PNL își asumă poziția Ministerului Justiției privind pragul pentru abuzul în serviciu. Anunțul lui Nicolae Ciucă

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 21:31
2360 citiri
PNL își asumă poziția Ministerului Justiției privind pragul pentru abuzul în serviciu. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO Hepta

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri seară, 29 martie, că PNL susține propunerea Ministerului Justiției privind pragul valoric pentru abuzul în serviciu.

Anunțul premierului a fost făcut în contextul scandalului generat de votul din Senat, în urma aprobării unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

Ulterior, Ministerul Justiției a transmis că susține un prag de 9.000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu.

”În această seară, am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu.

L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Național Liberal, în vederea susținerii și adoptării lui”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

În comunicat, Ministerul Justiţiei a subliniat că nu există nicio referinţă concretă în deciziile Curţii Constituţionale a României sau în avizele Comisiei de la Veneţia cu privire la valoarea economică sau financiară a unui prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

În urma votului din Senat a avut o reacție și șefa Parchetului European. Laura Codruța Kovesi a transmis că, prin amendamentele depuse, se încearcă dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu și a avertizat că, dacă vor fi adoptate, va sesiza Comisia Europeană.

#prag abuz serviciu, #ministerul justitiei, #Nicolae ciuca premier, #PNL , #stiri Nicolae Ciuca