Romania va avea un nou Cod Civil din octombrie

Joi, 30 Iunie 2011, ora 13:42
2976 citiri
Romania va avea un nou Cod Civil din octombrie
Foto: TVR Info

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, impreuna cu premierul Emil Boc si presedintele CSM Horatiu Dumbrava au prezentat joi noul Cod Civil, care urmeaza sa intre in vigoare pe data de 1 octombrie.

"Am ales sa vorbesc din inima pentru ca acesta este un produs la care Ministerul Justitiei nu a lucrat numai cu mintea ci si cu sufletul. Cand spun asta ma gandesc la toti colegii care au facut parte din Comisiei. Din perspectiva mea personala este un proiect unificator, atat cat prin natura sa de Cod, aduna principii si norme fundamentale pentru dreptul privat.

Faptul ca a trecut prin Parlament in cvasiunanimitate, ca la el au lucrat mai multe echipe ma face sa spun ca e un proiect unificator. Noul Cod Civil este rezultatul scolii juridice romanesti, lucrat de o echipa romaneasca si profesionista. Este un proiect de care Justitia romaneasca va fi mandra", a declarat joi Predoiu, in cadrul dezbaterii "Intrarea in vigoare a noului Cod civil: realitati si provocari legislative ale modernizarii societatii romanesti".

Si premierul Boc a participat la aceasta dezbatere si a trecut in revista eforturile guvernului de a moderniza Justitia prin scurtarea proceselor, modificarea cadrului legal astfel incat anumite abuzuri care duceau la prescrierea proceselor sa nu mai fie posibila.

"Am eliminat anumite practici care duceau la tergiversarea procedurilor judiciare, mai ales in cazurile de mare coruptie, precum suspendarea cauzelor la invocarea exceptiei de neconstitutionalitate, dar lucrurile sunt inca departe de asteptarile populatiei si ale mediului de afaceri", a declarat seful Executivului.

Emil Boc a mai sustinut ca de modul in care funcioneaza justitia depinde inclusiv dezvoltarea economica a tarii.

"Societeatea asteapta o justitie care sa judece in tremeni rezonabili, adica scurtarea termenelor si o justitie care sa judece corect, cu nimeni mai presus de lege", a mai spus premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Catalin Predoiu Emil Boc, #octombrie noul Cod Civil , #Emil Boc