De ce a fost audiat la politie Catalin Predoiu

Joi, 14 Martie 2019, ora 13:37
6247 citiri
De ce a fost audiat la politie Catalin Predoiu

Fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a fost audiat, joi dimineata, la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Romane, intr-un dosar repartizat de la Parchetul General.

La iesire, el a declarat ca a fost chemat in calitate de martor intr-un dosar care vizeaza o persoana fizica din Brasov, fiind intrebat despre asistenta juridica pe care a oferit-o pentru vanzarea unei societati romanesti catre una germana.

"Am dat declaratii in calitate de martor, legat de un dosar care are in cercetare o persoana fizica din Brasov.

In primul rand, nu s-a mentionat o astfel de fapta (spalare de bani - n.red.), nu stiu exact care e obiectul cercetarii. (...) Am fost avocat al unei societati, dar nu are nicio legatura cu intermedierea.

Contractul de asistenta a vizat asistenta juridica de vanzarea unei companii, care nu s-a mai realizat. Nu am fost intrebat decat cu privire la relatia mea de avocat cu aceasta societate.

Am explicat cand a fost incheiat contractul de asistenta juridica, in ce a constat asistenta si cum s-a incheiat asistenta juridica. (..) Absolut totul s-a desfasurat normal, negocierile au vizat o vanzare catre o companie germana, foarte mare.

Negocierile au esuat, pentru ca partenerul german nu a mai dorit sa cumpere", a relatat Catalin Predoiu, la iesirea de la audierile Directiei de Investigare a Infractiunilor Economice, din cadrul Politiei.

Potrivit fostului ministru, nimic din intreaga procedura nu s-a derulat in afara cadrului legal: "Absolut nimic pe parcursul acelor tratative nu a fost in afara normalului - nu numai din punct de vedere legal, ci si al standardului de tranzactii".

Intrebat daca ar putea deveni suspect in aceasta cauza, Predoiu a raspuns: "Nu are de ce. Eu am fost avocat care a asistat o posibila tranzactie de preluare a unei societati romanesti care nu s-a mai incheiat".

UPDATE Ulterior, Predoiu a postat si pe Facebook punctul sau de vedere legat de audierea de la Politie:

"Astazi am fost audiat, in calitate de martor, la Inspectoratul General al Politiei. Am fost intrebat si am dat lamuriri despre prezenta mea ca avocat intr-un proiect de achizitie a unui grup de companii romanesti de catre o societate straina. Negocierile celor doua parti au fost purtate in perioada 2012 (vara) - 2013 (primavara), in prezenta a doua societati de avocatura si consultanta internationale si s-au soldat cu un esec, cele doua parti neajungand la un acord de realizare a proiectului.

In calitate de avocat, am consiliat partea romana in materie de drept societar in privinta documentelor contractuale de achizitie. Contractul de asistenta juridica a fost legal incheiat, onorariul facturat legal, incasat prin virament si fiscalizat".

Citeste si:
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţine, într-o postare pe Facebook, că viitorul Congres al PNL, programat peste o săptămână la...
Dacian Cioloș nu dă nicio șansă unui guvern condus de Florin Cîțu, în care USRPLUS să fie partener: ”Vrem un premier cu care să putem lucra, pur şi simplu”
Dacian Cioloș nu dă nicio șansă unui guvern condus de Florin Cîțu, în care USRPLUS să fie partener: ”Vrem un premier cu care să putem lucra, pur şi simplu”
Liderul USR-PLUS, Dacian Cioloş, exclude posibilitatea unui guvern condus de Florin Cîţu prim ministru, din care să facă parte si USR PLUS. „Nu există nicio şansă să continuăm...
Sursa: MEDIAFAX