Ziare.com

Predoiu: O forta politica noua, de centru dreapta - solutia pentru Romania - Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 18 Februarie 2013, ora 14:45

   

Predoiu: O forta politica noua, de centru dreapta - solutia pentru Romania - Interviu
Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, considera ca in acest moment e necesara o schimbare politica majora, pentru ca Romania balteste, supravietuieste pe perfuzii intre alegeri, resursele sunt redistribuite stangist, in timp ce clasa de mijloc si sectorul privat sunt lovite in plin, iar blocarea in paradigma pro sau anti-Basescu ne-a adus intr-un punct mort.

Perspectiva actuala, considera Catalin Predoiu, intr-un interviu acordat in exclusivitate Ziare.com, este a perioadei 2000-2004, cu "un presedinte pentru linistea noastra".

Catalin Predoiu apreciaza ca principala problema a politicienilor romani este ca "nu livreaza" rezultate si pentru cetateni, ci doar pentru grupurile care i-au sprijinit sa ajunga la Putere. Tocmai de aceea e nevoie ca pe viitor fiecare politician sa raspunda in primul rand la intrebarea: "care e rezultatul benefic pentru cetatean al actiunii tale?".

In context, Predoiu s-a referit la un posibil nou partid, Forta Noua - F9, care isi propune sa reprezinte clasa de mijloc platitoare de impozite.

In privinta scandalului din CSM, Catalin Predoiu considera ca acesta a fost o capcana intinsa sistemului judiciar, iar denuntarea pripita la MCV ar fi "ca si cum ai soma jucatorii sa-si arunce cartile, doar pentru ca tu ai doi septari in mana".

Din perspectiva utimelor rapoarte MCV si a atitudinii unor oficiali de la Bucuresti fata de Comisia Europeana, este statutul european al Romaniei in pericol?


Formal, statutul european al Romaniei nu poate fi pus in discutie, dar ar putea fi afectat de repetarea unor gafe constitutionale pe fondul luptei politice, care ar pune din nou in discutie fidelitatea fata de principiile democratice si statul de drept.

Raportul MCV ne-a recomandat sa respectam separatia puterilor si independenta Justitiei daca modificam Constitutia, ceea ce indica nivelul de incredere in cel sau cei care vor modifica actul fundamental al statului. Ca raspuns, "andrisantii" s-au aratat revoltati si si-au "infipt mainile in solduri", privind semet catre Bruxelles sau dispretuitor catre pro-europenii din tara.

Adica, vedeti dvs., ei, cei care au incurcat butoanele democratiei de atata "pricepere", sunt acum patrioti nationalisti, iar noi, cei care consideram o cooperare stransa in cadrul UE, nu suntem patrioti. Eu cred ca patriot este cel care urmareste inteligent interesele patriei, nu agita demagogic spiritele, cel care respecta Constitutia, nu cel care o incalca.

Sunt convins ca seful comisiei parlamentare de elaborare constitutionala va tine cont de recomandarile raportului MCV, pentru ca acceptand pozitia de sef al comisiei, s-a plasat printre destinatarii recomandarilor. Partea politica a raportului MCV contine semnalari privind standardele democratice ale vietii politice, de aceea am spus ca seamana cu un raport de pre-aderare, in timp ce partea privitoare la Justitie noteaza o serie de progrese, ceea ce indica faptul ca Justitia incepuse sa-si regaseasca busola, in timp ce politicul si-o pierduse pentru moment, in arsita verii.

Ce ar trebui facut pentru redresare?

Daca va referiti la redresarea in cadrul MCV, in general, trebuie sa avem o vointa consecventa de "a face binele" si sa prioritizam obiectivele. De exemplu, daca ne-am asumat proiectul noilor coduri, sa sprijinim consecvent aplicarea lor. Vineri a intrat in vigoare Noul Cod de Procedura Civila, un cod bun, modern, care pe termen mediu si lung va simplifica procesele.

Din pacate, nu s-a facut destul in lunile anterioare pentru pregatirea sistemului judiciar. S-au alocat Justitiei prea putini bani pentru acest obiectiv. Stiu ca ministrii nu pot sa "miste in front" cand e vorba de buget.

In debutul lui 2012, pregatisem prin memorandum aprobat de Guvern angajarea de grefieri in vara, de ce nu s-a facut? S-a amanat codul din septembrie 2012 pana in februarie 2013, de ce nu s-au facut angajari intre timp?

Cand era lider de sindicat, d-na ministru critica ministerul pentru ca nu aducea suficient de multi bani pentru Justitie. Eu nu critic ministerul, pentru ca stiu ca nu acolo e problema, ci la Ministerul de Finante si la premier, adica la coalitia de guvernare, indiferent cine o compune de-a lungul vremii.

Centrele de putere politica trebuie sa prioritizeze financiar Justitia. Autostrazile sunt importante, dar pentru mine codurile sunt si mai importante, pentru ca efectele benefice sunt mai rapide si se petrec in ansamblul societatii.

Trebuie sa eliminam blocajele izvorate din paradigma "pro sau anti-Basescu"

Dar pentru redresarea societatii, in general, ce trebuie facut?

Trebuie continuata cu hotarare desprinderea pe toate planurile de ceea ce ne mai leaga de anii 1990, care de fapt inseamna anii 1980, pregatirea in profunzime a unei noi paradigme a Romaniei. Din pacate, strategia Guvernului este de a tine tara "pe perfuzii", dar stabilizata cat de cat, a plati pensii si salarii si a astepta sa treaca timpul pana la europarlamentare si prezidentiale, cand se urmareste cucerirea de noi bastioane ale Puterii. Atunci se vor incurca lucrurile.

Intre timp, ceea ce ni se prezinta drept "noua paradigma" consta doar intr-o atitudine "batoasa" fata de Bruxelles si lume in general si redistribuirea stangista a resurselor in societate. Guvernul Boc a taiat salariile, Guvernul Ponta ne taie profiturile, ceea ce e mai rau.

Sa dau un exemplu din economia reala, unde multi politicieni n-au calcat. S-a marit salariul minim pe economie, fara sa se ofere gradual masuri de sprijin pentru IMM-uri, rezultatul e ca unele vor da oameni afara pentru ca nu au destui bani pentru majorarea bugetelor de salarii. Cand ai creat in viata ta un loc de munca, ai platit salarii si impozite si ai luptat pentru un client, vezi lucrurile altfel.

In plan politic, trebuie sa eliminam blocajele izvorate din paradigma "pro sau anti-Basescu" si proasta organizare a mecanismelor politice. Schimbarea Constitutiei nu este suficienta. Pentru a eficientiza demersul politic este nevoie si de profesionalizarea partidelor politice, de reformarea finantarii lor, de transparentizarea finantarilor in politica, de reorganizarea patronatului si reactivarea lui prin oameni credibili, si altele.

Politicul este partial rupt de realitatea in care traiesc cetatenii si companiile. Politicul si-a creat propria lui lume, cu reguli dure si netransparente, in afara controlului cetatenilor si companiilor. Formal, avem alegeri, democratie etc. In fapt, voteaza 40% din cetateni si guverneaza cei care obtin voturile a aproximativ 25% din cetatenii cu drept de vot.

Neincrederea in partidele politice se va transforma in timp in neincredere in democratie. De fapt, cine si ce vrem noi sa fim? Sa scuturam status quo-ul reusit de actuala guvernare, care ne indreapta in liniste spre o "baltire" ce aduce aminte de sloganul "Un presedinte pentru linistea noastra" si ofera perspectiva unui nou 2000 - 2004!

Ar trebui sa trecem la "politica rezultatului benefic"

Credeti ca exista in acest moment vreun partid care sa dea o sansa reala de dezvoltare Romaniei?

Este nevoie de un alt fel de a face politica. Daca partidele existente nu-l vor oferi, vor apare altele, cu certitudine, o va cere "piata". Pentru mine, politica inseamna altruism si vocatie, sinceritate si franchete in comunicare, pragmatism si eficienta in actiune, toate astea facute cu sufletul si inima, nu numai cu mintea.

Astazi, e suficient sa ai relatii, bani si timp ca sa participi la talk showuri televizate, ca sa fii considerat politician. Ce-ai facut conteaza mai putin. Problema fundamentala a politicienilor este ca "nu livreaza" rezultate benefice si pentru cetateni.

Ei livreaza cu predilectie rezultate pentru grupurile care i-au sprijinit sa ajunga "in fata". Deci am avea nevoie de politicieni interesati in dezvoltarea Romaniei, in rezultate pentru toti, nu numai pentru cei ce-i sprijina. Cheia este insa in alta parte.

Unde?

Deocamdata, multi dintre cetateni refuza votul, absenteismul este mare, dar cu timpul se va trece la o atitudine mai proactiva si exigenta fata de politicieni. Atunci va aparea si performanta. Deci o cheie este la alegatorii care cred ca nu au ce alege astazi, la cei aproximativ 7 milioane de votanti care nu au iesit la vot in ultima perioada.

Daca un alt tip de oferta politica va aparea, de la partidele existente sau altele noi, atunci ei vor fi capacitati.

O alta cheie este la cei care, prezenti in spatiul politic, ar vrea sa faca o altfel de politica, sau la cei care, nefiind in spatiul politic, ar putea sa intre in jocul politic, asumandu-si riscuri si sacrificii pentru a practica o alta politica. E vorba de o politica noua, care sa recupereze altruismul si dimensiunea vocationala. In acelasi timp, sa fie o politica pragmatica si focalizata pe rezultat.

Acest tip nou de activist politic ar putea sa produca acest tip nou de oferta politica. I-as spune "politica rezultatului benefic". Ar trebui sa intrebam fiecare om politic referential: care este rezultatul benefic al actiunii tale politice?

Imi place profilul miscarii F9 (Forta Noua), un partid in formare

Si identificati pe undeva acest tip de politica?

Nu prea, si o spun ca beneficiar al actului politic, nu sunt un jucator politic. Cred ca fiecare partid, in primul rand cele relevante astazi, trebuie sa treaca printr-un proces de schimbari pentru a putea oferi ceva in viitor si a rezista pe scena politica.
Mai devreme sau mai tarziu, viata politica va iesi din paradigma "pro sau anti-Basescu" si va intra in alte paradigme, eficienta vs ineficienta, profesionalism vs amatorism, adevar vs minciuna.

Din ce-ar putea veni in joc, imi place profilul miscarii F9 (Forta Noua), un partid in formare. Este initiat de oameni care au facut ceva in viata lor privata, inainte de a se hotari sa faca ceva in viata publica, de dreapta, anti-sistem si usor libertarieni. Daca vor veni putin spre centru si vor coopta personalitati publice cu profil de centru dreapta, ar putea avea un efect "viral" in randul generatiei 30 - 40 plus.

E nevoie de un partid al clasei de mijloc care isi plateste impozitele. Clasa de mijloc care produce valori, locuri de munca si plateste impozite este subreprezentata in acest moment. Daca nu va fi F9, va fi altceva, dar ceva va fi.

Va ganditi sa reveniti in politica?

Particip si in prezent la dezbaterea politica, pe teme concrete legate de justitie si afaceri europene, dupa cum se poate constata. Daca voi face mai mult decat atat e o intrebare care ma preocupa in prezent. Este o decizie care trebuie bine chibzuita si eventual pregatita, de aceea nu ma grabesc, nefiind presat de vreun calendar politic sau altul, ci in primul rand preocupat de propria capacitate si resursele de a realiza lucruri benefice pentru oameni.

Revenind la Justitie, este posibila si de dorit ridicarea MCV in iarna, dupa cum afirma Crin Antonescu?

Cred ca in privinta ridicarii MCV, dl. Antonescu are o abordare de tip "wishfull thinking", ia dorinta drept posibilitate. Pentru intelegerea MCV e nevoie de studiu atent, inclusiv asupra rapoartelor precedente. Pentru mine, ca cetatean, optim ar fi ca Guvernul, Justitia si Parlamentul sa indeplineasca in regim accelerat obiectivele MCV, inclusiv cele tehnice.

Oricat de optimisti am fi, cred ca termenul avansat pentru ridicarea lui este nerealist. Sa ceri in starea de fapt prezenta ridicarea MCV e ca si cand ai cere "jucatorilor" sa-si "arunce cartile", doar pentru ca tu ai in mana doi septari. Ma refer la cartile politice in plan european.

Cat din reforma Justitiei este ireversibil?

Cred ca edificiul legislativ consacrat Justitiei si adoptat in perioada 2009-2011 nu poate fi abrogat. E o reforma solida, la care s-a lucrat ani de zile de catre zeci de specialisti din Ministerul Justitiei, din mediul universitar, in special din Facultatea de Drept din Bucuresti, si sistemul judiciar. Noile coduri au reprezentat punctul central al eforturilor mele ca ministru.

Recent, la o conferinta de drept comparat tinuta la Facultatea de Drept din Poitiers, profesorul Moreau, un mare comparatist, a apreciat faptul ca Noul Cod Civil reprezinta "o sinteza puternica a codurilor moderne", "unul din marile coduri de azi".

Consider ca aceasta este singura modalitate de a ne imbunatati viata si castiga respect in lume, facand lucruri benefice pentru noi. Noul Cod Civil este unul din marile coduri de azi si a spus-o un francez, nu un roman.

In privinta riscurilor, as spune ca statul de drept poate fi in pericol in oricare tara in care judecatorii nu sunt drepti sau se avanta in jocuri politice.

La CSM - o capcana intinsa sistemului judiciar in care s-a cazut prea usor

Cum comentati tulburarea din CSM?

E un blocaj in care s-au amestecat mize personale si mize de sistem, o capcana intinsa sistemului judiciar in care s-a cazut prea usor. E important ca in CSM sa avem o majoritate reformista. Agitarea sistemului si scandalurile provocate in CSM decredibilizeaza sistemul judiciar in ansamblu si e pacat de toata munca depusa in ultimii ani pentru stabilizarea Justitiei.

Acestea sunt evolutii care vor fi greu de reparat. Si eu am avut turbulente in CSM, dar am actionat totdeauna pentru calmarea lor, pentru ca reverbereaza in sistem si se rasfrang asupra actului de justitie. Cred ca ministrul in functiune poate calma si debloca situatia in CSM si in sistem, mai ales ca provine din acesta, actionand pentru sprijinirea reformelor.

Revocarea judecatorilor Ghica si Danilet din CSM atarna de un fir de par. Vi se par corecte deciziile de revocare de la nivelul instantelor?

Daca sunt iregularitati formale in deciziile de revocare, atunci trebuie aplicata legea, e simplu. Nu ma feresc s-o spun, Ghica a contribuit decisiv la eficientizarea CSM, lucru reflectat in rapoartele MCV in premiera, iar Danilet, asa putin exotic si volubil cum e el, a contribuit fundamental la crearea si impunerea unei Strategii de integritate in sistemul judiciar, ambii au avut rezultate bune in CSM.

De aceea, spun ca au fost pedepsiti pe nedrept si mult prea rapid. Suspect de rapid. I s-a reprosat lui Ghica faptul ca a candidat la vicepresedintie, ceea ce recunosc ca e putin ciudat, dupa ce a fost presedinte, dar nu e mai ciudat decat sa treci de la Curtea de Apel la ICCJ, apoi la CSM si in fine sa renunti la toate aceste mandate neincheiate ca sa mergi la MJ.

E dreptul fiecaruia sa-si aleaga drumul, daca considera ca asa isi poate atinge obiectivele in sistemul judiciar. La randul meu, am trecut prin cinci guverne urmarind un singur lucru, proiectul codurilor. Atat Ghica, cat si Danilet m-au criticat copios si uneori chiar atacat in trecut, dupa cum d-na ministru stie bine ca o apreciez, deci nu cred ca pot fi banuit de subiectivism, insa asa vad eu lucrurile si asa doresc sa le exprim, fara ocolisuri si calcule.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9943 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
76 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Forță de dreapta, slavă Domnului! Dar este dreapta originală Iliescu

.

 

Inca un interviu cu domnul Catalin Predoiu, fost ministru al Justi-

-tiei, in care donia sa exprima intr-un limbaj politicos si destul de elevat cateva idei care merita retinute:
-"Din pacate, strategia Guvernului este de a tine tara "pe perfuzii", dar stabilizata cat de cat, a plati pensii si salarii si a astepta sa treaca timpul pana la europarlamentare si prezidentiale, cand se urmareste cucerirea de noi bastioane ale Puterii. Atunci se vor incurca lucrurile."
-"Intre timp, ceea ce ni se prezinta drept "noua paradigma" consta doar intr-o atitudine "batoasa" fata de Bruxelles si lume in general si redistribuirea stangista a resurselor in societate. Guvernul Boc a taiat salariile, Guvernul Ponta ne taie profiturile, ceea ce e mai rau."
-"Raportul MCV ne-a recomandat sa respectam separatia puterilor si independenta Justitiei daca modificam Constitutia, ceea ce indica nivelul de incredere in cel sau cei care vor modifica actul fundamental al Statului."
-"Deci, o cheie este la alegatorii care cred ca nu au ce alege astazi, la cei aproximativ 7 milioane de votanti care nu au iesit la vot in ultima perioada."
-"statul de drept poate fi in pericol in oricare tara in care judecatorii nu sunt drepti sau se avanta in jocuri politice"

Desi politicos mesajul domnului Predoiu este foarte dur, taie in carne vie!

 

Mai nimic !

Cata vreme nu aminteste nimic despre (fosta) actuala securitate , Predoiu spune texte cu partide .

 

De ce ar pomeni de Porumbacu!?

Sau de Felix!?
Ca doar tot romanul de la sat ori de la oras stiu ce-au fost cei doi,pe vremea ceausestilor.

george

daca nu intelegi nimic din articole, de ce iti mai bati capul sa comentezi?

Mi-ar place ca predoiu sa se implice mai mult in politica pentru ca a fost unul din cei mai buni ministri, si e incredibil de articulat si echilibrat pentru politica romaneasca. Sper sa mai gasesca si altii si sa ofere o alternativa la incompetenti si hoti.

BaSecu scoate alt sclavete basist la inaintare

finita la comedia Portocalia!

PredoIu-singura solutie pentru Romania,politicianul care ar

relansa cu siguranta Dreapta autentica!

Este un aristocrat agreabil,cu prestanta,om inteligent,

un sustinator neconditionat al valorilor europene.

Domnule ministru,fie-va mila de romani,implicati-va

urgent in desfasurarea evenimentelor si aparati

Romania de pericolul Rosu care tinde sa ocupe

toate ungherele politicului si sa transforme

uniunea socialisto-cacarista intr-un partid

unic,dictatorial!

Va asteptam urgent ca impreuna cu Elena Udrea sa

opriti dezintegrarea pdl!

Suntem siguri ca veti reusi!

Succes!

Hai Romania!

socia

N-a pomenit nimic de tine! Parcă te simți penetrat ipotetic.

.

 

@george2,copile!Stiai ca tovarasul Ciuvica a pierdut in doua

randuri,inclusiv la CEDO,procesul in care il incrimina

pe Traian Basescu de colaborare cu Securitatea

ceausista?

...sau scrii din automatism programat,dictat,pentru

un blid de...valuta?

neputinta de a discerne

sau neputinta de a separa graul de neghina este drama poporului roman.Catalin Predoiu este unul din putinii politicieni care fac politica pentru Romania si pentru Romani.Dar vin cei care nici nu au rabdare sa se informeze unde s-a nascut si pun stampila -antena 3.Taranii si regii au facut ROMANIA MARE nu uzurpatorii gen repetentu si turnatoru!

@ george 2. Ai citit articolul ? SIGUR ?

/

Predoiu va fi urmasul meu ca presedinte !

Asta spre chinul lui Ciripoi Porumbacu !

Predoiu si-a exprimat doar o opinie si nu o dorinta. Nu-l atacati !

Nu candideaza la prezidentiale .
El de partide vorbeste .

Felicitari dl Predoiu!

Felicitari aristocratiei si clasei avute si clasei de mijloc romanesti pentryu acest proiect excelent!
Urmatorul pas este suspendarea dreptului la vot al iobagimii si proletariatului uslas. Clasa bogata aristocratica Romaneasca trebuie sa preia conducerea si sa formeze guvernul. Cum isi permit proletarii uslasi sa mareasca salariul minim pe economie - intat la munca si dupa aia sa ceara mai multi bani.

Vrem sa stim adevarul !

Romani,intelectuali ai romaniei, in 22 de ani nu ati fost capabili sa infiintati noi ONG-uri ,mai multe deodata care sa ceara fiscului verificarea celor existente si dizolvarea celora care sunt gasite cu probleme.Noi ONG-uri care sa-si trimita reprezentantii in parlamentul Romaniei,in parlamentul UE si la FMI care sa ceara neancetat condamnarea curuptilor si sabotorilor de tara.
Dormiti romani si asteptati ca va iesi acum nastase din puscarie si o sa lupte pentru drepturile voastre,dormiti !
Somn usor romani,iar prin somnul vesnic priviti cum mafia va distruge viitorul copiilor vostri .

http://www.exploziv-news.ro/special/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html

http://www.youtube.com/watch?v=2VZzxJywShg&NR=1&feature=endscreen

http://www.youtube.com/watch?v=yroSQzYx5t4

 

Daca d.l Predoiu ar candidala la prezidentiale ar face-o in ciuda

....lui Porumbacu.

Imi place analiza lui Predoiu!

Echilibrata,realista si cu solutii concrete.Minte de jurist!
Cu o singura idee nu sunt de acord:prea e optimist ca "prezidentiabilu'",sef de comisie constitutionala va face ce trebuie pt.a raspunde criticilor MCV privind viata politica romaneasca.Antonescu doreste sa netezeasca drumul catre Cotroceni si sa inlature eventualele obstacole. Il vor lasa pesedistii?

Unirea tuturor forțelor de centru-dreapta

și a forțelor politice poziționate la centru-dreapta,intr-un singur partid,susținute de fiecare cetățean roman,ca adept și militant hotărat al valorilor de dreapta, pentru a face posibilă Reconstrucția Dreptei Romanești, este Soluția Unică pentru Salvarea Dreptei Politice și Economice Romanești,a Romaniei. In urma rezultatelor extrem de slabe, dar normale, obținute de ARD, sub pălăria PD-L,la alegerile locale și mai la cele generale, s-a dovedit că adevăratele cauze nu sunt altele decat acelea că ARD este percepută numai ca o o forță politică poziționată la centru-dreapta și "băsistă", azi deloc un avantaj, fapt pentru care se impune cu necesitate Reconstrucția Dreptei Adevărate, de o Uniune Populară constituită din forțele politice adecvate.Dreapta Adevărată este singura in stare să renască speranța in societate, să restabilească increderea in oamenii politici, oameni politici cu adevărat capabili de a coagula și pune la treabă toate resursele umane, materiale și financiare. Acestea sunt condiții fără de care repornirea tuturor motoarelor societății și declanșarea procesului de Renaștere Națională nu sunt posibile. Crezand că in societatea de azi se poate trăi ca pană acum, o parte importantă din cetățenii romani și-au agățat existența de promisiunile USL, votandu-i masiv, mai ales că PD-L s-a arătat obosit și incapabil să renască in sondaje. Azi, electoratul de centru-dreapta NU VEDE in partidele ce au alcătuit ARD o alternativă la actuala putere (USL). Singura șansă de a aduce la vot acest electorat este de a se constituii un partid de centru-dreapta in care să "unioneze" aceste forțe, existente, intr-un partid nou și curat cum este UNIUNEA POPULARĂ, a cărui conducere nouă să fie copreședinția. Azi am ajuns cu toții la fundul sacului, guvernările de pană acum și mai ales neputința guvernului Ponta II, intr-o Situație Limită, fapt ce va face ca la mulți să le vină mintea la cap, ințelegand că implicarea civică și politică nu trebuie lăsată la mana oportuniștilor politici. Forțe politice noi, curate, capabile, eficiente și responsabile vor apare și vor creea o a adevărată alternativă și in stare să constituie conducerea bună de care are nevoie Romania. Prima soluție și cea mai la indemană este ca toate forțele de centru-dreapta să se "Unioneze" și să formeze alternativa politică in stare să ia puterea mai devreme de 2014. O masă rotundă așteaptă ca aceste forțe să se intalnească, dacă fiecare dintre cei ce compun aceste entități va pune mai presus de toate, interesele dreptei și interesul național. Realizand toate acestea vor capabili să-și asume cu responsabilitate un parcurs euro-atlantic, pe Calea Dreaptă a lucrurilor și faptelor bune, al Romaniei, să demareze Renașterea Națională.
Noi, cu noi !!!

Predoiu Catalin complice PDL la mascarada luptei anticoruptie,

Mai devreme sau mai tarziu si beizadeaua stalinsita Catalin predoiu va raspunde pentru complicitate la mascarada luptei anticoruptie a mafiotului regim Basescu Traian.NICI O FARADELEGE nu ramene far PEDEAPSA.Pana in toamna Uniunea Europeana va scapa de infractorul inca nejudecat Basescu Traian si de complicii lui din EPP.Adevaratele valori europene vor invinge in fata marsaviei stalionist-nazistSTASI ce a pus stapanire pe Uniunea Europeana.Pana atunci iata aici dovezi ale mascaradei luptei alticoruptie ordonata de Basescu si executata de complicii lui p[rintre care este si Predoiu Catalin:

http://grupul.ro/wp-content/uploads/2011/07/Raspuns_ANI_dosare_Parchet_1_martie_2011.pdf

Justitia trebuie sa fie oarba si nu chioara si surda!

Vorbesti pr.os.tii Madam'. Daca ar fi fost ceva, cat de cat veridic, iti inchipui ce ar fi sarit pe saracul Victoras propaganda basista si nu numai? Propaganda este aia care da din gura si de regula macina in vant, dar iti inchipui ce front de lucru ar fi deschis procurorii ce il au pe "Nasul" in suflet? Iti inchipui ca procurori precum Kodruta Chiovesi sau Daniel Morar ar fi stat cu mainile in san daca li s-ar fi ivit asemenea pelasca? Negresit, ar fi dat cu Victoras de pamant de ar fi sarit tandari, dar "cazul Panait" este doar o febra care bantuie doar mintile unei anumite categorii de postaci. Va raciti gura de pomana.

Va amintiti cand a aparut pe ecena politiva individul asta ?

Parea timid nevoie mare, deparca iesise in iz.mene in fata publicului...Doar parea, pentru ca-n realitate s-a dovedit ca s-a asortat foarte bine cu sarlataniile matrozului, a lasat Justitia sa fie manevrata de catre Besescu fara sa aiba niciun scrupul...Acum vad ca-l .... grija lui Dabija de soarta Romaniei si a politicii care ar trebui adoptata de guverne fara sa spuna un cuvintel despre meseria lui de baza...
Asa ca lasa ba disteptule politica si pregateste-te ca trebuie sa dai socoteala pentru justitia pe care ai intretinut-o in vremea ta !
Iote unde sedea Taleyrand......Un sepeleag care nuci nu stiu cum pleda, daca-l intelegeau judecatorii ce zicea prin procese...

 

Cata marsavie poate sa incapa in stalinist-nazistii romani!

Cum isi permite acest individ ce a contribuit esential la instituionalizarea coruptiei in Justitie in mafiotul regim Basescu Traian sa vorbeasca despre valori europene cand taica-sau,SILVIU PREDOIU spion sovietic a fost unul din cei mai sadici criminali ai stalinism-nazismului in occident?Spionul Predoiu si relatia cu Moscova.
http://www.stiri-azi.ro/ziare/articol/articol/spionul-predoiu-si-relatia-cu-moscova/sumar-articol/46708563/
Beizadeaua Catalin predoiu este atat de "iuropean" incat isi bate joc de Romnaia cot la cot cu alte rebuturi staliniste ale securitatii basiste.Iata aici un mic exemplu:
Procurorul Catalin Ceort, care nu a ajuns intamplator director al INEC, a salvat-o cu NUP pe Monica Macovei in dosarul "Freedom House". Ceort a motivat ordonanta: "Autoritatea contractanta nu are obligatia de a aplica prevederile OUG atunci cand atribuie contracte de achizitie publica... ca urmare a unui tratat" (..)Procurorul Catalin Ceort a fost numit anul trecut director al INEC, de catre fostul ministru al Justieiei, Catalin Predoiu, impotriva legii care prevede ca un magistrat nu poate ocupa o asemenea functie. Nu este exclus ca aceasta numire sa aiba ca substrat "serviciile ministeriale" asigurate de Ceort, in conditiile in care atat Macovei, cat si Predoiu au fost oamenii de incredere ai lui Traian Basescu.

http://www.luju.ro/magistrati/parchete/procurorul-catalin-ceort-care-nu-a-ajuns-intamplator-director-al-inec-a-salvat-o-cu-nup-pe-monica-macovei-in-dosarul-freedom-house-ceort-a-motivat-ordonanta-autoritatea-contractanta-nu-are-obligatia-de-a-aplica-prevederile-oug-atunci-cand-atribuie-contrac

Un mic amendament doamna,

uiti ca Predoiu a fost numit ministru al justitiei de coalia DA,din partea liberalilor.Ca a fost preluat si de guvernarea portocalie dovedeste valoarea sa de jurist.Sa nu-mi spui ca oficialii europeni sunt basisti si laudele care i-au fost atribuite in rapoarte sunt urmarea mituirii acestora.Cand ajungi obsedat politic e de rau.De ce oare nu te deranjeaza regimul uselist,care detine de 1 an puterea ,cea legislativa,guvernamentala ,locala si nu face altceva decat sa provoace conflicte si sa dea din gura pe la posturi tv? Ti-a crescut nivelul de trai,ca mie,NU!

nu zau........

pai hai sa guvernam cu becali, voiculescu, iliescu, nastase, vanghelie, mazare, oprisan, antonescu, si multi alti
sa ne conduca analfabetii si plagiatori, tara sa se dea liber la crime, jaf, amenintari etc
se paare ca asta vor toti romani
sa nu muncim sa avem 368 zile libere din 365, sa avem pensii grase fara sa muncim, sa avem 23 milioane de revolutionari. etc.
bravo romani
avem ce am votat , viitorul este stralucitor
si un mesaj celor care nu le convine comentariul meu: fiecare e liber sa spuna ce vrea dar inainte sa o spuna sa gandeasca de 10 ori si sa scrie odata

sunt satul de partide si aliante

Mai faceti ceva si pentru oameni. Nu va ganditi doar cum sa ajungeti la ciolan.

 

corect si de bun simt aobservatia dv.

asa e...a mai aparut ci acest predoiu, plimbat ca pe "moaste", de la pnl, la pd...cu vocea sa, cu disctia greoaie, si sasaita, incearca ceva...el parta era..."procuror", sau mi se parea mie...de cand, "procurorii" isi baga nasul in politica ?! aaaaa, stiu : de cand ii punea asta-vara pe mosnegii si babele de pin sate sa..."jure pe biblie", ca au/n-au votat...

Nu e nici o ciudatenie d-nule Predoiu, trecerea M. Pivniceru pe la..

...curtea de apel,iccj, csm si apoi ministerieasa la mj. Politica bato vina si ordinile Varanului sunt mai presus de toate.

 

anty virus,

stii ce ma uimeste?Fanilor uslasi le scapa din vedere ca au sustinut un regim securist instalat si patronat de adevaratul conducator politic nimeni altul decat Voiculescu.

 

Va este dor de ciolan ?

Ar fi fost culmea sa nu ia parte lui Danilet si Ghica cind sunt in aceeasi cirdasie. Oricum cit a fost ministru a jucat cum i-a cintat CSM-ul. Vad ca se pricepe si la politica spunind ca trebuie infiintat un nou partid. Si in justitie si in politica trebuie sa fi duplicitar si dinsul cam este.

 

De ce nu doua?

De ce nu 2 partide in RO?? Unul de dreapta si unul de stanga!!! S-ar cheltui mai putin in campanii,ar fi mai putina ura, si nu tot incompatibilul care vede ca nu poate altfel isi infiinteaza partid nou sa urce sus. Daca ar fi asa ce dulce ar fi painea la noi.

Nu sunt in aceiasi cardasie

sunt persoane apreciate in rapoartele MCV ,asta au ei in comun.
Era preferabila o atitudine complet negativa la adresa sistemului juridic romanesc?Ne ajuta cu ceva?Acum macar ingrijorarile comisiei juridice europene sunt canalizate impotriva antireformatorilor,cu adresa directa la anumite departamente si nu la sistemul juridic in totalitate.

predoiu a fost un

ce-a vrut basescu. A jucat numai pe melodia lui basescu, altfel nu rezista atatea ani ca ministrul justitiei. A fost o uneaslta a lui base, macovei si maorar. Ar fi culmea ca tocmai el sa realizeze ce n-au reusit politicieni de renume.

@ ,,,,,,

sunt prea multi grobieni care cred ca tot facand "revolutii chinezesti" (in stil balcanic) in fiecare an lucrurile vor merge bine!
Daca mintea "nu va duce" uitati-va in ograda chinezilor - o revolutie culturala, fie si condamnabila, si lucrurile avanseaza ... cosmic!
La noi toti viseaza la ciolan nou si grobienii incep sa-l incurajeze. Halal ...

@martorana

Ai dreptate,dar cine te intelege? Majoritatea au orgoliu mult si memorie putina. De minte, ce sa mai vorbim?. Mai apare cate un figurant, gen Predoiu, carele dzice: e necesara dreapta, o facem noi. Si daca-i iei la puricat nitel vezi ca toti izvorasc din trunchiul rosu iliescian. Te pufneste rasul, nu alta.

 

paradoxu inovatiei in campia de gunoaie vechi nu trunchiu rosu

e problema, ca e natural sa creasca si mladite rebele, ci sistemu *** care a inlocuit natura fireasca a evolutiei cu prinicpiu acumularii legitime decretata de partidu stat. Orice initiativa noua se rezuma la aceiasi oameni vechi, platiti cu bani acumulati sa produca ceva impotriva sursei de finantare duplicitare! Ca omul mai poate gresi in sensul bun al societatii este discutabil, dar ca banul sa produca resurse de finantare curate, in tara pastorita de iliescu, nu se poate interpreta decat in aceeasi marie cu alta paralie; ca si cum plantam panselute pe mormanu de gunoi si le udam cu pipilikka uda, calduta si acida. Jucatoru joaca dupe muzica, lautaru canta dupe nash, si toata lumea-i multumita ca se marca banul. Iar ca sa asistam la educarea financiara a turmei mioritice mai avem de asteptat scolarizarea ciobanilor seculari din proprie vointa!

Justitia trebuie sa fie oarba si nu chioara si surda!

Bine Nolticus. Apreciez spiritul dv. de observatie. Dar daca in perioada iliesciana era asa cum prea bine ati descris, ce parere aveti, in perioada basesciana, este altfel? Va spun eu, este ca pe vremea lui Iliescu, dar mult amplificat. Coruptia a inflorit in perioada Basescului mai ceva ca orhideele la tropice. Desigur ca imi vei aduce ca argument faptul ca Justitia lui Basescu-Predoiu a reusit sa bage cativa insi la puscarie. Da a facut-o, dar doar ca sa justifice denumirea ministerului - al Justitiei. In rest, tot ce a fost rau in perioada iliesciana, a fost amplificat la cote paroxistice in perioada basesciana. Pentru a nu ma contra cu cateva exemple concrete, iti voi aduce la cunostinta (de parca nu ati sti) ca in vremea ministeriatului lui Predoiu s-a adunat cam 200.000 de dosare penale, majoritatea avandu-i drept autori pe niste politicieni si oameni de afaceri arondati partidului portocaliu, care dosare, prin grija celor doi procurori - Kodruta Chiovesi si Daniel Morar, au fost dosite si nici macar nu au intrat in lucru. Din aceste 200.000 dosare, 61 reprezinta dosarele grele - in totalitate ale portocaliilor? Ei bine, tot in aceasta perioada, procurorii basescieni nu au avut timp sa se ocupe de acele dosare grele, dar au gasit timp sa confectioneze dosare celor indicati de Traian Basescu drept dusmani personali. In randul acestor dusmani personali se numara si acei mosnegi si acele babe, indeosebi din mediul rural care au fost alergati prin sat de acei procurori si obligati sa jure cu mana pe Biblie. Motivul - ca au fost si au votat la referendum.

forta 9?

Are vreo legatura cu spitalul 9?
Sau cu vreo simfonie, cea a "Belsugului," - Opus Noua in Furt major?

 

Forta politica

au si Cacarau si Copy-paste.doua accidente ale istoriei...

 

Evident,domnule Predoiu

Aveti perfecta dreptate.Si mai aveti un avantaj major.Ati lasat ceva ce acolo pe unde ati trecut si mai sunteti si un om de onoare.Personal mai cred ca puteti face o echipa"trasnet "alaturi de Sever Voinescu,Mihai Neamtu,Cristian Preda,Mihai Razvan Ungureanu si altii asemena domniilor voastre.Unindu-va fortele,apropiindu-va de popor chiar asa fiind de dreapta aparaindu-le in egala masura si drepturile patronatelor dar si a pensionarilor in acelasi timp.Victor Ponta poate fi un exemplu clar pentru stradania si apoi rezultatele pe care le obtine cu fiecare zi care trece spre deosebire de celalat siamez care se va desprinde din "incleiala"faurita din propria-i saliva de K.K.rau.

 

Aici este buba:

Cum sa se apropie de popor?
Din pacate populatia Romaniei, deposedata si saracita cronic in comunism, a ramas, in marea ei majoritate, dependenta de ceea ce ii poate da statul. Este, desigur, o consecinta a modului total incorect, inechitabil si imoral cum am facut tranzitia de la vechiul la noul sistem si cum a fost transferata proprietatea fostului stat comunist catre sectorul privat. Ori nu am stiut, ori nu ne-am priceput, ori pur si simplu nu am vrut sa creem omul liber, independent economic, omul caracteristic unui stat capitalist si al unor doctrine politice de dreapta, baza acelei clase mijlocii care a fost distrusa complet la noi in timpul comunismului. Vedem bine ca pana si firmele private care mai merg cat de cat depind tot de contractele cu statul, de cele mai multe ori realizate in conditii dubioase. Exceptiile sunt foarte putine si se rezuma la companii mari cu capital strain.
In structura actuala a proprietilor, a nevoilor oamenilor si a organizarii sociale, cu prea multi cetateni dependenti practic exclusiv de pensii, salarii, ajutoare si alocatii de stat, nu vad cum s-ar putea forma in Romania mase largi de votanti de dreapta. Romanul are nevoie de sustinerea statului (si deci de politici de stanga), romanul voteaza cu stanga nu neaparat din convingeri socialiste, ci din stricta nevoie si chiar din disperare.

"nu vad in Romania mase largi/votanti de dreapta"Uiti RO Emigranta!!

Cei aprox. 4 milioane de Romani emigranti (includ si milioanele de Romani cu dubla cetatenie) crezi ca sunt de stinga??? De ce crezi ca nu vrea psd-ul vot prin corespondenta?

Corect,info!

Dependenta de "binefacerile" statului a impiedecat formarea unui regim capitalist sanatos.

vestala,

un mesaj binevenit! Nu se poate sa fie lasati toti neispravitii sa-si faca de cap in detrimentul oamenilor cinastiti si mai cu seama eludand pe cei din clasa de mijloc .

perfecta dreptate ai........

numai ca degeaba ne zbatem noi cei o mana de oameni sa facem ceva atata timp cat 90% din televiziuni si mas media improasca cu ***[ scuzati-mi expresia] in toti cei care intradevar pot sa faca ceva
au votat romanii in decembrie cum le-A dictat constiinta . asta e . e democratie . din pacate in urma votului au profitat numai infraACTORI si penali care acum vor iminitati si drepturi
cei care poate meritau nu au avut loc
cum sa aiba loc oameni ca predoiu{ parerea mea cel mai bun ministru al justitiei } , ungureanu, meamtu , si alti cand la tv apar becali ,voiculescu, nastase, mazare etc
pacat
vad ca si aici pe site sunt multi care vorbesc aiurea si pacat ca sunt mai multi decat cei care chiar gandesc inainte de a-si da o parere si a scrie ceva

@vestala

... poporu-i cam la stanga! Asa ca nema voturi!
Iar cei care se pot atasa ideilor, celor enumerati, sunt filfizoni si lichele traseiste! Nici astia nu prea au succesuri ... la votanti. Acolo o adunatura de grobieni apar, dar nu conteaza.

Da sunt de acord ca este nevoie de o noua

forta de centru dreapta, dar daca se infiinteaza de cei care au crescut ca politicieni la poarta scamatorului de la cotroceni, va avea aceeasi soarta ca si PDL. Trebuie ceva nou, dar cu oameni noi.

 

Domnuilor ! Aplaudati de pe acum pe viitorul presedinte al Romaniei.

Nu admit contracandidat politic !

 

Esti glumet,ord!

Vom vedea pana la urma de unde sare iepurajul.

@profa and grobiens !

Daca faceti politica cu gandul la iepurasii scosi din palarie mai mult succes ati avea daca v-ati ocupa sa-i cresteti!
Englezii, francezii au nevoie de carne de ... vita, daca acum nema cai!

Sigur ca da, stimata doamna, dar nicul meu se ..

....scrie cu majuscule : ORD, caci nu degeaba este interzis sa patrund la pagina personala, unde infrunt la greu pe sefii USL.
,,Banarea,, mea nu este o bannare (interzicere)de comportament , ci una politica.

pana acum,ati stat ascunsi sub "fusta" lui basescu...

dar acum cand are pantaloni ,unde va ascundeti,sub fusta d-neinutzy???

 

incă un roman,

valoros și de bună credință pe care legătura cu mme Mop il va izola.

Incă un partid ? Numai atata vede ?.. imediat se va cocoța acolo mme Mop cum a făcut și cu barca lui MRU și cu alte bărci și ne vor irosi timpul și banii.

Cred că NU vrea să vadă că nu trebuiesc partide deloc ci joacă exact in "băltirea" pe care o condamnă.. Nu se detașează de Europa cu idei pentru bunăstarea țării. Nu e vorba despre a sfida ci despre a arăta ceva in plus, nou, necesar, cu aplicabilitate imediată. Mă așteptam să se fi implicat pană acum mai vocal in reformarea Constituției, unor legi (ca să ne limităm la pregătire) prin care să ne dirijeze spre convalescență și vindecare nu să constate doar că stăm sub perfuzii. Niciun magistrat nu se va putea demarca pentru că magistratura este una dintre marile trădări și rapturi naționale cu o rețea feroce și șantajabilă de neinchipuit in care se umblă pe varfuri..

Mă așteptam și mă aștept la mai mult de la d-lui... cum am mai spus. A jucat gentil, nu in forță. Romania are nevoie de astfel de oameni dar nu-l văd către prezidențiale căci n-a "marcat"; n-a știut să-și valorifice public "ce a făcut in ultimii 5 ani" pentru patrie ci a rămas (cum spun forumiștii) in umbra unui "sistem" pe care nu-l voi mai numi.

Cand am zis că vreau Constituția in dezbatere publică m-am gandit exact la astfel de oameni (chiar la d-lui) care se vor remarca prin inteligență și bună credință la simplificarea legilor in avantajul Romaniei și romanilor.

Dar, iată, mătasea broaștei se intinde.. incă un partid..

Sunt nevoit să accept din nou, fără tăgadă: "fără partide politice și politicieni in Romania - numai administrație publică supereficientizată !".

Altfel, trebuie inlocuită toată administrația și "politica" cu nemți și japonezi sau schimbată toată populația..

Cred că varianta mea e cea eficientă. Cine o aplică și cum ? Cine o aplică, cand și cum ?... Măcar să vedem o viziune eficientă nu un alt orăcăit din aceeași mătase a broaștei numită "partid politic".

N-ar trebui schimbata toata populatia,

...doar "boborul lui Tutea" si cei care-l manevreaza...


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor