Ziare.com

Predoiu: Raportul CE pe Justitie nu va fi unul critic

de Anca Bundaru
Luni, 09 Februarie 2009, ora 15:02

   

Predoiu: Raportul CE pe Justitie nu va fi unul critic
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, crede raportul interimar al Comisiei Europene pe Justitie nu va face altceva decat sa treaca in revista evolutia sistemului judiciar din Romania, fara sa critice.

"Este vorba despre o evaluare tehnica, nu de raportul politic, evaluarea tehnica insemnand o trecere in revista a tot ceea ce s-a intamplat de la ultimul raport din vara, pana in prezent, fara a se face o interpretare profunda a acestor evolutii", a spus Catalin Predoiu la Realitatea FM.

Predoiu crede ca raportul CE va arata o reducere a vitezei reformelor, ca urmare a ciclului electoral parcurs de Romania in ultimele luni, precum si unde anume este nevoie sa se insiste asupra reformelor.

"Ma astept ca raportul sa noteze negativ tendintele de schimbare a legislatiei din toamna anului trecut in ceea ce priveste procedura de numire a procurorilor in functii de conducere la anumite parchete, sa noteze elaborarea unei noi politici de resurse umane pe termen lung de catre CSM", a mai spus Predoiu.

In ceea ce priveste eventuale referiri ale raportului la dosarele lui Adrian Nastase, Predoiu a precizat ca in rapoartele trecute si, probabil nici in cele viitoare, nu se va face referire la dosare concrete, ci la semnale date in ceea ce priveste insistenta reformelor si combaterea coruptiei, inclusiv la nivel inalt.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1557 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mesajul CE este CLAR :

S-a furat MULT, NU se mai fura decit dupa Norme Europene !
Totul nu este decit APA de PLOAIE !!!
Socrul dlui Predoiu poate sa doarma linistit - GINERICA nu-l va trimite la MITITICA !

 

Copuri de peste

Cu asa ministru de justitie , procuror general , sef la dna ce sa speri . Cine-i socru lu' baiatu ?

COMUNICAM SAU LUCRAM???????

CORUPTIA LA NIVEL INALT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..................
EVOLUTIE????
TEHNIC?????
CICLU ELECTORAL?????
TENDINTE?????
DECI TOT LA NIVELUL ACESTA COMUNICAM NOI DOMNULE MINISTRU???
COMUNICAM SAU LUCRAM???????

 

Raportul

Are sa fie unul favorabil Romaniei. Pentru acest lucru a fost ales ministrul justitiei, un om sters si fara nici o personalitate. A dat *** si partidul, numai sa se poata mentine pe post.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor