Ziare.com

Predoiu: In 2008 nimeni nu m-a intrebat nimic despre coduri

Luni, 30 Martie 2009, ora 23:28

   

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu a afirmat ca anul trecut nimeni nu l-a
intrebat nimic despre proiectele noilor coduri, in perioada in
care acestea au fost in dezbatere publica.

Cu privire la calendarul dezbaterii si adoptarii codurilor, Predoiu a
precizat ca nu retracteaza ceea ce a sustinut pana acum.

El a spus ca, in limita competentelor, va face tot ce poate sa tina acest dialog deschis si sa recepteze in continuare propuneri si amendamente iar, in masura in care la minister se va conveni ca acestea sunt mai bune, vor fi trimise in Parlament.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 862 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Incestul,d.le Predoiu !

Incestul este o problema serioasa ce ,,nu se rezolva prin putere''''.D.voastra nu aveti putere,nu ati fost ales,nu reprezentati pe nimeni in guvern,ati fost doar NUMIT si nu ales.In asceasta ipostaza nu aveati caderea sa faceti modificare la o problema SOCIALA,DELICATA.Cine v-a constrans sa faceti aceasta treaba ? Apoi prostitutia la fel,o legalizati de la sine putere,putere pe care nu o aveti.D.voastra sunteti specializat pe cauze economice si nu pe probleme sociale. Vrea cineva sa nu-si piarda arborele genealogic si vrea sa nu fie pedepsit de lege pentru incestul ca mama sau sora sa ? Mie-mi este GREATA de astfel de treburi antisociale da.....pentru d.voastra sunt fleacuri. Pe de alta parte sa stiti ca legalizand prostitutia ....tot nu scoateti Romania din criza si nu cresteti natalitatea tari.Onorabil este sa va dati DEMISIA. Aveti onoare ?

 

opinie diferita

Incestul nu este o problema serioasa, este o problema delicata. Nu este normal sa pedepsim cu inchisoarea pe cei care se afla in acest fel de relatie. Sttattul trebuie sa ia toate masurile pentru combaterea acestui fenomen, dar prin educatie, prin interzicerea casatoriei incestuase nu prin codul penal. Oamenii aceia sunt needucati, bolnavi si imorali, nu sunt criminali. Pericolul social pe care il reprezinta se rezuma la propria lor persoana si moralitate. Simplul fapt ca actiunile lor ii starnesc scarba interlocutorului meu nu trebuie sa ii faca sa putrezeasca in inchisoare.
Problema prostitutiei: Nu s-a legalizat prostitutia, se pedepseste cu amenda penala sau munca in folosul societatii si asa este normal. Persoanele care o practica sunt in general persoane lasate pe dinafara de sistemul nostru social. Nu au reusit sa obtina o educatie care sa le permita nivelul de trai la care aspira si aceasta e solutia pe care au ales-o. Noi, ca societate am fi ipocriti sa pedepsim cu izolarea temporara fata de societate (inchisoarea) o activitate care in fond este o prestatie care satisface o cerere (nevoie) care tot din interiorul societatii vine. Pericolul social nu de prostitutie este dat ci de activitatile conexe: proxenetism, trafic de carne vie, crima organizata. Aceste activitati sunt in continuare pedepsite penal si poate, acum, organele de ancheta vor avea timp mai mult sa se concentreze pe adevaratii infractori daca nu vor mai trebui sa instrumenteze rechizitorii elaborate impotriva a mii de prostituate.
In ceea ce priveste intrebarea: "Cine trebuie sa elaboreze codurile?" parerea mea ese ca acestea trebuie elaborate de profesionisti in domeniu fie ei chiar si numiti de catre un parlament ales de noi. Nu poti sa ii ceri parlamentarului de rand, "din popor si reprezentant al acestuia" sa vina cu solutii functionale in codul de procedura penala.
Ne tot cramponam de codul penal, care e destul de bine facut in opinia mea, dar presimt mari disfunctionalitati in codul civil, cel putin in varianta in care e acum.
Ma bucura declaratia ministrului prin care isi exprima disponibilitatea de a depune toate diligentele pentru acceptarea de amendamente, deci:
DOMNILOR AVOCATI, LASATI MANDRIA SI MICILE RIVALITATI DEOPARTE, COLABORATI SI VENITI CU SOLUTII FUNCTIONALE PENTRU CODUL CIVIL CA O SA VA VINA AMANTELE SI VOR DEMONSTRA LOGODNA PRIN MARTORI SI VA LASA FARA JUMATATE DIN INVESTITIILE IMOBILIARE.
Sper ca macar acum cand mai avem maxim un an pana la adoptarea codurilor sa se autosesizeze si miliardarii din barou ca au puterea, cunostintele si resursele de a face ceva bun pentru tara, chiar si cu riscul de a nu primi un onorariu sau o recunoastere sociala pentru asta.

Asa este ! Nu puscarie!trebuie spnnzurati

Asa este nu prin cod penal trebuie pedepsit incestul. Trebuie spanzurati in piata mare! Abuzul grav impotriva minorilor chiar in familie . Nu exista nici o aparare. Daca reclama copilul, nemernicul de parinte, frate se intoarce acasa. Copilul acela traumatizat o sa ajunga ca adult ,criminal,borfas,dezaxat mintal, si va trai din banii publici din taxe si impozite! Folositi-va creierul domnilor daca il aveti. Si in alta ordine de idei Codurile dupa ce sunt votate de parlamentul nostru de afaceristi sa fie facut public ca societatea civila sa le vada.Au fost un mare secret si o mare repezeala.Parlamentarii sunt intr-o febra continua de afaceri de alegeri, pregatire nu au nici macar in domeniile lor,lipsesc de la sedinte ca au si alte joburi deci legile sunt ca varza de Bruxelles acum! Acesti domi se imfrupta din statutul de parlamentar dar uita ca jobul acesta de legiuitor este un job de intelectual care presupune ore de studiu zilnic, de documentare in elaborarea corecta a legilor. La noi se fac in functie de cum viseaza noaptea.Nici macar nu au IQ necesar sa isi realizeze locul in codul mediocritatii. Merg pe teoria ca trebuie sa stii din toate cate putin si sa dai cu papagalul impresionant. La loc comanda domnilor.

unde-i lege nu-i tocmeala

tocmai pentru ca la noi este prea multa ... se incearca desfiintarea codului penal, eventual liber si la droage

legea sau practica?

cine ce face? oare lumea birfeste justitia pe bune?

atunci cum sa creditezi comisia MJ fara ca legea noua sa
obtina intai votul oamenilor, adica al Parlamentului?

intrebari de bun simt care exced ''capacitatea'' comisiei

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor