O altfel de revista a presei. Esential in 21 iulie 2020

Marti, 21 Iulie 2020, ora 21:43
2617 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 21 iulie 2020

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

Alocam cel mai mult din UE pentru salariile de la stat, ne inghesuim la Serviciul de Permise si am asfaltat pentru prima data in 30 de ani o strada. Alte titluri de astazi, in articol:

ROMANIA NOASTRA

-> Studiu Salvati Copiii: Copiii din Romania, despre efectele epidemiei: aproape jumatate spun ca s-au plictisit, tot atatia ca au putut invata doar cu telefonul.

-> De la intrarea in vigoare a deciziei CCR) si pana azi, din cele 10.393 de persoane depistate cu coronavirus, 3.680 de persoane (35%) nu au putut fi internate in spital, nici luate in evidentele de externare dupa zece zile, sau la cerere.

-> Inca din anul 2014 la Targu Frumos se inregistreaza o grava criza de personal medical si, momentan, din totalul de 12 cabinete aprobate, ambulatoriul integrat al spitalului functioneaza cu doar doua cabinete de Psihiatrie si Pediatrie.

-> Directoarea unui camin din Capitala, focar de COVID-19: "E o crima ce se intampla, ne rugam de DSP sa ne testeze"

-> In plina pandemie COVID, aglomeratie ca-n vremurile "bune" la Serviciul de Permise si Inmatriculari Vaslui.

-> "Chinul" autoritatilor din nordul Romaniei ca sa repare de trei ani, cu fonduri europene, un drum plin de gropi.

-> Dupa 30 de ani, o strada din cartierul KM 5, din orasul Constanta, a fost asfaltata pentru prima data de municipalitate.

-> BOR, dupa raspunsul tuturor bisericilor ortodoxe autocefale: impartasirea, doar cu lingurita unica sfintita.

MAI PUTINI BANI

-> Romania, lider in UE la cat aloca statul pentru salariile propriilor angajati, pentru al treilea an consecutiv/ 35% din veniturile statului roman se duc pe salarii.

-> Pentru un singur pacient internat in luna aprilie in Spitalul Municipal Campina (SMC), unitate suport-COVID-19, cheltuielile de spitalizare s-au ridicat la fabuloasa suma de 168.261,969 lei pentru sapte zile de internare.

-> Un procuror castiga daune morale de 10.500 de euro pentru ca statul nu i-a asigurat conditii decente de munca: "Isi desfasoara activitatea intr-un birou de 20 metri patrati cu inca 11 persoane"

MAI MULTA POLITICA

-> Cum promoveaza Marcel Ciolacu un fake news care a circulat in mai multe tari despre pretul testelor pentru coronavirus din Germania

-> Fake news: Fostul ministru de Externe Teodor Melescanu a invocat la audierile din Senat o stire potrivit careia premierul grec ar fi declarat ca Romania umfla intentionat numarul de bolnavi de Covid-19 ca sa ia mai multi bani europeni.

-> Darius Valcov a fost condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare cu executare intr-un nou dosar de coruptie. Instanta cere confiscarea a 4,2 milioane de lei.

-> Deputatul PSD Catalin Radulescu zis "Mitraliera", amendat pentru ca a refuzat sa poarte masca de protectie intr-o benzinarie si i-ar fi jignit pe politisti. Radulescu: "Nu port masca pentru ca asa a spus Trump"

-> Primarul din orasul Simleu Silvaniei, prim-vicepresedinte al PNL Salaj, Septimiu Turcas, a fost condamnat, in prima instanta, la trei ani de inchisoare, cu suspendare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

-> Sectia Speciala, salvata de Parlament. Proiectul de lege initiat de USR privind desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie a fost respins si la Senat.

NICIO JUSTITIE

-> Darius Valcov scapa definitiv de dosarul publicarii protocolului secret SRI-Parchet. Curtea de Apel Bucuresti a confirmat decizia DIICOT de renuntare la urmarire penala.

-> Instanta a eliminat probele stranse de DNA cu SRI din dosarul Carpatica al sotului sefei DIICOT, Giorgiana Hosu / Anularea probelor in baza deciziilor CCR, cu 2 saptamani inainte de ultimul termen

-> Seful Politiei Bolintin Vale s-a intors in functie la doua luni dupa ce a batut crunt un suspect incatusat.

-> Pedofil extrem de periculos, prins a patra oara agresand sexual copii. De fiecare data a scapat cu pedepse modice.

OPINIA ZILEI: Eternul mit al complotului (o aducere la zi) - Marius Stan

Rubrica "O altfel de revista a presei" este realizata in fiecare zi, de duminica pana joi, si poate fi citita exclusiv pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#esential, #Revista, #presa, #subiecte , #stiri PRE
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"BOR, dupa raspunsul tuturor bisericilor ortodoxe autocefale: