Predoiu a vizitat, inopinant, penitenciarele din Ploiesti, Targsor si Margineni

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 11:38
1991 citiri
Predoiu a vizitat, inopinant, penitenciarele din Ploiesti, Targsor si Margineni
Foto: 1235

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, insotit de secretarul general al Ministerului Justitiei, judecator Gabriel Tanasescu, si directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, chestor Ioan Bala, a efectuat, joi, vizite inopinate la penitenciarele din Ploiesti, Targsor si Margineni.

Vizitele au fost facute, joi seara, in intervalul 21.00 - 23.00, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Justitiei, remis catre redactia Ziare.com.

"Prin inspectarea neanuntata verificam conditiile de detentie, aplicarea regulamentelor, disciplina si starea de spirit a detinutilor si agentilor din penitenciar, tinuta si comportamentul. Spre exemplu, la Penitenciarul Ploiesti am constatat ca se impune schimbarea saltelelor unor detinuti, vopsirea unor active mobiliare si deratizarea unui pavilion. Unii detinuti mi-au semnalat de asemenea potentiale abuzuri procedurale in solutionarea cererilor de liberare conditionata si le-am cerut sa imi transmita memorii si documente pentru a examina cu atentie situatia relatata", spune Predoiu.

Predoiu a anuntat ca vizitele neanuntate vor continua in toate penitenciarele din tara.

"Aceasta intentie a fost anuntata directorilor de penitenciar la intalnirea de lucru desfasurata recent la Bucuresti. Stiu ca directorii au greutati cu bugetul pentru bunuri si servicii si intreg personalul cu reducerile salariale, dar nu trebuie sa facem rabat de la o buna administrare a penitenciarelor, de la disciplina si profesionalism. Un profesionist isi face bine treaba si in conditii mai grele", a adaugat ministrul Justitiei.

De asemenea, ministrul a declarat si ca a solicitat Ministerului Finantelor Publice "un buget la limita, dar acoperitor pentru 2011".

"Detinutii nu trebuie pedepsiti a doua oara prin conditii de detentie precare in penitenciare. In plus, trebuie sa desfasuram in penitenciare si programe de reinsertie sociala, altfel detinutii nu au nicio sansa de reintegrare dupa punerea in libertate si revin in penitenciar, angajand un cerc vicios in care pierdem destine si cheltuim si mai muti bani", a mai spus Predoiu.

Vizitele neanuntate urmaresc cunoasterea necosmetizata a realitatilor si vulnerabilitatilor din penitenciare, pentru indreptarea lor, precizeaza comunicatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Catalin Predoiu ministrul Justitiei vizita penitenciare , #ministrul Justitiei