O altfel de revista a presei. Esential in 17 august 2020

Luni, 17 August 2020, ora 21:52
2591 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 17 august 2020
FOTO: Pixabay.com

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

ROMANIA NOASTRA

-> Doze de bere, scutece, hartii si plastic. Turistii care vin sa se distreze pe plajele salbatice din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii prefera sa plateasca amenda si sa ramana la distractie.

Au fost descoperite 29 de tone azotat de amoniu in portul Braila, depozitate in aer liber, in conditii necorespunzatoare, ambalate in 58 de saci, de 500 de kilograme fiecare.

-> Omul care a donat statului roman singurele aparate de recoltare de plasma din tara denunta "cele 5 aberatii" din metodologia de colectare a plasmei: Donatorul trebuie sa isi faca teste medicale pe cheltuiala proprie

-> 16 adulti cu dizabilitati, infectati cu coronavirus, au murit in focarele izbucnite in trei centre de protectie din judetul Dambovita, conform unui raspuns al Directiei de Sanatate Publica Dambovita, pentru Newsweek Romania.

-> Cadrele medicale de la a Spitalul Witting din Capitala sunt nemultumite ca trebuie sa trateze bolnavi Covid, desi spitalul nu e pregatit. Nu are medici infectionisti si epidemiologi si nicio sectie de terapie intensiva functionala pentru cazurile grave, spun ei.

-> Un preot din judetul Cluj a fost sanctionat dupa ce a cerut unei familii cinci mii de lei pentru o inmormantare. Mai mult, si-a pierdut cumpatul cand oamenii i-au oferit doar 3500 de lei.

MAI PUTINI BANI

-> Primaria Capitalei a cheltuit dublu pentru o persoana carantinata in spatii gratuite fata de una pentru care a platit si cazarea.

-> Primaria Capitalei a cumparat in 2017, la propunerea Gabrielei Firea, un imobil in valoare de 1,6 milioane de euro. Legatura dintre agentia imobiliara prin care s-a facut tranzactia si adresa de domiciliu a primarului Firea.

-> Guvernul PNL s-a imprumutat cu aproape 22 de miliarde de euro, circa 10% din PIB

MAI MULTA POLITICA

-> O inregistare video in care apar mai multi presupusi angajati ai Primariei Sector 5, care ar fi obligati sa falsifice semnaturi pentru sustinerea candidatilor PSD Gabriela Firea si Daniel Florea, a aparut duminica noaptea pe internet. Alianta USR PLUS a sesizat Politia si DNA.

-> Valeriu Nicolae: Concluzia dupa cercetarea a 80 de CV-uri de deputati? Stat capturat! Parlamentul impostorilor.

-> Promisiunile pe care candidatii la Primaria Bucuresti le-au facut in ultimii 30 de ani si ce s-a ales din ele / Radiografia alegerilor locale de la Revolutie incoace

-> Petre Roman deschide lista PSD pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti / Cornel Dinu, Mitica Dragomir, Anghel Iordanescu, Elisabeta Lipa, intre candidatii din echipa Gabrielei Firea.

-> Calin Roman, fiul primarului din Deta, judetul Timis, reabilitat la inceputul acestui an dupa ce in trecut a fost condamnat la inchisoare cu executare, a fost plasat pe lista PNL pentru consiliul judetean pe un loc eligibil.

-> Nasul cuplului Olguta Vasilescu - Claudiu Manda nu mai poate redeveni primar. ANI a aratat, in 2015, ca edilul de la Isalnita a incalcat legea pentru ca a fost si primar si administratorul unei firme ce apartinea Primariei.

NICIO JUSTITIE

-> DNA a clasat dosarul de frauda cu fonduri europene in care era vizata firma 3T Construct din Piatra Neamt, detinuta intre 2010 si 2014 de directorul Tel Drum, Petre Pitis, si apoi preluata de Nicoleta Pene, directorul comercial al Tel Drum.

OPINIA ZILEI: Adevar sau provocare? Reformarea sistemului administrativ, un risc prea mare pentru clasa politica? - Dr.ec.Cristina Chiriac

FINANTELE ZILEI: creditul imobiliar in euro vs creditul imobiliar in lei

Rubrica "O altfel de revista a presei" este realizata in fiecare zi, de duminica pana joi, si poate fi citita exclusiv pe Ziare.com.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#revista presei, #ziare, #reviste, #stiri ziare, #Ziarecom , #stiri PRE