Catalin Predoiu despre declaratiile presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 17:30
1462 citiri
Catalin Predoiu despre declaratiile presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, candidat desemnat al Aliantei Crestin-Liberale pentru functia de prim-ministru, reactioneaza in urma declaratiilor facute astazi (luni - n.red) de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, potrivit carora numele Corinei Cretu ar fi fost transmis la Bruxelles de Victor Ponta fara a fi precizat si un portofoliu anume.

"Victor Ponta arunca Romania intr-un penibil greu de descris, ajutat de Zgonea, sfidand orice norma stabilita de Tratatul de la Lisabona privind nominalizarea candidatilor pentru Comisia Europeana. Zgonea ne-a informat astazi intr-o conferinta de presa ca doamna Cretu va fi si domnia sa intrebata, ulterior, daca se pricepe la portofoliul ales de Bruxelles, iar ca o eventuala audiere va fi facuta la Parlament dupa raspunsul lui Jean-Claude Juncker", spune Catalin Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL atrage atentia asupra faptului ca nu poate fi transmis un nume catre sefia Comisiei Europene fara audierea in Parlamentul national, asa cum o prevede Tratatul de la Lisabona si, cu atat mai putin, nu poate fi transmis "in orb", ignorand un alt aspect esential: lupta pentru un portofoliu cat mai bun atrbuit Romaniei.

"Intelegem din foarte putinele informatii publice disponibile, obtinute cu mare efort de catre presa, Corina Cretu a fost propusa pentru un comisariat neprecizat. Sa intelegem de aici ca, in dauna lui Dacian Ciolos, Corina Cretu este 'comisarul universal', cu expertiza profesionala in orice domeniu?", intreaba Catalin Predoiu.

#Catalin Predoiu Comisar European, #Catalin Predoiu Corina Cretu, #Predoiu nominalizare comisar , #candidat prezidentiale