Predoiu acuza lipsa personalului din justitie

Luni, 15 Martie 2010, ora 15:43
945 citiri
Predoiu acuza lipsa personalului din justitie

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a spus, luni, la bilantul Ministerului Public, ca lipsa de personal nu e singura cauza a numarului mare de dosare nesolutionate, iar explicatii ar trebui cautate si in ceea ce priveste eficienta solutionarii unor dosare.

Predoiu a mai spus ca "peste tot fisetele sunt pline", facand referire la discursul procurorului general, care declarase ca procurorii au tot mai multe dosare in fisete, iar activitatea lor este supraincarcata.

In consecinta, ministrul Justitiei a adus din nou in discutie problema crizei economice, facand apel la magistrati, sa nu abdice de la performanta, desi 2010 este un an dificil din punct de vedere economic.

"Fac un apel la taria dumneavoastra de caracter, la responsabilitatea dumneavoastra, iar de efortul dumneavoastra depinde imaginea justitiei in ansambul si pozitionarea noastra in raport cu CE", le-a spus Predoiu procurorilor prezenti in sala.

"Tot ceea ce este critic in expunerea mea imi apartine, iar ceea ce este pozitiv este rodul muncii dumneavoastra", a adaugat ministrul Justitiei.

Mai mult, Predoiu a declarat, la prezentarea bilantului Ministerului Public pe anul 2009, ca pe agenda ministerului pe care il conduce nu exista un proiect de trecere a procurorilor in subordinea acestei institutii, in contextul unei discutii despre stabilitatea institutionala.

Strategie pentru sistemul judiciar

Predoiu a spus ca dupa ce va primi raportul de tara, zilele urmatoare, va da publicitatii si strategia pentru dezvoltarea sistemului judiciar, care este finalizata si vizeaza masuri pentru eficientizarea activitatii MP.

"In ceea ce priveste agenda MJ, nu o sa punctez decat ceea ce are impact la Ministerul Public. Dupa ce vom primi raportul de tara, vom da publicitatii si strategia pentru dezvoltarea sistemului judiciar, pe care am finalizat-o si pe care o vom transmite in sistem, si care vizeaza si anumite masuri pentru eficientizarea activitatii MP, pe care le-am discutat in prealabil cu Laura Codruta Kovesi", a spus ministrul Justitiei.

Mai mult, a declarat Predoiu, "lucram la un proiect de lege cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii si Ministerul Public, pentru accelerarea procedurilor, pana la intrarea in vigoare a noilor Coduri", pentru ca ministerul ar avea o serie de semnale ca trebuie sa intervina pentru fluidizarea sistemului juridic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Predoiu bilant Ministerul Public, #Predoiu raport tara Justitie , #ministrul Justitiei