O nouă pedeapsă în cazul tânărului care a dus prăjituri cu marijuana la o petrecere privată. Decizia definitivă a instanței

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 19:36
2547 citiri
O nouă pedeapsă în cazul tânărului care a dus prăjituri cu marijuana la o petrecere privată. Decizia definitivă a instanței
Mai mulți oameni au ajuns la spital după ce au mâncat prăjiturile FOTO Pixabay

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis marţi, 31 ianuarie, contestaţia înaintată de DIICOT la decizia Tribunalului Vâlcea de a dispune arestul la domiciliu în cazul tânărului suspectat că a adus prăjituri cu marijuana la o petrecere organizată la un hotel din Râmnicu Vâlcea.

Astfel, tânărul a fost arestat preventiv pentru 21 de zile.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea şi, în temeiul art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Cojocari Dumitru, pe o perioadă de 21 de zile, începând cu data efectivei încarcerări. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii, care nu contravin prezentei. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, este decizia pronunţată de judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti, Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi familie.

Bărbatul se afla în arest la domiciliu din 23 ianuarie.

Dumitru Cojocari, în vârstă de 32 de ani, este suspectat că a oferit prăjituri cu marijuana la o petrecere privată desfăşurată într-un restaurant al hotelului Ramada din Râmnicu Vâlcea. Conform DIICOT, el se număra printre invitaţii la eveniment.

În urma consumului, 16 dintre participanţii la aniversare au acuzat stări de rău, palpitaţii, halucinaţii şi atacuri de panică şi s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Judeţean Vâlcea. Pentru 15 dintre ei, testele pe probe din urină au ieşit pozitive la marijuana.

În urma percheziţiei efectuate duminică, în locuinţa bărbatului au fost descoperite resturi de cannabis şi un grinder.

Hotelul care a găzduit petrecerea s-a delimitat de incident. Ramada Hotel a anunţat că mâncarea oferită invitaţilor a respectat normele de siguranţă alimentară, subliniind că prăjiturile au fost aduse de sărbătorit, însoţite de aviz de conformitate.

#prajituri marijuana, #petrecere privata, #Valcea, #tanar arestat preventiv , #stiri juridice