Solutia lui Predoiu pentru RADET: Intai curatenie, apoi venim cu bani

Luni, 23 Mai 2016, ora 20:16
5216 citiri
Solutia lui Predoiu pentru RADET: Intai curatenie, apoi venim cu bani

RADET este hartia de turnesol a administratiei bucurestene. O gaura neagra care inghite anual, complet inutil, sume enorme de la bugetul Primariei. Bani buni care ar putea fi utlizati pentru investitii, retehnologizare sau regandirea intregului sistem de termoficare in Bucuresti, sunt irositi pe plata penalizarilor datoriilor istorice acumulate de regia de termoficare.

Candidatii pentru Primaria Municipiului Bucuresti vin cu propuneri pentru rezolvarea acestei probleme, iar solutia serioasa care va scoate Regia din starea precara in care a ajuns dupa doua mandate marca Sorin Oprescu, va da masura competentei primarului general.

In timp ce candidatul PSD, Gabriela Firea, vine cu promisiuni populiste pentru sindicalistii RADET, fara sa tina cont de adevaratele probleme ale Regiei, candidatul PNL Catalin Predoiu vine cu solutia radicala menita sa salveze institutia de la colapsul financiar in care se afla.

In cadrul unei intalniri cu aproximativ 300 de salariati ai RADET, Catalin Predoiu a prezentat principalele prioritati pentru rezolvarea problemelor regiei. Propunerile seriose prezentate de Catalin Predoiu pentru RADET presupun doua etape:

1) construirea unui cadru legislativ special pentru RADET si inghetarea penalitatilor

2) plan de investitii si fuziune cu ELCEN.

Angajatii RADET participanti la discutie au ridicat problema blocarii conturilor RADET, lipsa de utilaje si lipsa unei legislatii coerente in domeniu.

"Trebuie sa construim un cadru legislativ special pentru RADET, de exceptie, sa il scoatem din regimul juridic de drept comun si, dat fiind caracterul de interes public al acestei structuri, sa se gandeasca un regim special pentru RADET. Este necesara adoptarea unui act normativ prin care sa se inghete penalitatile pentru ca, altfel, orice subventie se va duce doar in penalitati. Este o masura radicala intrucat daca se opreste RADET inghetam cu totii.

Asadar, solutiile sunt: sa nu se mai arunce bani buni si multi, intr-o gaura neagra, pe datorii si penalitati. Trebuie sa mergem la radacina: intai facem curatenie, ma refer aici la reglementarile care tin RADET in cusca, si apoi venim cu influx financiar. Prin presiune publica si cu expertiza mea juridica putem opri aceasta gaura neagra. Solutia radicala pentru RADET, prin schimbarea cadrului legislativ, este o prioritate. Dupa ce toti actorii politici vor fi de acord, dupa ce se va rezolva problema legislativa, putem trece si la urmatorul nivel, cel al investitiilor si fuziunii cu ELCEN. (...) Pentru RADET, centura Capitalei si liniile de metrou voi fi cosmarul oricarui Guvern, pana cand aceste probleme se vor rezolva", a declarat Catalin Predoiu la intalnirea cu salariatii RADET.

Comparativ cu propunerile de avarie si promisiunile electorale prezentate de Gabriela Firea, Catalin Predoiu are solutii seriose care vor scoate RADET din impasul financiar in care a ajuns dupa doua mandate de administratie PSD.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Catalin Predoiu stire Radet, #Catalin Predoiu administratie Bucuresti , #candidat