Pe cine va propune Predoiu la DNA?

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 23:46
2297 citiri
Pe cine va propune Predoiu la DNA?
Foto: TVR

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat luni, ca propunerea pentru conducerea DNA este un atribuit al MJ, afirmand ca este preocupat de continuitatea performantei, ceea ce "nu implica neaparat o continuitate a persoanei, dar nici nu o exclude, daca legea permite".

Ministrul Predoiu a declarat, legat de declaratiile sefului statului privind prelungirea mandatului actualului sef al DNA, Daniel Morar, ca este preocupat de problema conducerii Directiei Nationale Anticoruptie, insa a amintit declaratia acestuia, potrivit careia "procurorii nu se numesc la televizor".

"Pentru ca propunerea este un atribut al Ministerului Justitiei, port intreaga responsabilitate si pot sa va spun ca sunt preocupat de continuitatea performantei. Asta nu implica neaparat o continuitate a persoanei, dar nici nu o exclude, daca legea o permite. Rezum, este prematur sa va dau un raspuns tehnic precis, este un proces pe care o sa il abordez cu toata atentia si va putea fi discutat pe camere, dupa ce va fi anuntat oficial", a explicat ministrul Justitiei, la televiziunea publica.

In ceea ce priveste propunerea ca noul procuror-sef al DNA sa fie promovat odata cu ceilalti membri ai conducerii institutiei, Catalin Predoiu a sustinut ca este un principiu pe care l-a practicat in trecut, dand exemplu cazul procurorului general Laura Codruta Kovesi, care a fost propusa CSM odata cu echipa acesteia.

"In masura in care putem continua aceasta practica, este foarte bine, depinde de perioada in care expira mandatele si depinde si de doritori", a aratat Predoiu.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, pe 14 noiembrie, ca optiunea sa este sa ceara procurorului general prelungirea mandatului lui Daniel Morar in fruntea DNA pana in iunie 2012, ca interimar, pentru raportul pe MCV din vara, dar si pentru a se incheia si mandatele adjunctilor.

Basescu a explicat ca, potrivit legii, atat Morar, cat si Kovesi nu mai pot fi numiti pentru cate un nou mandat. Intrebat daca Daniel Morar ar putea sa preia locul Codrutei Kovesi, el a raspuns ca numirile nu se fac "la televizor".

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...