Ziare.com

CSM il acuza pe Predoiu de manipularea opiniei publice

Joi, 11 August 2011, ora 23:44

   

CSM il acuza pe Predoiu de manipularea opiniei publice
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Horatius Dumbrava (foto), a lansat, joi, o serie de acuzatii dure la adresa ministrului justitiei, Catalin Predoiu, pe care il acuza ca ignora pozitia unitara a judecatorilor si procurorilor cu privire la proiectul de lege prin care se inaspresc abaterile disciplinare ale magistratilor.

Intr-un material postat pe site-ul CSM, Horatius Dumbrava reproseaza ministrului justitiei ca refuza un dialog pe tema proiectului de lege pentru modificarea si completarea Legii nr, 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si a Legii nr. 317/2004 privind CSM.

"Fara a minimiza importanta corespondentei institutionale - cu atat mai mult cu cat, pentru Ministerul Justitiei a devenit o practica cu conotatii propagandistice, cel putin in ceea ce priveste relatia cu institutia noastra - aceasta nu inlocuieste nicidecum beneficiile unei consultari reale, ale dialogului si, de ce nu, chiar ale negocierii. Dincolo de tactica 'acoperirii cu hartii', care nu stim cui foloseste, constatam cu regret ca este evitat - constant - un dialog pe probleme de actualitate ale sistemului de justitie, ca nu s-a reusit pana acum conturarea unei agende comune privind obiectivele de esenta ale sistemului", afirma Horatius Dumbrava.

Presedintele CSM mai spune ca in Raportul privind progresul justitiei in Romania al Comisiei Europene - 2011 se semnaleaza ca Ministerul Justitiei nu a fost capabil sa adopte strategia pentru 2011-2014, "pe care, cu un entuziasm debordant, o anunta la jumatatea anului 2010".

"In alta ordine de idei, manipularea opiniei publice - in conditiile in care refuzati cu obstinatie, inca de la preluarea mandatului de catre noul CSM, dialogul deschis si constructiv pe teme majore ale sistemului de justitie - prin lansarea in spatiul public a unor informatii care nu corespund realitatii, cum ca actualele modificari legislative, al caror initiator sunteti, au fost intocmite si propuse de catre magistrati, poate crea, pe moment, un capital de imagine, care, insa, nu valoreaza eficienta institutionala. Parcursul istoric al acestor modificari, ca si propunerile facute de catre magistrati, inca din 2010, si care au zacut inexplicabil, mult timp pe masa ministeriala, spun cu totul altceva", sustine Horatius Dumbrava.

Presedintele CSM afirma ca la nivelul parchetelor si instantelor exista un punct de vedere unitar cu privire la modificarea celor doua legi, iar acest punct de vedere nu trebuie ignorat de Ministerul Justitiei.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 951 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

in afara de a scrie pe site ,ce alte ispravi a facut Horatius ??

???????

 

E fiul lui... nepotul lui... si ginerele lui...

...dl ghinaral D.

Domnul Predoiu stie ce face !

Proiectele de lege se propun si intocmesc de ministru de resort si specialistii din minister si nu de catre structurile profesionale pe functii din minister.
Aceste structuri, tip CSM, nu sunt sindicate ca sa aiba atributiile acestora acestora.

CSM nu este organ legislativ ci Executiv.
Ca atare ciocul mic !

 

Ce sa discutam

Cand din patru coduri, noi reusim doar sa aruncam praf in ochi prin intrarea in vigoare abia a unuia singur, sa vorbim despre progresul in justitie ?!
Iertati-ma, dar ma indoiesc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor