Fenomen neobișnuit care va lovi lumea cu putere: Râurile din cer, ce se prăvălesc pe Pământ VIDEO

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 02:22
58723 citiri
Fenomen neobișnuit care va lovi lumea cu putere: Râurile din cer, ce se prăvălesc pe Pământ VIDEO

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Tsukuba din Japonia, care a făcut un studiu legat de schimbările climatice din lume, a descoperit că un fenomen extrem se va intensifica și va lovi globul. Astfel, așa-numitele ”râuri din cer” vor aduce precipitații record, în special în regiunile din Asia, dar și în Europa și America de Nord.

Aceste râuri din cer sunt practic niște benzi înguste de vapori de apă concentrați, care curg prin atmosferă și pot duce la niveluri ridicate de precipitații peste munți sau zone cu altitudini medii, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii au creat un model pentru a investiga comportamentul râurilor atmosferice și al precipitațiilor extreme din Asia de Est, în urma diferitelor rezultate ale schimbărilor climatice.

Experții au fost inspirați să analizeze fenomenul, după ce în Asia de Est s-au produs precipitații extreme, abundente, în iulie 2018 și iulie 2020, cauzate de râurile atmosferice.

Un filosof de la New York șochează omenirea: Lumea de astăzi va fi înlocuită de altceva ireal VIDEO

Echipa de cercetători de la Universitatea Tsukuba din Japonia, a descoperit că dacă temperaturile cresc cu 4 grade Celsius, în cazul celui rău scenariu privind schimbările climatice, atunci râurile atmosferice ar deveni mai intense, ceea ce ar duce la niveluri record de precipitații în toată Asia de Est.

Deși cercetători au analizat doar Asia de Est, totuși ei au afirmat că previziunile lor s-ar aplica și în zonele cu altitudini medii cu lanțuri muntoase abrupte, inclusiv în Europa și America de Nord.

”Devine din ce în ce mai clar că încălzirea globală înseamnă mai mult decât temperaturile mai ridicate”, au spus experții japonezi.

Cercetătorii de la NASA cred că Soarele va exploda: Fenomenul va ucide toți oamenii de pe Pământ VIDEO

Evenimentele extreme, cum ar fi ploile abundente, inundațiile și valurile de căldură ucigașe, devin din ce în ce mai dese și mai intense, în întreaga lume. Descoperirile au fost publicate în luna decembrie 2021 în revista Geophysical Research Letters.

Citeste si:
Războiul lui Putin afectează domenii pe care nu le-am luat în calcul. Viitorul planetei, în pericol
Războiul lui Putin afectează domenii pe care nu le-am luat în calcul. Viitorul planetei, în pericol
Pe măsură ce Uniunea Europeană se apropie de un acord de embargo asupra petrolului rusesc, se vorbește mult despre impactul sancțiunilor legate de război asupra tranziției energetice a...
Cod galben de furtuni până joi seară în județele din sud-estul țării, inclusiv pe litoral
Cod galben de furtuni până joi seară în județele din sud-estul țării, inclusiv pe litoral
Meteorologii au emis Cod galben de furtuni, cu ploi torenţiale, descărcări electrice şi vânt puternic, pentru şase judeţe din Dobrogea şi Muntenia. Atenţionarea este în vigoare până joi...