Ziare.com

Predoiu sustine ca protestul magistratilor este deja imoral

de Irina Ursu
Marti, 22 Septembrie 2009, ora 14:23

   

Predoiu sustine ca protestul magistratilor este deja imoral
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat marti ca nu este normal ca magistratii sa isi continuie protestul pana cand vor obtine realizarea tuturor revendicarilor lor care implica timp si resurse.

"Dialogul intre mine si magistrati a existat pana acum doua saptamani cand s-au transmis doleantele necesare in ceea ce priveste salarizarea si cred ca e normal sa se reia lucrul. Protestul a invocat mai multe motive, patru la numar, iar in prezent se invoca incheiera unui pact pentru Justitie.

Ceea ce noi spunem in esenta este ca putem discutam de acest pact, dar este anormal sa blochezi o tara intreaga pana va fi finalizat acest pact. In ultimele luni cei din Executivul actual am demonstrat ca gasim solutii pentru aceste revendicari", a declarat marti ministrul Justitiei la Antena 3.

Catalin Predoiu s-a plans ca mesajul sau este rastalmacit, desi el a incercat de fiecare data sa indice caracaterul imoral al actiunii.

"In ceea ce priveste salariile eu am indicat caracterul imoral al primirii acestor salarii acolo unde nu s-a muncit deloc, din cauza ca sunt instante unde nu s-a muncit deloc. Este normal ca doamna Mona Pivniceru sa isi primeasca salariul in timp ce ea sta la Antena 3? Nu putem tine o tara in loc", a mai declarat ministrul de resort.

Catalin Predoiu a precizat si faptul ca propunerea scoaterii judecatorilor de la Registrul Comertului este doar o recomandare si nu are un caracater obligatoriu, avand in vedere ca in alte tari din Europa aceasta masura a fost deja aplicata.

Ministrul Justitiei a infirmat si informatia ca in urma rectificarii bugetare 80% din fondurile alocate Justitiei au fost date ca onorarii pentru avocati.

"Rectificarea bugetara este o dezinformare nu merg 80% catre onorarile bugetarilor. Pentru asta am alocat doar 13 milioane, adica asta e in jur de 20%", a mai completat Predoiu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2455 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

hai lasa-ne !

Domnule ministru, sunteti incapabil a solutiona aceasta problema. Dati-va demisia pentru a fi inlocuit de Boc cu vreo pitzipoanca pedelista sau vreo baba pesedista.

 

AVETI DREPTATE! DOMNULE MINISTRU!

HUUUUAAAAA!!!!! MAGISTRATILOR!!!!! Mai! Sindicalistilor! Ia spuneti-mi si mie cum se numeste sindicatul vostru, de puteti face ceea ce vreti? Treceti la munca! Ca noi va platim salariile! Noi contribuabilii de rand!

Ministrul Predoiu lupta contra curentului !!!

Treaba putea fi rezolvata demult, daca nu ii stateau impotriva puscariabilii din guvern, parlament si de la Cotroceni.

Si demnitarii sint la fel de vinovati, ca si magistratii.

Trebuiau desfacute toate contractele de munca ale tuturor magistratilor si refacute cu alte conditii si criterii numai acelora care isi asuma conditiile si responsabilitatile impuse.
Un stat de drept poate recurge la o asemenea masura exceptionala, printr-o ordonanta de urgenta, avind in vedere ca tribunalele nu sint proprietatea magistratilor si justitia nu este o afacere privata a lor.

Cei care sint in pragul pensionarii s-ar retrage in aceasta situatie si ceilalti daca nu semneaza, pot profesa in sectorul privat sa vada si ei cum este sa ii ti pe altii in spate.

putin spus

dl. MINISTRU - consider ca a venit momentul sa le oferiti ERORII FINANCIARE - deoarece am si o explicatie , nu cred ca exzista vre-o instanta din tara care nu a sufocat justitiabilul cu ERORII JUDICIARE.
Mai mult decit atat acesti CRIMINALI JUDICIARI - nu raspund in fata legi pentru blaturile judiciare...am postat pe site oficial al M.J.( FORUM ) , mai multe exemple concrete unde am facut vorbire de mai multe dosare de la diferite instante .
Daca mCRIMINALILOR = MAGISTRATILOR - li se va acorda sporul de 50% de stres , atunci JUSTITIABILULUI - care este STRESAT de acest CRIMINAL ce i se va acorda ????
Consider ca ar trebui DESFIINTATA INJUSTITIA din ROMANIA - deoarece nu se respecta nici legile prin care s-au RATIFICAT CONVENTIILE EUROPENE - ex: prin legea nr. 74/1997 - s-a RATIFICAT - CARTA SOCIALA EUROPEANA REVIZUITA - pentru ce ne mai trebuie legea unica de salarizare ???? De legea 30 /1994 - nici nu mai zic adica de CONVENTIA EUROPEANA a DREPTURILOR OMULUI - a ramas doar pe hartie....asta este INJUSTITIA din Romania.

 

pnl

votati Crin!!!!

 

A venit momentul

Chiar a venit momentul ca ministrul de resort sa-si dea demisia. Acest protest dureaza de prea mult timp si arata unde duce lipsa de comunicare. Predoiu a crezut ca este Basescu si se poate ratoi la magistrati. Mitocania nu functioneaza chiar peste tot...

 

Repet pana la obsesie,

luati exemplul Poloniei.In situatie similara,au desfacut contractul de munca magistratilor grevisti,au scos posturile la concurs si astfel, s-a curatat justitia de spagari,securisti si nesimtiti.Au fost promovati tinerii care au realizat adevarata reforma si nu numai in justitie au procedat astfel.Drept urmare,Polonia nu a simtit criza.Poate aude CINEVA.

 

no comment

Ti-ar conveni sa fii judecat de unul care a intrat in magistratura acum o luna???


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor