Ziare.com

Predoiu, suparat pe magistratii care nu-si merita functiile

Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 16:03

   

Predoiu, suparat pe magistratii care nu-si merita functiile
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, le-a sugerat membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa fie mai critici cu cei care nu merita sa indeplineasca functia de magistrat.

El a recomandat si eliminarea din randurile magistratilor persoanele care produc un "deficit de imagine" breslei.

Catalin Predoiu a criticat plenul Consiliului pentru lipsa de fermitate si de directie in ceea ce priveste actiunile unor magistrati care aduc atingere demnitatii functiei de judecator sau de procuror. Predoiu s-a aflat in ultimele zile de mandat la Ministerul Justitiei si a participat la ultima sedinta a CSM din acest an.

Plecand de la exemplu concret al judecatoarei Elena Turcu de la Tribunalul Dambovita, Predoiu a facut un apel la sinceritatea membrilor CSM, aratand ca inca din timpul activitatii de avocat stie ca in toate profesiunile juridice se aplica vorba proverbului "corb la corb nu-si scoate ochii".

"V-as ruga ca pe viitor sa dati dovada de mai multa fermitate fata de acei oameni care nu merita aceste functii", a aratat ministrul justitiei.

Predoiu a gasit ca vinovata de imaginea proasta a Justitiei tocmai reactia slaba a CSM fata de magistratii care gresesc.

"Nu luam o atitudine destul de ferma fata de aceste derapaje si de aici deficitul de imagine cu care se confrunta sistemul judiciar", a declarat, in fata plenului, ministrul Predoiu.

Ministrul a mai sugerat ca CSM sa iasa imediat public cu o reactie cand vine vorba de sanctionarea unui procuror sau judecator care a gresit si sa nu mai astepte sa se autosesizeze, dupa ce aceste cazuri apar deja in presa.

"Noi stim mai multe cazuri decat au aparut in presa", a continuat Catalin Predoiu.

In momentul impus de cadrul festiv al ultimei sedinte a CSM la care participa, ministrul justitiei a aratat ca, din punctul lui de vedere, "colaborarea a fost mai buna decat ma asteptam la preluarea mandatului", concluzionand ca "in ciuda lucrurilor care ne-au despartit, am reusit sa ne intelegem".

Urmatorul discurs i-a apartinut presedintelui CSM, Lidia Barbulescu. Aceasta a aratat ca pe parcursul tuturor intalnirilor cu magistratii a atentionat asupra pastrarii demnitatii functiilor si a reiterat ideea ca ea nu este adeptul proverbului popular "corb la corb nu-si scoate ochii".

Lidia Barbulescu s-a aratat placut surprinsa de prestatia lui Predoiu, aratand ca "ne-am dori sa avem acelasi tip de colaborare si cu urmatorul ministru al justitiei".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1169 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da

dar noi ne-am saturat de acest tip de colaborare cu c. s. m.

 

Pupat peatza Endependentzii

cam asa s-ar rezuma buna colaborare intre D-l Predoiu si CSM...

adeca, D-l Ministru a mai zis cite una
Iar magistratii si-au vazut de ale lor

- i-au pedepsit pe cei care indraznesc sa ridice valul de pe coropisnitzeala din gasca - vezi Cristi Daniletz
- le-au spalat prin tacere pe Betzive = Turcu, K-urvete = Kibedi

e la nave va!

 

Nimic

Opini!, declaratii, nimic cocret. Nicio masura, niciun program de control intern, absolut nimic.


E un semn al luptei anti - anticoruptie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor