10 predicții despre viitor, anul 2050: Lucruri ce ne vor schimba viața pentru totdeauna VIDEO

Vineri, 19 Mai 2023, ora 02:19
6886 citiri
10 predicții despre viitor, anul 2050: Lucruri ce ne vor schimba viața pentru totdeauna VIDEO
Realitatea virtuală va deveni o distracție populară în lume FOTO: Make of us

Cum tehnologia avansează într-un ritm exponențial, lumea se întreabă cum va fi viața oamenilor peste 30 de ani. Predicțiile despre viitor, în anul 2050, sunt experiențe care ne vor putea schimba viața pentru totdeauna, susțin experții în futurologie.

Printre predicțiile pentru următorii 30 de ani, analiștii vorbesc spre exemplu despre faptul că oamenii nu vor mai conduce mașinile, inteligența artificială va deveni generală, iar cinematografele vor dispărea, potrivit Make use of.

Fiecare generație visează la cum va fi viața pentru următoarea perioadă de timp, iar previziunile noastre ca oameni au fost în mod istoric teribil de greșite, atât cele bune, cât și cele rele.

NASA avertizează omenirea: Vom avea doar 30 de minute înainte ca o furtună solară ucigașă să lovească Pământul VIDEO

În timp ce se înregistrează progrese la niveluri fără precedent, istoria ne-a învățat că este mai înțelept să rămânem umili, dar imaginativi. Vă prezentăm mai jos, predicțiile realiste ale experților pentru viitorul din anul 2050, aspecte care ne pot schimba viața pentru totdeauna.

1. Nimeni nu va mai conduce mașini

Mașinile care se conduc singure nu sunt viitorul, sunt deja aici și funcționează. Și, cu timpul, vor deveni mai inteligente, mai confortabile și mai accesibile. Spre deosebire de șoferii umani, o mașină care se conduce singură nu obosește niciodată, nu bea și poate conduce încontinuu, nu se simte niciodată somnoroasă și are timpi de reacție mai rapizi decât oamenii.

Acest lucru va permite o coordonare mult mai bună a traficului și va minimiza ambuteiajele și accidentele.

2. Nomazii digitali vor fi peste tot

Pandemia de COVID-19 ne-a arătat că munca la distanță nu este doar posibilă, ci și inevitabilă. Până în 2050, lumea va fi atât de conectată încât nici măcar să ai un birou la domiciliu nu va fi necesar, darămite o clădire de birouri. Lucrătorii cu gulere albe vor putea deveni adevărați nomazi digitali și vor avea capacitatea de a lucra oricând și oriunde. Ziua de lucru de la 9 la 5 va muri odată pentru totdeauna.

O boală afectează unul din patru adulți. Legătura descoperită între ea și ceas, plus un sfat simplu de rezolvare VIDEO

3. Meseriașii vor deveni mult mai prețuiți

Deși inteligența artificială (IA) nu poate înlocui pe deplin oamenii la locul de muncă, face unele locuri de muncă cu guler alb mai puțin relevante. Dar, deoarece slujbele oamenilor cu guler albastru, meseriașii, precum fermier, instalator, electrician, tehnician și muncitor în construcții necesită muncă manuală, acestea vor deveni mult mai profitabile decât oricând înainte în istorie - poate chiar mai mult decât unele locuri de muncă cu gulere albe.

4. Noile descoperiri vor transforma gadgeturile

Aproape toate electronicele moderne, de la smartphone-uri la mașini electrice, funcționează cu baterii litiu-ion. Și tehnologia ne-a dus destul de departe de la descoperirea sa în anii 1970. Dar astăzi, bateriile litiu-ion nu mai sunt capabile să țină pasul cu viteza tehnologiei.

Din fericire, mai multe tehnologii alternative de baterie sunt deja în lucru, așa că este corect să prezicem că vom vedea o descoperire majoră în următorul deceniu. Deoarece durata de viață a bateriei nu va mai reprezenta o problemă, va supraalimenta inovația, producția și adoptarea gadgeturilor portabile precum ochelari inteligenți, ceasuri, inele, pantofi și multe altele.

Avionul revoluționar al viitorului: Zbor Londra – Sydney în doar 2 ore VIDEO

5. Realitatea virtuală va deveni distracția preferată

Metaversul poate să nu se întâmple așa cum a fost planificat, dar este foarte probabil ca realitatea virtuală să devină o mare parte a vieții noastre în următoarele câteva decenii. În același mod în care plătim pentru parcurile de distracție astăzi, vom plăti pentru a închiria „experiențe” VR în viitor. Aceste experiențe pot include plutirea în spațiul cosmic sau în adâncul mării, mersul pe Marte, hoinărirea în lumi fictive precum Hogwarts și Narnia și multe altele.

6. Forma tradițională a smartphone-urilor va dispărea

Contrar a ceea ce spun unii, nu credem că smartphone-urile vor dispărea și vor fi înlocuite complet de ochelari AR. În schimb, ceea ce este probabil mai probabil este ca factorul de formă tradițional pentru smartphone (alias „phablet”) să dispară, dar factorii de formă mai noi și flexibili vor deveni mainstream, cum ar fi telefoanele pliabile sau rulabile cu ecrane mai mari. Sarcinile simple pe care le facem astăzi pe telefoanele noastre, cum ar fi apelarea, trimiterea de mesaje și verificarea e-mailurilor, vor fi într-adevăr efectuate pe dispozitive portabile.

Descoperire surprinzătoare despre sănătatea inimii: Consumul zilnic al unor alimente, la fel de bun ca 4.000 de pași

7. Inteligența artificială va realiza filme

Instrumentele IA de astăzi au început deja să realizeze scurte clipuri video folosind solicitări text. Și în decurs de un deceniu va deveni suficient de capabil pentru a produce filme de lungă durată folosind scenarii ca sugestii. Desigur, va trebui totuși să faci câteva editări manuale, dar procesul va deveni atât de rapid încât crearea unui film poate dura doar câteva săptămâni maximum.

8. Cinematografele vor dispărea

Cinematografele vor dispărea foarte repede. De ce? Pentru că pur și simplu este mai convenabil să vizionezi filme acasă. Și dacă doriți acea experiență de cinema în persoană, artiștii VR vor fi mai mult decât fericiți să proiecteze un cinematograf virtual pentru tine și prietenii tăi.

9. Organismele modificate genetic și IA vor ajuta industria alimentară

Până în 2050, se estimează că populația umană globală va ajunge la aproape 10 miliarde, iar aceasta este o problemă mare, deoarece avem deja sute de milioane de oameni care suferă de foame.

O modalitate eficientă prin care putem hrăni miliarde de oameni în următoarele decenii este prin utilizarea culturilor de organisme modificate genetic (OMG) și integrarea profundă a inteligenței artificiale în industria agricolă.

10. Va debuta inteligența artificială generală

Inteligența artificială pe care o avem astăzi se numește ANI (inteligență îngustă artificială) și, deși capabilă, se limitează la îndeplinirea unor sarcini foarte specifice și nu poate egala inteligența unui om adult în mai multe aspecte. Dar, deoarece AI crește exponențial, s-ar putea să ajungem în curând la un punct în care „inteligența generală artificială” sau AGI nu mai este doar o predicție.

Lumea nu va mai fi niciodată la fel

Ființele umane sunt gânditori liniari, așa că nu este surprinzător faptul că creșterea exponențială a tehnologiei poate fi atât de greu de înțeles. Concepte precum mașinile cu conducere autonomă, nomazii digitali, tehnologia portabilă și realitatea virtuală erau SF în urmă cu 20 de ani.

De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
Politica românească trece de ceva ani printr-o criză a liderilor. Partidele de astăzi nu par să mai aibă în fruntea lor oamenii carismatici care să adune voturi prin simpla lor apariție...
Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
Parlamentul României se reunește luni în sesiune extraordinară pentru modificarea cadrului legislativ privind gestionarea urșilor din România. În context este repus pe masă un proiect care...
#predictii viitor, #predictie viitor, #predictii anul 2050, #previziuni viitor, #previziuni viitor omenire 2050, #previziuni , #stiri externe
  1. Biden îi taie craca de sub picioare lui Putin: SUA și toți aliații opresc afacerile cu o super putere, lovind Rusia
  2. România și-a „atins toate obiectivele stabilite” la Summitul NATO: „Culoarul militar este absolut necesar”
  3. SUA, mutare decisivă pentru înfrângerea lui Putin: După 40 de ani, America aduce arma ce poate distruge Moscova VIDEO
  4. Medicii au descoperit cum poți preveni un infarct: 7 simptome care apar cu o lună înainte
  5. Complotul Rusiei și Chinei împotriva lumii: Vor să paralizeze globul dintr-un loc ascuns
  6. Discuții ruso-americane la nivel înalt. Miniștrii Apărării au vorbit despre prevenirea riscului unei escaladări a războiului din Ucraina
  7. Rețelele de dezinformare au „inundat” platforma X înaintea alegerilor pentru Parlamentul European
  8. Urs văzut pe o stradă din Băile Tușnad. Autoritățile au emis mesaj RO-Alert
  9. Ministrul israelian al Apărării cere o anchetă de stat independentă privind atacurile Hamas din 7 octombrie. Premierul Netanyahu, vizat
  10. Avertismentul lui Raed Arafat: "Mergem spre o nouă normalitate cu canicule, furtuni, poate tornade"