Catalin Predoiu, premier interimar

Luni, 06 Februarie 2012, ora 12:29
13930 citiri
Catalin Predoiu, premier interimar

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a fost desemnat premier interimar de catre presedintele Traian Basescu, dupa ce Emil Boc a anuntat luni ca a depus mandatul intregului Guvern.

"Presedintele a semnat Decretul de numire a domnului Catalin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

In comunicat se precizeaza ca presedintele Romaniei a luat act de demisia premierului Emil Boc si l-a desemnat premier pe ministrul Justitiei "in temeiul articolelor 94 lit. (c), 100 alin. (1), 106 si 107 alin (3) din Constitutia Romaniei republicata, precum si al articolelor 5 si 9 alin (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare".

Emil Boc si-a dat demisia - Nu ma agat de putere!

Emil Boc a demisionat - Vezi ce zice Opozitia, dar si membrii Guvernului

In varsta de 44 de ani, Catalin Predoiu este doctor in drept comercial fiind de profesie avocat.

Catalin Predoiu nu este afiliat politic. El a fost singurul ministru preluat in Guvernul Boc din cabinetul Tariceanu.

Ministrul Justitiei are o imagine publica de tehnocrat, fiind apreciat atat in tara cat si la nivel european.

Premierul Emil Boc a anuntat luni ca a decis sa depuna mandatul intregului Guvern, pentru ca Romania sa ramana intr-o situatie stabila din punct de vedere social si politic.

Presedintele Traian Basescu invitase luni, la Palatul Cotroceni, liderii formatiunilor politice parlamentare, pentru teme precum tratatul de stabilitate fiscala a UE si criza parlamentara generata de boicotul USL.

Consultarile au fost anulate ca urmare a deciziei lui Emil Boc de a demite guvernul, ele urmand sa aiba loc luni seara, dar pe tema desemnarii unui nou premier.

Programul consultarilor de la Cotroceni pe tema noului guvern

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...