Licu, propus pentru functia de procuror general adjunct al Romaniei. Haineala pierde cursa pentru adjunctul sefului DIICOT

de Ionel Stoica , Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 03 Februarie 2020, ora 10:16

   

Licu, propus pentru functia de procuror general adjunct al Romaniei. Haineala pierde cursa pentru adjunctul sefului DIICOT
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat propunerile pentru sase functii importante la sefia marilor parchete.

Iata care sunt acestea:

Prim adjunct al Procurorului General al PICCJ - Dimitrie-Bogdan Licu;
Adjunct al Procurorului General al PICCJ - Maria Magdalena Militaru;
Procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica a PICCJ - Adriana Denisa Cristodor;


Procuror Sef al Sectiei parchetelor militare a PICCJ - Catalin Ranco Pitu;
Adjunct al Procurorului sef al DIICOT - Oana Daniela Patu;
Adjunct al Procurorului sef al DNA - Madalina Scarlat.

Cine este Bogdan Licu, propunerea ministrului pentru functia de prim procuror general

Haineala, outBogdan Licu si Maria Magdalena Militaru au fost singurii candidati pe functiile de prim adjunct si adjunct al procurorului general.

Pe de alta parte, Catalin Predoiu nu a facut propuneri pentru functiile de sefi ai Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul DNA, pentru care au candidat procurorii Constantin Claudiu Dumitrescu si Silviu Paul Dumitriu.

De asemenea, pentru functia de adjunct al procurorului-sef DIICOT, a preferat-o pe Oana Daniela Patu, desi pe aceasta pozitie au mai candidat doi procurori celebri, Oana Schmidt-Haineala si Ioana Albani.

La sefia Sectiei de Urmarire Penela si Criminalistica din PG, Predoiu a preferat-o pe Adriana Denisa Cristodor, procuror cu experienta in anchete, desi pe acest post candida actualul sef al acestei structuri, Romulus Varga.

Propunerile, trimise la CSMPropunerile vor fi trimise marti la Sectia pentru procurori din CSM care urmeaza sa dea un aviz consultativ. Decizia finala apartine presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.

"Pentru celelalte posturi vacante pentru care a fost organizata selectia, Ministrul Justitiei nu va face propuneri de numire, optand pentru respingerea candidaturilor", anunta MJ.

Potrivit sursei citate, pentru posturile ramase astfel vacante, precum si pentru cele care ar putea ramane vacante in urma deciziilor presedintelui Romaniei asupra propunerilor formulate de ministrul Justitiei, Ministerul Justitiei va organiza o noua procedura de selectie la o data ulterioara in cursul lunilor martie - aprilie 2020.

Cine a candidat pentru aceste functiiProcurorul general interimar, Bogdan Licu, a fost singurul candidat admis la interviul pentru functia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in timp ce pentru functia de adjunct al procurorului general a candidat Maria Magdalena Militaru de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Pentru functia de sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica de la PICCJ au sustinut interviurile procurorii Dragos Cojocariu, Adriana Denisa Cristodor si Romulus Dan Varga.

Procurorii Marius Museanu, Ionel Corbu, Catalin Ranco Pitu, Paul Truica, Grigore Catalin Popescu si Florin Daniel Casuneanu au candidat pentru functia de sef al Sectiei parchetelor militare de la PICCJ, iar pentru functia de adjunct al procurorului-sef de la DIICOT s-au inscris procurorii Ioana Bogdana Albani, Oana Daniela Patu, Teodor Nita si Oana Schmidt-Haineala.

Gabriela Popa, Madalina Scarlat si Elena Hach au candidat pentru functia de adjunct al procurorului-sef al DNA.

Pentru functia de sef al Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul DNA au candidat Constantin Claudiu Dumitrescu si Silviu Paul Dumitriu.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7472 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DAN-795
rank 5
TREBUIE SI UNUL DE LA PSD ca sa evite lupta sindicala
fara scrupule , cand drepturile devin nesimtite si nu ar trebui sa dea p'afara ...

Dupa legile unor capsomani , ce-ai promis este un drept castigat , nu degeaba presa dubioasa insista ca sa-i spui daca dai pensia marita cu vreo 40% , chiar daca economia este vraiste si trebuie musai ca sa-ti mai vinzi o data un rinichi , sa aiba grefierul pilaf de strut pe masa si whiskey in camara ...

Pana se lamuresc ciumetii ce-or mai vinde , sa avem iarasi banii pe care i-au pus bolshevicii la uscat pe sarma , Melescanu ne anunta c-a gasit si el o urma ... va pleca urgent la Ceasca cu fireasca intrebare , cat sa minta si sa fure ca sa fie PIB-UL TARE ?
alfabeta
rank 5
Can plagiatul "alesilor" nu mai e plagiat...
Este clar! Avem o noua diktatura. A nomenklaturistilor sekuristi si "magistrati" (unei si doi in unu, la acelasi pret...).
Lor trebuie sa li se dea si sa li se ierte.
Daca se poate sa se si transmita din tata-n fiu privilegiile pe viata (prin pensie speciala)...
Crunta tara pentru cei care muncesc si se vad spoliati de un sistem profitor...
arcadia
rank 5
plagiatul e ceva normal, chiar obligatoriu
pentru aristocrația politica din romaniea lor.

https://romania.europalibera.org/a/pus-%C3%AEn-fa%C8%9Ba-unor-noi-acuza%C8%9Bii-de-plagiat-bogdan-licu-vrea-s%C4%83-candideze-la-%C8%99efia-parchetului-general/30317417.html
Sokratis
rank 5
Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a fost singurul candidat
sa inteleg ca ailalti nu stiau nici macar sa scrie? Pentru ca unicul a dovedit ca stie cind a scris ce-a scris ca nu cumva sa scape fetita aceea, Sorina, dintr-o tara unde justitia, atunci cind e, e incompetenta. Pardon! am vrut sa spun independenta...
arcadia
rank 5
plagiator inveterat, din categoria plagiatelor porcesti
acest licurici protejat al celebrului terminator putorel toater, este desigur cel mai indicat pentru funcția suprema in romaniea lor, "statul plagiatului obligatoriu" si al pensiilor exorbitante pentru cei care păstoresc o justiției inexistenta.
alfabeta
rank 5
Traditional in Romania !
Cei mai buni sefi ai serviciilor deforta sunt cei santajabili...
Dupa caz, dosarul celui in cauza se scoate/accelereaza sau nu...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor