Predoiu: Nu vreau sa fiu premier

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 23:00
1760 citiri
Predoiu: Nu vreau sa fiu premier

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca nu i s-a oferit postul de premier in locul lui Emil Boc si ca nici nu ia in calcul posibilitatea sa accepte sa devina sef al Executivului.

"Am observat si eu aceste discutii in ultimele doua-trei zile. Consider ca e o simpla speculatie de presa, nu are niciun fel de baza in realitate", a declarat Predoiu, la Realitatea TV, precizand ca nu a fost contactat zilele acestea pentru a i se propune asa ceva.

La insistentele moderatoarei, Predoiu a precizat ca nu este interesat sa devina sef al Guvernului. "Nu iau in calcul o astfel de ipoteza si orice alta speculatie pe aceasta tema nu numai ca e lipsita de orice baza, dar cred ca face rau si agendei justitiei. (...)Pentru mine n-a fost un subiect nici macar in aceste zile", a adaugat el.

"Pozitia de premier este mult mai complexa decat functia de ministru al Justitiei. Voiam sa va amintesc ca am intrat in Guvern pentru un proiect tehnic, pentru proiectul Codurilor, pentru acelasi proiect am acceptat sa raman in alt Guvern sa-mi prelugesc munca. Cata vreme aceasta munca va fi apreciata eu voi fi foarte fericit", a mai explicat ministrul Justitiei.

Predoiu a deplans apoi faptul ca politicienii nu sunt interesati decat de functii.

"Din pacate discutiile din politica se concentreaza prea mult pe persoane si functii, fie lupte intre persoane si orgolii, ambitii, batalii pentru diverse pozitii. Nu numai in ierarhia puterii, dar si in cea a Opozitiei. Asta este chiar si mai amuzant. Cred ca ar trebui sa inversam ordinea prioritatilor si sa dam programelor intaietate si sa ne concentram pe agende care sunt si pentru cetateni si mai putin pentru establishmentul politic", a conchis el.

Mandat de retinere de 72 de ore pentru ca relatiile sociale au devenit complexe

In ceea ce priveste discutiile pentru prelungirea mandatului de retinere la 72 de ore, Predoiu a spus ca, personal, este de acord cu aceasta masura, avand discutii in acest sens si cu procurorul general al Romaniei, Laura Kovesi.

"Dosarele au devenit mai complexe, relatiile sociale de asemenea mai complexe, procedurile s-au complicat. Este important sa dam un surplus de timp procurorilor sa pregateasca lucrurile asa cum trebuiem si sa evitam nulitatile in instanta. Personal, vad favorabil o astfel de discutie pe care o consider ca fiind o masura buna. Vom vedea cum vom proceda. Eu am discutat si cu procurorul general pe aceasta tema", a declarat ministrul Justitiei.

Intrebat despre momentul in care vor fi puse in aplicare noile coduri, Predoiu a spus ca in propunerea transmisa Parlamentului Ministerul Justitiei a avansat data de octombrie 2011, insa discutiile s-ar putea prelungi pana in luna iunie 2012.

"Punerea in aplicare a codurilor reprezinta principalul proiect institutional din justitie, poate cel mai dificil, acest lucru reiesind si din raport. Noi am trimis la parlament proiectul avand o propunere pentru octombrie 2011. Anticipez, insa, dezbateri destul de intense pe aceasta data, intrucat sunt pareri diverse: unii spun ca ar fi bine sa-l impingem la 1 ianuarie 2012, iar altii chiar avanseaza data 1 iunie 2012. Ramane sa discutam", a mai spus ministrul Predoiu.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....