Ziare.com

Predoiu cere urgentarea adoptarii Codurilor Civil si Penal

Luni, 28 Martie 2011, ora 17:24

   

Predoiu cere urgentarea adoptarii Codurilor Civil si Penal
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a solicitat, luni, Camerei Deputatilor urgentarea adoptarii Codurilor Civil si Penal, sustinand, intr-o scrisoare trimisa Robertei Anastase, ca Bruxelles-ul "urmareste cu foarte mare interes procesul de implementare" a acestor doua legi.

"Dupa cum stiti, proiectele legilor de punere in aplicare a Codului Civil si Codului Penal au fost adoptate de Senatul Romaniei si transmise Camerei Deputatilor. (...) Comisia Europeana urmareste cu foarte mare interes procesul de implementare a Codurilor, iar adoptarea celor doua legi ar constitui un semnal extrem de apreciat cu privire la vointa politica de a reforma justitia in Romania", se arata in scrisoarea lui Catalin Predoiu.

Ministrul a mai subliniat ca viitorul raport de evaluare va fi influentat de hotararea Parlamentului Romaniei in legatura cu cele doua coduri.

"Va reamintesc faptul ca la inceputul lunii iulie 2011 va fi dat publicitatii urmatorul raport de evaluare MCV (n.r.- Mecanismul de Cooperare si Verificare) al Comisiei Europene, document care va influenta semnificativ orice eventuala decizie la nivelul UE privind viitorul MCV. In acest context, va adresez rugamintea de a ne sprijini, pentru ca cele doua proiecte de lege sa fie adoptate in cursul prezentei sesiuni parlamentare", se conchide in scrisoare.

Sursa: rNews

Articol citit de 1027 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

greu

codurile au fost copiate pe vremuri erau specialisti

acuma vor fi destule obstacole fiindca au pus copita
neavenitii, interese de grup si interese infractorii
sunt in fata; lumea inca nu a sesizat mare lucru dar
avem si legi strambe; infractorii si-au croit drumul

vorba lui domn ministru candva incepem, spargem buba

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor