trimestrul anterior FOTO: Unsplash.com

În trimestrul I al acestui an, numărul locurilor de muncă vacante a fost 47.300, în creştere cu 1.700 faţă de trimestrul anterior, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.

Sectorul bugetar a însumat aproape 23% din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 4.900 locuri vacante s-au regăsit în sănătate şi asistenţă socială, 4.600 locuri vacante în administraţia publică, iar 1.200 locuri vacante în învăţământ.

Cele mai puţine locuri de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă, tranzacţii imobiliare, respectiv în alte activităţi de servicii.

În trimestrul I 2022 prin comparaţie cu trimestrul precedent, rata locurilor de muncă vacante a înregistrat cele mai relevante creşteri în distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare, respectiv în intermedieri financiare şi asigurări.

În ceea ce priveşte numărul locurilor de muncă vacante, creşterile cele mai semnificative au fost în activităţile din construcţii (+0,9 mii locuri vacante), comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare.

Cele mai relevante scăderi, atât în ceea ce priveşte rata, cât şi numărul locurilor de muncă vacante, s-au regăsit în activităţile din sănătate şi asistenţă socială şi administraţie publică.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#posturi vacante, #sanatate, #invatamant, #Asistenta Sociala , #sanatate