Predoiu nu vrea ca "mica reforma" sa fie un mar al discordiei intre magistrati

Marti, 31 August 2010, ora 19:55
1745 citiri
Predoiu nu vrea ca "mica reforma" sa fie un mar al discordiei intre magistrati
Foto: Arhiva

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu a spus marti, in cadrul unei dezbateri organizate de Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), ca nu ca proiectul legii micii reforme sa devina "un mar al discordiei" intre magistrati, iar justitia ar trebui tinuta departe de campania electorala.

Totodata, Predoiu a spus ca a primit foarte multe comunicari de la instante in care magistratii sunt de acord cu proiectul legii micii reforme, dar a recunoscut ca exista si pareri contrare.

"E imposibil sa cazi de acord asupra tuturor textelor din proiect. (...) Am incercat inca din ianuarie de cand am conceput acesta ideea, sa avem un dialog si sa pastram acest dialog lucrativ. Nu toata lumea a dorit sa participe la acest dialog. Nu am facut o vina nimanui din acesta neparticipare. Ne-a parut rau ca invitatiile noastre nu au fost onorate de catre toata lumea, in speta chiar de AMR. Ne-am fi dorit sa fim impreuna la acest proiect coautori, dar nu e tarziu sa reusim acest lucru, de aceea noi suntem prezenti aici", a spus Predoiu.

Pe de alta parte, presedintele AMR, Mona Pivniceru, i-a atras atentia ministrului Justitiei ca nu-i poate permite sa continue discursul fara sa spuna ca nu este adevarat ca magistratii au fost invitati la aceste discutii pe marginea proiectului de lege aflat in dezbatere. De asemenea, un reprezentant al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR) a intervenit din sala si i-a spus lui Predoiu ca initial reprezentantii asociatiei au participat la dezbaterile pe acest act normativ, insa "s-au trezit cu un alt proiect de lege".

MJ va continua sa imbunatateasca proiectul Legii Micii reforme

Predoiu a declarat ca institutia pe care o conduce va continua, pana la adoptarea de catre Camera Deputatilor, sa imbunatateasca proiectul dezbatut.

"Eu cred ca toata lumea este de acord ca este foarte importanta legea pentru sistemul judiciar. In opinia ministerului, proiectul este foarte bun, dar in acelasi timp suntem deschisi la dialog sa-l facem si mai bun, cu AMR, cu CSM ", a spus marti ministrul Predoiu, care a respins acuzatia ca MJ incearca sa eludeze vocea magistratilor in legatura cu acest proiect.

"Chiar prezenta mea aici este pentru a asculta vocea lor, chiar si dupa incheierea dezbaterilor publice. Noi am avut o serie de consultari la MJ. Am inteles ca se doreste continuarea acestor discutii. Nu am absolut nimic impotriva. O sa-mi fac o idee despre propunerile acestea, le vom analiza din nou tehnic si vom da un raspuns. Daca sunt idei bune, le voi sustine in comisia juridica a Camerei Deputatilor dupa ce voi informa Guvernul.Daca sunt idei pe care nu vom cadea de acord, vom explica ce contra-argumente avem ", a precizat Predoiu.

De asemenea, Ministerul Justitiei a anuntat ca va continua sa dialogheze cu orice asociatie profesionala pe marginea proiectelor sale, pentru a evalua solutii de imbunatatirea acestora, si va sustine in continuare proiectul legii privind unele masuri pentru accelerarea proceselor.

Asociatia Magistratilor din Romania a organizat, marti, o dezbatere pe tema proiectului Legii micii reforme, la care au participat presedintele AMR, Mona Pivniceru, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, secretarul de stat Lidia Barac, presedintele ICCJ, Lidia Barbulescu, seful CSM, Florica Bejinaru, dar si parlamentari, magistrati si reprezentanti ai altor asociatii ale magistratilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Predoiu Mica reforma, #Predoiu ministru Justitie , #ministrul Justitiei