Ziare.com

Predoiu, despre Schengen: Obiectivul nostru ramane 2011

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 08:45

   

Predoiu, despre Schengen: Obiectivul nostru ramane 2011
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, este de parere ca obiectivul Romaniei pentru aderarea la Schengen ramane 2011, in ciuda deciziei nefavorabile luate joi.

Ministrii de Interne si Justitie din statele UE au amanat, joi, pentru luna septembrie, decizia intrarii Romaniei si Bulgariei in Schengen.

"Usa discutiilor nu s-a inchis. Nu este o decizie defavorabila, un raspuns irevocabil. E poate mai putin decat ne-am fi dorit, dar este totusi un pas inainte. Ceea ce se petrece acum nu este o premiera. Toate statele au avut dificultati in aderarea la Schengen, pentru ca este un proces foarte complex", a aratat ministrul Justitiei, joi seara, la TVR.

"Obiectivul nostru ramane 2011 si este un obiectiv realist", crede Catalin Predoiu.

Decizia de intrare a Romaniei si Bulgariei in Schengen va fi luata in septembrie

Apreciind ca Romania este pe deplin pregatita pentru aderarea la Schengen, Predoiu recunoaste ca votul de joi reprezinta "vointa politica" a statelor membre UE.

"Votul din Parlamentul European da un semnal pentru rezolvarea problemei. E adevarat ca este doar un vot consultativ, insa Parlamentul European reprezinta vointa politica", a spus Predoiu.

In continuare, tara noastra trebuie sa-si promoveze interesele nationale si sa convinga celelalte state ca merita sa faca parte din spatiul Schengen.

"Romania trebuie sa isi promoveze in continuare interesele nationale - este ceea ce putem face pana in septembrie. Trebuie sa dezamorsam rezervele celorlalte state. Aceste rezerve sunt mai degraba legate de calendar. Intervine aici totodata o motivatie complexa: evenimentele din nordul Africii au creat o presiune neasteptata si substantiala pe ceea ce inseamna securitatea frontierelor, de unde temerile sporite ale tarilor Uniunii", a mai spus Predoiu, la televiziunea publica.

Vezi care sunt eurodeputatii romani care n-au votat raportul Schengen

Joi, la Luxemburg, in cadrul Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), au fost adoptate concluziile Consiliului privind aplicarea integrala a dispozitiilor acquis-ului Schengen in Romania si Bulgaria, prin care se recunosc eforturile facute de Romania pentru indeplinirea prevederilor acquis-ului Schengen, pe baza constatarilor facute in rapoartele de evaluare, in cele 7 domenii aferente.

Documentul concluzioneaza ca Romania este pregatita sa adere la spatiul Schengen.

Cu toate acestea, conform concluziilor propuse si adoptate, discutarea deciziei privind aderarea la spatiul Schengen va avea loc la viitoarea reuniune a Consiliului JAI, in luna septembrie 2011.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 746 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dl Ministru Predoiu :

""Romania trebuie sa isi promoveze in continuare interesele nationale "

Dar ce te faci cu cozile de topor ? Imi amintec ca in urma cu 1 an, poate 2, Adrian Severin a mai avut o interventie impotriva intereselor Romaniei, tot in PE. Presupunand ca hahalerele noastre nationale nu conving, totusi faptul in sine lasa o umbra si-n damf greu suportabil asupra imaginii Romaniei.
Ma-ntreb daca cei care i-au votat pe acestia resimt o umbra de vinovatie, cum ar fi firesc ...

 

smecher baronul Predoiu! se uita la obiectiv si nu la cauze:CORUPTIA

obiectivul eradicarii CORUPTIEI???? coruptia va dispare numai prin inlocuirea tuturor politicienilor actuali!...prin stirpirea sobolanilor din PDL si USL!

SI DACA

Nu iti indeplinesti obiectivul iti dai demisisa de onoare????

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor