Predoiu: Ma astept la fair-play din partea Olandei in dosarul Schengen

Joi, 16 Februarie 2012, ora 10:46
2531 citiri
Predoiu: Ma astept la fair-play din partea Olandei in dosarul Schengen
Foto: Arhiva

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, spune ca se asteapta ca Olanda sa dea dovada de "fair-play" in privinta aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

Predoiu precizeaza, intr-un interviu la RFI Romania, ca va merge la Haga "de cate ori e nevoie". Deputatii olandezi dezbat joi rapoartele MCV despre Romania si Bulgaria.

"Ma astept la fair-play din partea acestor discutii la nivelul Parlamentului si Guvernului olandez. Ma astept ca ministrii olandezi sa spuna in Parlament ceea ce mi-au spus mie de exemplu acum cateva saptamani la Copenhaga, ca este evident ca Romania este in progres, ca s-au luat masuri foarte curajoase in domeniul justitiei, nu numai de catre Guvern, ci si de catre Parlament, prin adoptarea unui program legislativ foarte ambitios, ca magistratii au cuplat la acest efort in general si au pus in aplicare cu succes Codul Civil, ca se vad semne in ceea ce priveste rezultatul anchetelor de mare coruptie, ca instantele, in special Inalta Curte, incep sa functioneze intr-un ritm normal in plan european", spune ministrul Justitiei.

"Daca sunt politicieni curajosi, vor merge in Parlament si vor fi fair, asa cum au fost fair in discutiile cu noi", declara Catalin Predoiu.

Ministrul Justitiei precizeaza ca va merge la Haga, probabil cu ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, pentru a face lobby in dosarul Schengen: "Aceasta idee de a merge in tandem sau in troica la Haga a fost avansata mai demult de minister. Pare ca se va concretiza in perioada imediat urmatoare. Da, vom merge din nou la Haga, vom merge de cate ori e nevoie. De multe ori trebuie sa repeti de mai multe ori chiar si acelasi argument, de exemplu, acesta al dreptului conferit de tratate. Este un argument care a stat la baza demersului. Va fi reluat permanent".

Olanda se opune in continuare aderarii Romaniei la Schengen. Haga asteapta raportul MCV din vara acestui an, pentru a decide daca va da sau nu unda verde intrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul de libera circulatie.

Citeste mai multe despre Predoiu: Ma astept la fair-play din partea Olandei in dosarul Schengen pe RFI Romania.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Predoi Olanda Schengen Romania, #Predoiu ministru Justitie , #ministrul Justitiei