Ziare.com

Predoiu nu crede ca va avea bani pentru implementarea Codului Penal

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 10:39

   

Predoiu nu crede ca va avea bani pentru implementarea Codului Penal
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca statele europene apreciaza politicile anticoruptie care s-au desfasurat in ultimii ani in Romania, dar si performanta acelora pe care le fac, drept urmare este optimist ca si pe plan intern clasa politica va da dovada de vointa ca sa continue reformele din sistemul judiciar.

"In plan general institutional, eficienta institutiilor anticoruptie din Romania a atras in fiecare raport comentarii pozitive...la nivelul statelor membre si al Comisiei exista o apreciere deosebita in ceea ce priveste politicile anticoruptie desfasurate de Romania in ultimii ani, precum si performanta profesionala a celor care desfasoara aceasta activitate.

Deci in plan institutional nu cred ca cineva de buna credinta poate sa puna la indoiala activitatea acestor oameni. Insa, ca in orice procedura, trebuie asteptat ultimul act. Ar fi o greseala sa judecam apriori sau intr-o faza intermediara", a declarat ministrul Justitiei intr-un interviu acordat Romania Liberea.

Desi este increzator ca va exista vointa politica pentru continuarea reformelor, Catalin Predoiu este sceptic ca se va acorda ajutorul financiar necesar.

"Deci eu sunt optimist in ceea ce priveste vointa politica de a se continua aceste reforme. Sunt insa mai circumspect in ceea ce priveste sprijinul financiar pe care justitia trebuie sa-l primeasca in 2012 pentru implementarea codurilor de procedura si a celui penal si in ceea ce priveste capacitatea CSM-ului de a imprima un ritm alert reformelor din sistemul judiciar", a adaugat ministrul.

Cat despre noul proiect de lege privind raspunderea disciplinara a magistratilor, Catalin Predoiu a precizat ca magistratii vor fi pedepsiti tot de magistrati.

"Atunci cand ignori deliberat prevederile legale si prin aceasta ignorare provoci o eroare judiciara e normal sa suporti o consecinta din punct de vedere profesional. La fel, cand din ignoranta nu aplici prevederile legale se pune problema raspunderii disciplinare. Dar, repet, esential aici este ca verdictul il vor da tot magistratii, si nu puterea executiva, cum au sugerat la un moment dat unii critici ai proiectului", a conchis Predoiu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 987 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O intrebare

Dar chiar vreti sa-l implementati ?
Cu titlu personal, cred ca a fost doar o gaselnita pentru cei de afara. Dar cand aceia se vor prinde, ce facem ?

 

un raspuns

NU vor! Chiar daca implementeaza noul cod asta nu inseamna nimic in Romania,tot ce vor si ce stiu EI se va pune practic pe scena!
Ironia sortii,codul meu de securitate la acest comentariu este NUP!!!

JUSTITIE PRIVATA

Justitia a iesit de mai mult timp din sfera intereselor bizonice...Sa "functioneze" si ei ca Educatia sau Sanatatea!

 

Cu jumatate din Bugetul Ministerului Turismului,

Nu se pot face reforme in sistemul judiciar.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor