O altfel de revista a presei. Esential in 26-28 iunie 2020

Luni, 29 Iunie 2020, ora 08:00
4721 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 26-28 iunie 2020
Foto: Pixabay

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

#RepublicaFantasticaRomania

Eficienta de filtrare a mastilor turcesti distribuite catre spitale este la jumatatea limitei impuse de standardele europene. Pentru achizitia lor ar fi cerut mita seful Unifarm de la firma unei condamnate in dosarul Clanului Sportivilor.

O scoala din comuna Bicaz Chei, careia i-au fost alocati in 2019 135.000 de lei pentru construirea unei toalete interioare a fost, ulterior finantarii, propusa pentru demolare. Banii alocati nu au mai fost folositi si au ajuns inapoi la Bucuresti.

Termocentrala Mintia s-a oprit din lipsa de carbune. Deva a ramas fara apa calda.

O tanara de 26 de ani s-a infectat cu COVID-19 si nu poate face o examinare RMN pentru ca nu are cine sa decontamineze incaperea in care este montat aparatul.

Imagini si sunete de groaza la Spitalul Judetean de Urgenta Mures.

Un barbat s-ar fi ales cu coastele fracturate de infirmieri cand a fost mutat din ambulanta, la Spitalul Floreasca. Acesta a murit ulterior.

Copii pusi in pericol de infectare cu COVID-19. Aglomeratie la admiterea in gimnaziu, in Bucuresti.

La targul comunal, oamenii nu se tem de COVID. "N-ai vazut cum zice? Se da cu alcool. Moare de la alcool".

Hore si aglomeratie in Parcul Sebastian din Capitala, la spectacolul organizat de primarul Daniel Florea: "Sa vedem daca ne imbolnavim sau nu. Suntem curioase"

#nusuntbani

Bani din Fondul de Rezerva pentru PNDL. 500 de milioane de lei pentru programul de investitii infiintat de Liviu Dragnea - Ziare

Averile primarilor bucuresteni. In conditiile in care in 2019 salariul mediu pe economie a crescut cu 13%, Mugur Mihai Toader, primarul sectorului 2, a avut venituri cu 26% mai mari. Functia de primar i-a adus si lui Robert Negoita, in 2019, venituri cu 15% mai mari ca in 2018. Banii obtinuti in plus nu au fost folositi de edil ca sa-si plateasca datoriile catre FIsc si nici catre primaria pe care o conduce.

Salarii marite in 2019 pentru angajatii din ANCOM, arbitrul pietei telecom: Sorin Grindeanu, venit mediu net lunar de peste 44.000 de lei.

USR Bucuresti: 1,6 milioane de lei a cheltuit primaria PSD Sector 6, intre 22 si 24 iunie, pe mobilier scolar. Au fost peste 50 de proceduri separate care, in mod logic, ar fi trebuit sa faca obiectul unui singur contract acordat prin licitatie publica.

In Capitala, 600 de autobuze vechi vor fi transformate de primarie in autobuze cu norma de poluare euro 6 si troleibuze, in cadrul unui proiect estimat la 150 milioane de euro.

Au crescut preturile pe litoral. O turista spune ca a cheltuit 2.500 de euro pentru un sejur la Mamaia: "Nu e ok. Totusi, nu suntem in Dubai".

#FaraPenali

Teodor Melescanu, Gratiela Gavrilescu, Dorel Caprar, printre initiatorii unei legi prin care firmele sunt obligate sa angajeze pensionari pe post de consilieri.

Procurorii anticoruptie au pus in miscare actiunea penala impotriva lui Liviu Dragnea, a complicilor sai si a firmei Tel Drum. Punerea in miscare a actiunii penale denota un stadiu avansat al anchetei si premerge intocmirii rechizitoriului si trimiterii in judecata. Prejudiciu: 6,2 milioane de euro.

Mai multe voci din magistratura sustin ca judecatoarea Mariana Mot se afla in incompatibilitate dupa ce a fost votata de Parlament in functia de presedinte al Sectiei de drept public din cadrul Consiliului Legislativ.

Noul director Romsilva, despre ONG-urile care reclama taierile ilegale de paduri: "90% sunt anti-romanesti"

Rectorii surpriza din noul CNATDCU: Daniel David si Anca Buzoianu fac parte din noul consiliu general condus de Ioan Aurel Pop. Acesta a fost reales sef al CNATDCU desi anuntase ca se retrage.

A fost impotriva verdictului de plagiat dat lui Ponta de acest for; presedintele numit acum de Anisie saluta in 2012 reorganizarea prin care Liviu Pop neutraliza practic institutia.

Interviu: Cum a raspuns Gabriela Firea la intrebarile despre cum au fost angajati in Primarie apropiati ai familiei: "Nu e interviu, e interogatoriu, nu discut aspecte private" / Nici o sanctiune politica pentru viceprimarul Aurelian Badulescu.

PNL l-a transferat de la PRO Romania pe secretarul de stat al lui Carmen Dan, care fusese informat de SRI ca vor fi violente la protestul OUG13.

7IASI.ro: Costel Alexe si Mihai Chirica, sedinta de partid in restaurant, cu 100 de participanti, fara masti si fara distantare / PNL Iasi: Evenimentul a fost organizat cu respectarea masurilor de distantare sociala, intr-o locatie de tip terasa acoperita.

Rubrica "O altfel de revista a presei" este realizata in fiecare zi, de duminica pana joi, si poate fi citita exclusiv pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#ziare, #stiri, #evenimente, #Dragnea, #colectiv, #revista presei, #PSD, #Firea Primaria Capitalei , #stiri PRE
Comentarii