Cum s-a apărat Cătălin Predoiu în plenul Senatului în fața asaltului din partea opoziției
Catalin Predoiu / ministrul Justitiei
Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a participat miercuri, 15 februarie, în plenul Senatului, unde a fost chemat de USR la „Ora Guvernului” pentru a da explicații cu privire la mai multe declarații recente privind un verdict din justiție. Opoziția l-a mai criticat pe Predoiu că ar lua ca martor întreg sistemul judiciar, pe ...
Mai multe organizaţii cer demisia ministrului Predoiu și acuză „un posibil amestec într-un dosar de corupţie”
Joi, 02 Februarie 2023, ora 14:37 - Mai multe organizaţii cer demisia ministrului Predoiu și acuză „un posibil amestec într-un dosar de corupţie”
Catalin Predoiu / ministrul Justitiei
Mai multe organizaţii civice au cerut joi, 2 februarie, demisia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, acuzând ”un posibil amestec într-un dosar de corupţie”. ”Există suspiciuni...
Cum se scuză Cătălin Predoiu că a dat o informație despre un dosar din "surse neoficiale": "O festă de memorie"
Vineri, 20 Ianuarie 2023, ora 10:54 - Cum se scuză Cătălin Predoiu că a dat o informație despre un dosar din "surse neoficiale": "O festă de memorie"
Catalin Predoiu / ministrul Justitiei
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a revenit cu noi precizări, după ce a afirmat că soţul fostei şefe a DIICOT Giorgiana Hosu a fost achitat definitiv într-un dosar în care este...
Panică în sistemul de justiţie prin zvonuri în legătură cu pensionarea magistraţilor. Acuzațiile ministrului Predoiu
Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 19:15 - Panică în sistemul de justiţie prin zvonuri în legătură cu pensionarea magistraţilor. Acuzațiile ministrului Predoiu
Catalin Predoiu / magistrati
Ministrul Cătălin Predoiu a acuzat, miercuri, lideri din sistemul justiţiei că au creat panică prin colportarea de zvonuri în legătură modificarea condiţiilor de pensionare a...
Cătălin Predoiu îndulcește observațiile Comisiei de la Veneția: ”Raportul apreciază la modul general că legile Justiţiei sunt orientate în direcţia corectă”
Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 21:55 - Cătălin Predoiu îndulcește observațiile Comisiei de la Veneția: ”Raportul apreciază la modul general că legile Justiţiei sunt orientate în direcţia corectă”
Catalin Predoiu / stiri Catalin Predoiu
Ministerul Justiţiei consideră că Raportul Comisiei de la Veneţia apreciază la modul general faptul că legile Justiţiei sunt orientate ”în direcţia corectă”, deşi au fost adoptate...

Despre Catalin Predoiu

Catalin Marian Predoiu este avocat de meserie si  a fost desemnat ministru al Justitiei in cinci guverne.  Ocupa aceasta functie incepand din februarie 2008. Pentru trei zile, in februarie 2012, a fost premier interimar, dupa demisia Guvernului Boc.  A fost ministru al Justitiei in perioada februarie-aprilie 2012, in timpul guvernarii Mihai Razvan Ungureanu. 

Nascut pe 27 august 1968, la Buzau, Catalin Predoiu este casatorit si are doi copii.

La alegerile parlamentare din noiembrie 2008, Predoiu a candidat din partea PNL pentru un mandat de deputat intr-un colegiu din Buzau, dar a fost surclasat de candidatul PSD.

Predoiu a detinut portofoliul Justitiei in Cabinetul Tariceanu, in perioada februarie - decembrie 2008. In decembrie 2008, Predoiu a fost numit, ca independent, ministru al Justitiei in Guvermul Emil Boc I, el mentinandu-se in functie dupa demisia in bloc, din 1 octombrie 2009, de la guvernare a membrilor PSD.

Dupa caderea Guvernului Boc prin motiune de cenzura, Catalin Predoiu a fost nominalizat pentru portofoliul Justitiei si in guvernele Croitoru si Negoita, care nu au trecut de Parlament.

In decembrie 2009, a fost reinvestit in functie odata cu restul Guvernului Emil Boc II. In februarie 2012 a fost reinvestit in functie, odata cu guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu, fost sef al SIE, ocupand aceasta functie pana in aprilie 2012.

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu

Data nasterii: 27 august 1968

Cariera:  avocat, ministru al Justitiei

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Catalin Predoiu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.