O asociatie a procurorilor nu vrea amanarea numirilor in functiile de procuror-sef, cum ceruse Forumul Judecatorilor

Sambata, 16 Noiembrie 2019, ora 12:30

   

O asociatie a procurorilor nu vrea amanarea numirilor in functiile de procuror-sef, cum ceruse Forumul Judecatorilor
Dupa ce Forumul Judecatorilor si Initiativa pentru Justitie i-au solicitat ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, amanarea procedurii de numire a noilor procurori-sefi, pana nu schimba legislatia in conformitate cu cerintele institutiilor europene, Asociatia Procurorilor intervine si spune ca o astfel de amanare e inoportuna, pentru ca ar dura nepermis de mult.

"Nici Comisia Europeana, astfel cum am aratat mai sus, si nici Comisia de la Venetia nu au solicitat autoritatilor romane suspendarea proceselor de numire in functiile din cadrul Ministerului Public, ci au recomandat desfasurarea lor conform unor criterii clare, transparente, cu luarea in considerare a avizului Consiliului Superior al Magistraturii", se arata intr-un comunicat al Asociatiei "Miscarea pentru apararea statutului procurorilor" (AMASP), remis Ziare.com.

Pe de alta parte, Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania a solicitatin prealabil ministrului Justitiei sa nu numeasca noi procurori-sefi pana nu schimba legislatia in conformitate cu rapoartele Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania in cadrul MCV, rapoartele GRECO si avizele Comisiei de la Venetia si Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni (CCPE).

Ce spune Asociatia Procurorilor: "Solutia amanarii desfasurarii acestor procese de selectie pana la modificarea cadrului legal este complet neoportuna, avand in vedere probabilitatea ca respectand cerintele de consultare a corpului magistratilor si urmand procedura de dezbatere parlamentara, un nou cadru legal sa nu poata lua fiinta mai devreme de un orizont temporal cuantificabil in luni, daca nu ani de zile".


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6268 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosGerila
rank 5
Draga Redactie Ziare, sunt in plina pregatire a cadourilor.
Ca sa stiu cui si ce sa.i aduc, as fi recunoscator daca mi-ai transmitea cateva informatii concrete:
* Cine este conducatorul (sau cine sunt 2-3 membri marcanti) ai Forumului Judecatorilor? Citi membri are aceasta asociatie?
* Cine este conducatorul (sau cine sunt 2-3 membri marcanti) ai asociatiei "Miscarea pentru apararea statutului procurorilor" ? Citi membri are aceasta asociatie?

Astfel am putea si noi sa punem la punct listele de cadouri alcatuite de elfii responsabili cu administratia :)))
Andradda
rank 5
Alba/Neagra
Atat judecatorii cat si procurorii au interese diferite atunci cand e vb de numirile sefilor in justitie.
Daca cel numit interimar le convine, nu-i deranjeaza deloc faptul ca interimatul se prelungeste la nesfarsit.
Cand insa exista riscul ca cel numit sa nu fie pe placul lor (din varii motive) atunci incep sa se agite ca interimatul nu este bun si se poate extinde pe ani de zile si bla-bla-bla.
Predoiu ar trebui sa puna la punct o problema, anume porcaria asta cu asociatiile de magistrati.
Daca te prezinti ca sef al unei asemenea asociatii, sa fii obligat prin lege sa prezinti automat si toate documentele legale referitoare la asociatia respectiva.
Sa nu ne mai trezim iar cu o cotofana ca Garbovan care era prezenta la toate discutiile din Comisia Iordache si sustinea legi absurde in numele judecatorilor din Romania, fara insa a declara vreodata numarul judecatorilor pe care ii reprezinta.
Se vorbea in mass-media ca de fapt in uniunea respectiva nu mai existau ca membri activi decat maximum 5-10 judecatori, iar Garbovan a refuzat permanent sa clarifice situatia.
Asta trebuie sa rezolve Predoiu si atunci se termina mascarada asta cu 10 asociatii de procurori si 15 de judecatori, care fiecare trage in alta directie.
Se poate merge chiar pe principiul din Parlament. Ai nevoie ca partid de cel putin 5% ca sa fii luat in seama.
La cei aproximativ 7000 de magistrati cati are Romania, un procent de 5% ar insemna 350 de persoane.
Cu asa cifre te poti duce la minister sau in Parlament sa faci propuneri, sa depui plangeri sau nemultumiri in numele magistratilor.
Dar nu sa faci pe reprezentantul magistratilor cand tu nu ai in spate decat 5 sau 10 procurori sau judecatori.
medgidnicolai
rank 5
mai acesta
garbovan este o somitate in materia dreptului. iar tovarasul soroist de la asociatia de provincie din corabia cu pretentii la ministru justitiei adica ciprian parlog nu reprezinta pe nimeni. nici macar nu este inregistrata in registrul national al asociatiilor si fundatiilor. numai ziare com se zbate sa-i scoata in fata pe acesti impostori cu pretentii.
Utilizator sters
girbovan e "somitate" la antena 3
dar nici acolo nu se simte prea bine :)

si asta se crede barbat,ca florea adina,
are o mecla de mutant cu gene reptiliene :)

niciodata n-a spus citi membri are "asociatia" ei,
pt ca incap toti pe scara autobuzului :)))
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor