Ziare.com

Predoiu: Raportul intermediar pe justitie va nota o imbunatatire fata de cel din vara

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 18:10

   

Predoiu: Raportul intermediar pe justitie va nota o imbunatatire fata de cel din vara
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, in cadrul unei intalniri cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, ca raportul intermediar tehnic pe justitie va nota "in mod normal", per ansamblu, o imbunatatire a situatiei fata de vara anului 2010, informeaza Ministerul Justitiei.

In cadrul intalnirii, care a fost organizata de ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Laszlo Fuzes, ministrul Predoiu a prezentat progresele inregistrate pe fiecare din cele patru conditionalitati ale Mecanismului de Cooperare si Verificare si a adus precizari in ceea ce priveste agenda Ministerului pentru perioada urmatoare.

"Refacerea cadrului normativ al ANI si adoptarea Legii Micii Reforme, ambele cu o larga majoritate, ar putea constitui elementele pozitive ale raportului intermediar tehnic, alaturi de continuarea 'track record-ului' pozitiv al Ministerului Public.

Vom cauta sa obtinem in Parlament un sprijin cat mai larg pentru legile de punere in aplicare a Codurilor. Per ansamblu, in mod normal, raportul intermediar tehnic va nota o imbunatatire a situatiei fata de vara anului trecut", a declarat ministrul Justitiei.

De asemenea, Predoiu a spus ca obiectivele principale ale Ministerului Justitiei in perioada urmatoare sunt implementarea cu succes a Codurilor, acoperirea locurilor vacante in sistemul judiciar, magistrati si grefieri, alaturi de crearea premiselor pentru scurtarea termenelor de judecata, prin aplicarea corecta a prevederilor Legii Micii Reforme.

Potrivit MJ, ambasadorii participanti la intalnire au apreciat pozitiv eforturile depuse de Ministerul Justitiei pentru elaborarea si adoptarea cadrului normativ si politicile publice in domeniul Justitiei si si-au exprimat sprijinul si incurajarea pentru continuarea acestor demersuri.

Sursa: rNews

Articol citit de 1321 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Reformarea legilor romanesti

In pofida opozitiei acerbe a PSD-PNL-pc in calea reformarii si modernizarii in spirit european a legilor nationale,in pofida a 9000 de amendamente la un proiect de lege a industriei de "motiuni"sabotate chiar de cei ce le introduc,a trimiterilor la CCR a orice trece de parlament,reflectand bascalia "opozitiei"fata de evolutia Romaniei,actuala administratie reuseste sa duca Romania mai departe spre nivelul unei tari europene,civilizate,spre disperarea mafiei rosii PSD-PNL-pc.Felicitari dle Predoiu pentru progresele in justie,institutie pe care incearca sa o terorizeze "opozitia".Teo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor