Ziare.com

Predoiu: Codurile ar trebui adoptate pana la vara

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 16:57

   

Predoiu: Codurile ar trebui adoptate pana la vara
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat, luni, intr-o declaratie de presa, referindu-se la cele doua Coduri de procedura cila si penala, ca acestea ar trebui adoptate de Parlament, in mod rezonabil, pana la raportul pe justitie al Comisiei Europene din aceasta vara.

"In ceea ce priveste Codul de procedura civila, am avut chiar in cursul zilei de astazi (luni - n.r.) o discutie cu mai multi parlamentari care mi-au comunicat ca mai sunt de discutat aproximativ 200 de articole. Au mers mai lent lucrurile la Codul de Procedura Penala. Cred si sper, in mod rezonabil, ca pana la raportul pe justitie al Comisiei Europene din vara, vom avea aceste doua proiecte aprobate de Parlament", a spus ministrul Justitiei.

Potrivit lui Predoiu, nu s-a fixat deocamdata un termen pentru implementarea codurilor, deoarece sistemul judiciar trebuie sa fie pregatit pentru a le pune in practica.

"Vom trece la implementarea Codurilor doar atunci cand sistemul judiciar va fi pregatit din punct de vedere al resurselor umane si logistice. Daca vom fi gata pana in 2011, atunci va fi foarte bine, dar nu ne-am propus o data concreta", a adaugat Catalin Predoiu.

Ministrul Justitiei a mai spus ca, in opinia sa, un calendar mai precis privind implementarea celor patru Coduri ar putea fi conturat "cel mai probabil" dupa finalizarea legilor de punere in aplicare a Codurilor, adica pana la sfarsitul lunii iulie.

Sursa: rNews

Articol citit de 751 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor