Catalin Predoiu: Sunt mandru ca fac parte din Guvernul Romaniei

Marti, 13 Iulie 2010, ora 20:26
1322 citiri
Catalin Predoiu: Sunt mandru ca fac parte din Guvernul Romaniei

Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, a declarat, marti, la Craiova, ca este mandru ca face parte din Guvernul Romaniei, iar, daca un ministru nu ar fi mandru ca este membru al Cabinetului, ar trebui sa plece.

Intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui Basescu vizavi de masurile de austeritate impuse de Cabinetul Boc, Predoiu a afirmat ca nu poate sa comenteze astfel de pozitii politice, pentru ca "nu ar intra in logica mandatului sau".

"Pozitia mea este oarecum particulara in cadrul Guvernului si este caracterizata inca din perioada celui de-al doilea mandat de neutralitate politica. Una din conditiile intrinseci ale prezentei mele la minister si logica interna a acestui mandat consta in limitarea problemelor mele si a preocuparilor mele la problematica justitiei.

Ceea ce pe mine ma intereseaza ca in orice context politic, atata vreme cat dureaza mandatul meu, sa maximizez eficienta administrativa a ministerului in demersurile pe care le facem in sensul reformelor. Subliniez ca nu toate atributiile din sistemul judiciar apartin ministerului. Nu pot sa comentez astfel de pozitii politice. Nu ar intra in logica mandatului meu", a declarat Catalin Predoiu.

Ministrul Justitiei sustine ca, desi face politica pentru ca face parte dintr-un Guvern, el are un statut special.

"Sigur ca fac politica facand parte dintr-un Guvern, dar am un statut special. In momentul in care as reveni la un statut de drept comun al politicianului as putea sa fac si astfel de comentarii. N-ar fi profesionist din partea mea, din logica de ministru al Justitiei neutru politic, sa intru intr-o astfel de disputa politica, de aceea nu voi comenta", a declarat ministrul Justitiei.

Intrebat daca este mandru ca face parte din Guvernul Boc, Predoiu a spus ca, daca un ministru nu ar fi mandru ca este membru al Cabinetului, ar trebui sa plece.

"Eu mi-am indeplinit agenda la minister in proportie de 100%, parerea mea, si eu sunt mai constient decat dumneavoastra, cred, pentru ca sunt martor de eforturile pe care le face acest Guvern intr-o perioada extrem de grea.

Guvernul din care fac parte a desfasurat toate energiile necesare in contextul dat pentru a lua si a oferi solutii bune. Si il judec mult mai indulgent decat o faceti dumneavoastra, dar cunosc exact situatia pe care a preluat-o, cunosc exact dificultatile cu care s-a zbatut si ce optiuni avea la indemana.

Deci nu ma inscriu printre cei care pun la zid Guvernul din care fac parte. Sunt mandru ca fac parte din Guvernul Romaniei.

Si daca un membru al Cabinetului nu ar fi mandru ca este membru al Cabinetului ar trebui sa plece", a declarat Predoiu la conferinta de presa sustinuta la Curtea de Apel Craiova.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...