Reacția lui Marcel Ciolacu după ce social-democrații au votat pragul valoric pentru abuzul în serviciu: ”PSD rămâne consecvent”

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 18:21
4426 citiri
Reacția lui Marcel Ciolacu după ce social-democrații au votat pragul valoric pentru abuzul în serviciu: ”PSD rămâne consecvent”
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Hepta

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu, a reacționat miercuri, 29 martie, după scandalul provocat de votul din Senat privind introducerea unui unui de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

Ciolacu a transmis că Ministerul Justiţiei trebuie să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu opiniile specialiştilor în drept.

PSD rămâne consecvent şi va vota în Camera Deputaţilor, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniştii din justiţie.

Modificarea Codurilor penale este jalon în PNRR şi trebuie să ne asigurăm că această reformă se va face cum trebuie”, a scris liderul PSD, miercuri, pe Facebook.

Reacţia lui vine după ce Senatul a adoptat proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Pragul, introdus printr-un amendament de parlamentarii PSD, PNL și UDMR - fără ca aceștia să fie numiți - amintește de cel de 200.000 de lei din celebra OUG 13 inițiată de fostul lider PSD Liviu Dragnea și premierul de la acea dată Sorin Grindeanu, care a generat proteste masive.

Miercuri, după vot, liderul USR, Cătălin Drulă, i-a acuzat pe cei din PSD și PNL că ”vor să dea liber la furat”, iar Raluca Turcan (PNL) a transmis că este ”o greșeală care trebuie corectată.”

#prag abuz serviciu, #Marcel Ciolacu presedinte PSD, #OUG 13 , #stiri Marcel Ciolacu
Comentarii
Poza Infatuatul
Infatuatul
rank 5
Rămâne Consecvent….
Z
ZippAVeeDooDaea
rank 1
Pooooooooorrrrkkkk!!!....cu banii purcellăcciunilor. E adevărat.