Un nou vaccin anti-COVID 19 va fi disponibil în Marea Britanie. Ce companie a depus cerere pentru autorizare

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 07:16
5090 citiri
Un nou vaccin anti-COVID 19 va fi disponibil în Marea Britanie. Ce companie a depus cerere pentru autorizare
Dosarul pentru autorizare a fost depus de către companie FOTO Pixabay

Novavax a finalizat procesul de depunere a cererii pentru autorizarea vaccinului său pentru Covid-19 în Marea Britanie. Conform presei internaționale, cererea se bazează pe datele dintr-un studiu în fază avansată care a implicat 15.000 de voluntari din Marea Britanie, potrivit cărora vaccinul experimental a avut o eficacitate de 96,4% împotriva tulpinii originale de coronavirus.

Solicitarea include, de asemenea, date dintr-un studiu în fază avansată cu 30.000 de persoane participante, în Statele Unite şi Mexic, care arată că vaccinul, NVX-CoV2373, a demonstrat o protecţie de 100% împotriva formelor moderate şi severe de boală şi o eficacitate generală de 90,4%.

Suficiente doze de vaccin administrate

Regatul Unit a administrat până acum suficiente doze de vaccin pentru a vaccina complet aproximativ 76,1% din populaţia totală a ţării, potrivit unui bilanţ al Reuters. Cu toate acestea, cazurile au fost în creştere recent, iar premierul Boris Johnson a spus că guvernul se va baza mai degrabă pe vaccinuri, decât pe blocaje, pentru a traversa o iarnă dificilă.

În august, Novavax şi-a amânat termenul de depunere a cererii în SUA pentru al patrulea trimestru al acestui an, în loc de al treilea, spunând că distribuirea vaccinului său va fi iniţial prioritară în ţările cu venituri mici, care au încă o nevoie nesatisfăcută de doze de vaccinare primară.

Novavax a spus că acum se aşteaptă să depună cererea completă pentru a solicita autorizarea SUA până la sfârşitul anului.

Autorizare și în India

Compania n-a acordat prioritate depunerii cererilor de autorizare la autorităţile de reglementare din ţările cu venituri mici şi medii, deoarece a rămas în urma unor colegi precum Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson în cursa pentru autorizare a vaccinurilor în SUA şi Europa.

Luna trecută, Novavax şi partenerul său Serum Institute of India au solicitat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii o autorizare pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului Novavax împotriva COVID-19.

Novavax a depus deja o cerere de autorizare pentru vaccinul său în India, Indonezia şi Filipine. Compania anticipează acum să finalizeze în curând depunerea cererilor la autorităţile de reglementare pe pieţe ca Europa, Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#dosar de autorizare, #novovax, #companie, #Pfizer, #moderna, #Johnson and Johnson , #stiri PRE