Magistratii spun ca Predoiu e vinovat de abuz in serviciu

Joi, 30 Iulie 2009, ora 16:01
2046 citiri
Magistratii spun ca Predoiu e vinovat de abuz in serviciu

Magistratii au depus o plangere penala impotriva ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, la Parchetul General, dupa ce niciunul dintre demersurile lor nu a rezolvat problema salariilor.

Magistratii au cerut Parchetului tragerea la raspunderea penala a ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, potrivit documentelui publicat de revista Q Magazine.

Asociatia Magistratilor din Romania considera ca ministrul a adus atingere "intereselor legale ale judecatorilor". Magistratii mai spun si ca ordonanta prin care sporurile magistratilor au fost esalonate este "o vatamare grava materiala si morala prin incalcarea dreptului la salariul recunoscut de lege si hotarari judecatoresti, prin nesocotirea dreptului la o salarizare corespunzatoare si previzibila".

Protestele magistratilor au inceput in 7 iulie, dupa ce Guvernul a anuntat ca nu mai are bani pentru acordarea salariilor restante. Ordonanta s-a aplicat si retroactiv, desi este impotriva legii, sustin magistratii.

Decizia a fost urmata de o serie de procese deschise in Instanta. Intr-unul s-a obtinut chiar sanctionarea ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, pentru faptul ca nu a restituit sporul magistratilor desi aplicarea ordonantei a fost suspendata tot prin hotarare judecatoreasca.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Catalin Predoiu magistrati, #Predoiu plangere penala, #salarii procurori judecatori, #sporuri magistrati , #magistrati