Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O altfel de revista a presei. Esential in 15 iulie 2020

Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 21:25
903 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 15 iulie 2020

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

Sex si mita la Permise, icoana care vindeca coronavirusul si frauda de 2,8 milioane de lei din Academia Romana. Alte titluri din Romania de azi, in articol:

ROMANIA NOASTRA

-> Aproape jumatate din cazurile active de COVID-19 s-au pierdut in statisticile oficiale.

In judetul Caras-Severin nu exista, momentan, niciun centru de testare COVID-19.

Pauza de cateva minute in protestul conspirationistilor pentru aplauze in fata Ambasadei Rusiei. Personajele-cheie care sustin conspiratiile pe tema pandemiei Covid-19.

Chirurg de la Spitalul Universitar, mesaje conspirationiste si impotriva mastilor de protectie: "Plecati cu totii, cu tot cu mastile voastre de bufoni si lasati-ne sa respiram liberi in tara noastra." Spitalul Universitar Bucuresti se delimiteaza de afirmatii.

In secolul internetului, tinerii din Romania sunt ultimii (56%) din UE la competente digitale.

Studiu: Rata de inlocuire a unui ministru la Educatie s-a dublat in ultimii 10 ani, fata de precedentele doua decenii. Finantarea Educatiei in perioada 2010-2020, cea mai mica din ultimii 30 de ani, raportata la PIB.

Continua abrambureala din termoficarea Bucurestiului. Companiile care trebuie sa lucreze apar si dispar ca ciupercile.

Tuzla, plaja nimanui: constructiile ilegale au inflorit pe nisip si pe faleza.

AVEM O JUSTITIE

Dosarul 10 August a fost clasat de DIICOT: Niciun sef al jandarmilor sau politician nu raspunde pentru violentele impotriva protestarilor. Raman anchetati cativa jandarmi. "Dirijorul" din Piata Victoriei, prieten cu sotul Giorgianei Hosu, procuroarea care ancheteaza dosarul 10 august. Cum s-a plimbat dosarul 10 august intre trei Parchete, timp de aproape 2 ani.

"Juristii" PSD din Senat: un plagiator, un inginer, un absolvent de arte, altul "la distanta".

MAI PUTINI BANI

-> Guvernul, obligat de CCR sa dubleze iar alocatiile pentru copii. Reactie a ministrului Finantelor dupa decizia CCR privind dublarea alocatiilor: "Legea trecuta prin Parlament nu are stabilita sursa de finantare."

Primaria Capitalei ofera un ajutor financiar de 200 lei bucurestenilor care pleaca in vacanta, in strainatate, pentru a se testa de COVID-19.

Firea se plange ca n-are bani, dar repara camerele video de la Patriarhie. Asta in timp ce Arhiepiscopia raporteaza profit.

Linistea si ordinea publica ii costa scump pe bucuresteni. 57 de milioane de lei au intrat, anul trecut, in buzunarele politistilor locali.

Aproape 3 milioane de euro sunt disponibili pentru prevenirea si tratarea celor 100.000 de dependenti de jocuri de noroc, dar banii stau nefolositi.

MAI MULTA POLITICA

-> Senatorul PNL Daniel Fenechiu a baut coniac in direct pe video in timpul unei pauze la Comisia Juridica: "Si ca lumea sa nu stie ce fac beau din cescuta"

Liberalii au numit-o la sefia Cadastrului Iasi pe o fosta directoare condamnata definitiv acum doua saptamani la inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu. Fiul sau e un apropiat al lui Mihai Chirica.

Guvernul Orban a atacat la CCR legea de infiintarea a DNA-ului padurilor, initiativa USR trecuta de Parlament.

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a retras definitiv dreptul de a conduce doctorate lui Florian Bodog, fost ministru al Sanatatii. Florian Bodog a ramas recent si fara titlul de doctor in Economie dupa ce CNATDCU a stabilit ca teza este plagiata.

Primaria Sectorului 5, condusa de primarul Daniel Florea, a inceput fara autorizatie lucrarile prin care a taiat din trotuarele de pe Soseaua Panduri ca sa faca parcari si a starnit revolta locuitorilor din zona.

OPINIA ZILEI: Increderea in institutiile statului este zero - Gelu Duminica

Rubrica "O altfel de revista a presei" este realizata in fiecare zi, de duminica pana joi, si poate fi citita exclusiv pe Ziare.com.

Doliu în presa sportivă din România. A murit la 45 de ani unul dintre cei mai talentați fotografi
Doliu în presa sportivă din România. A murit la 45 de ani unul dintre cei mai talentați fotografi
O veste tristă a lovit presa sportivă din România, fostul fotograf Alexandru Hojda decedând la vârsta de 45 de ani. Alex Hojda a fost considerat unul dintre cei mai talentați fotoreporteri...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#esential, #Revista, #presa, #ziare, #subiecte , #stiri PRE