De ce a fost audiat la politie Catalin Predoiu

Joi, 14 Martie 2019, ora 13:37
6404 citiri
De ce a fost audiat la politie Catalin Predoiu
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a fost audiat, joi dimineata, la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Romane, intr-un dosar repartizat de la Parchetul General.

La iesire, el a declarat ca a fost chemat in calitate de martor intr-un dosar care vizeaza o persoana fizica din Brasov, fiind intrebat despre asistenta juridica pe care a oferit-o pentru vanzarea unei societati romanesti catre una germana.

"Am dat declaratii in calitate de martor, legat de un dosar care are in cercetare o persoana fizica din Brasov.

In primul rand, nu s-a mentionat o astfel de fapta (spalare de bani - n.red.), nu stiu exact care e obiectul cercetarii. (...) Am fost avocat al unei societati, dar nu are nicio legatura cu intermedierea.

Contractul de asistenta a vizat asistenta juridica de vanzarea unei companii, care nu s-a mai realizat. Nu am fost intrebat decat cu privire la relatia mea de avocat cu aceasta societate.

Am explicat cand a fost incheiat contractul de asistenta juridica, in ce a constat asistenta si cum s-a incheiat asistenta juridica. (..) Absolut totul s-a desfasurat normal, negocierile au vizat o vanzare catre o companie germana, foarte mare.

Negocierile au esuat, pentru ca partenerul german nu a mai dorit sa cumpere", a relatat Catalin Predoiu, la iesirea de la audierile Directiei de Investigare a Infractiunilor Economice, din cadrul Politiei.

Potrivit fostului ministru, nimic din intreaga procedura nu s-a derulat in afara cadrului legal: "Absolut nimic pe parcursul acelor tratative nu a fost in afara normalului - nu numai din punct de vedere legal, ci si al standardului de tranzactii".

Intrebat daca ar putea deveni suspect in aceasta cauza, Predoiu a raspuns: "Nu are de ce. Eu am fost avocat care a asistat o posibila tranzactie de preluare a unei societati romanesti care nu s-a mai incheiat".

UPDATE Ulterior, Predoiu a postat si pe Facebook punctul sau de vedere legat de audierea de la Politie:

"Astazi am fost audiat, in calitate de martor, la Inspectoratul General al Politiei. Am fost intrebat si am dat lamuriri despre prezenta mea ca avocat intr-un proiect de achizitie a unui grup de companii romanesti de catre o societate straina. Negocierile celor doua parti au fost purtate in perioada 2012 (vara) - 2013 (primavara), in prezenta a doua societati de avocatura si consultanta internationale si s-au soldat cu un esec, cele doua parti neajungand la un acord de realizare a proiectului.

In calitate de avocat, am consiliat partea romana in materie de drept societar in privinta documentelor contractuale de achizitie. Contractul de asistenta juridica a fost legal incheiat, onorariul facturat legal, incasat prin virament si fiscalizat".

Citește și:
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut joi, 23 martie, la Chişinău, o întrevedere cu omologul din Republica Moldova şi au decis reactivarea grupului de lucru pe domeniul energiei. ”Cu...
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Comisia Europeană va reveni asupra fondurilor alocate fermierilor români, după ce preşedintele Klaus Iohannis a prezentat situaţia dificilă în care se află aceştia, au declarat joi seară,...
#Predoiu audiat Politie , #ministrul Justitiei