Monica Serbanescu va fi noul sef al DNA?

Luni, 11 August 2008, ora 16:29
4047 citiri
Monica Serbanescu va fi noul sef al DNA?

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat luni ca o va propune in calitate de sef al Directiei Nationale Anticoruptie pe procurorul Monica Serbanescu.

Aceasta este, in acest moment, consilierul lui Predoiu la Ministerul Justitiei, functie pe care o detine de trei ani.

Ministrul a afirmat ca Serbanescu a lucrat in mai multe parchete, cum ar fi Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, Parchetul Genereal, DNA.

Totodata, Predoiu a declarat ca il propune pe Daniel Morar in functia de Inalt reprezentant al Guvernului Romaniei pe langa Comisia Europeana, functie pe care o propune a fi infiintata.

De asemenea, potrivit lui Catalin Predoiu, Morar ar putea fi numit adjunct al procurorului sef al DNA.

"Voi propune pentru functia de sef DNA pe doamna procuror doctor Monica Serbanescu. Intentionez sa-l propun pe actualul sef al DNA in functia de inalt reprezentat al Ministerului justitiei pe probleme speciale de mecanism de cooperare si verificare, reforma justitiei si lupta anti-coruptie sau pentru functia de adjunct al procurorului sef al DNA, dupa ce voi avea o discutie cu acesta", a declarat ministrul.

Ministrul Predoiu a subliniat ca in decizia sa a tinut cont de parteneriatul pe care trebuie sa-l aiba cu Comisia Europeana, dar si de experienta si angajamentul in lupta anticoruptie a lui Daniel Morar.

De altfel, peste o luna, intreaga conducere a Directiei Nationale Anticoruptie va fi schimbata, deoarece va expira si mandatul adjunctilor DNA.

Ministrul Justitiei a mai spus ca recunoastere meritele incontestabile ale institutiei, insa trebuie evidentiate si vulnerabilitatile acesteia.

Printre ele se numara rezultatele slabe din teritoriu care pun la indoiala eficienta institutiei.

Demnitarul a precizat obiectivul prinicpal al Ministerului Justitiei este de a obtine un raport bun in decembrie, astfel incat sa fie ridicata monitorizarea justitiei in 2009.

Daniel Morar a fost numit in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie acum trei ani, la propunerea fostului ministru al Justitiei Monica Macovei.

Monica Serbanescu, propusa de Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, pentru functia de procuror-sef al DNA in locul lui Daniel Morar, a fost, in anii 80, invatatoare in mediul rural, dupa care, intre 2003-2006, a fost consilier al procurorului-general de atunci, Ilie Botos.

Potrivit CV-ului facut public de Ministerul Justitiei, Monica Serbanescu, actual consiler al ministrului, este procuror detasat de la Parchetul General incepand cu data de 1 iulie 2008, informeaza NewsIn.

Ea a activat ca procuror la Sectia Judiciara a Parchetului General, Serviciul Judiciar Penal. Totodata, din octombrie 2006 este formator la Institutul National al Magistraturii (INM).

Monica Serbanescu a fost, intre 2003-2006, procuror-consilier al procurorului general, in perioada mandatului lui Ilie Botos.

Inainte de aceasta functie, ea a ocupat, in 2003, postul de procuror-sef al Sectiei Judiciara-Penala din cadrul DNA. Tot in 2003, a lucrat ca procuror general adjunct la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Vezi atasat CV-ul Monicai Serbanescu

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
#Monica Serbanescu, #sef, #DNA , #ministrul Justitiei