Ziare.com

Predoiu participa la sedinta Curtii Constitutionale

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 10:16

   

Predoiu participa la sedinta Curtii Constitutionale
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, va participa, miercuri, la sedinta Curtii Constitutionale, in care va fi luata in discutie sesizarea CSM cu privire la un conflict dintre autoritatea judecatoreasca si autoritatea executiva.

Sedinta CCR va avea loc cu usile inchise.

CSM a sesizat Curtea Constitutionala in data de 13 mai. Presedintele CSM, Virgil Andreies, a anuntat atunci ca a invocat trei motive privind existenta conflictului.

Primul se refera la afectarea grava a independentei justitiei prin subfinantarea sistemului, care s-ar fi facut prin mai multe ordonante de urgenta ale Guvernului ce au prorogat termenul de preluare a bugetului instantelor de catre instanta suprema, si a nesolicitarii avizului CSM pentru acte normative de adoptare a bugetului si de rectificare bugetara.

A doua problema invocata se refera la "omisiunea Guvernului de a solicita avizul CSM asupra proiectului de acte normative ce privesc activitatea autoritatii judecatoresti".

Ultimul motiv invocat se refera la controalele efectuate de Ministerul Justitiei la unele instante, unde au fost verificate si aspecte ce tin de competenta exclusiva a CSM.

Sursa: rNews

Articol citit de 363 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor