Predoiu: Salariile prea mici ale ministrilor invita la coruptie

Vineri, 04 Mai 2012, ora 11:44
2584 citiri
Predoiu: Salariile prea mici ale ministrilor invita la coruptie
Foto: TVR Info

Ministrul interimar al Justitiei, Catalin Predoiu, crede ca plata incorecta a angajatilor din administratia publica ii invita pe functionari la coruptie, de aceea Romania ar trebui sa rezolve cat mai rapid aceasta problema.

Romania trebuie sa rezolve si problema salariilor mici ale inaltei administratii, nu doar pe cea a pensiilor si salariilor, pentru ca plata incorecta a administratiei invita la coruptie, a declarat joi ministrul demis al justitiei Catalin Predoiu.

"Cand ai un post cu responsabilitati enorme, in care semnezi, in care iti asumi semnatura altora, in care iei decizii si spui 'aici merge sau aici nu merge', in care dai autorizare sa se cheltuie sau nu banul public, trebuie sa stii ca o faci recompensat corect de societate.

Subplatirea inaltei administratii invita la coruptie si, pe viitor, Romania trebuie sa rezolve si aceasta problema, nu numai a pensiilor si salariilor, care e foarte importanta, dar trebuie sa rezolve problema platii corecte a administratiei, in special in zona managementului administrativ. Altfel, nu vom avea management bun in administratie sau vom avea manageri care-si completeaza veniturile", a declarat ministrul demis al justitiei joi, la la conferinta "Transparency and Business - Transparenta si mediul de afaceri", informeaza Ziarul Financiar.

In opinia lui Predoiu, si absorbtia fondurilor europene depinde de modul in care functioneaza administratia, acesta fiind un motiv in plus pentru luarea de masuri care sa asigure remunerarea corecta a personalului din domeniu.

Ministrul demis al Justitiei a mai afirmat, cu acelasi prilej, ca administratia poate sa ajute mediul de afaceri prin transparentizarea operatiunilor sale.

Demnitarul a subliniat ca bani sunt peste tot in lume si grupuri de afaceri pot veni din multe parti, dar important este de unde vin acei bani si pe ce set de valori si pe ce practici se bazeaza grupurile care vin la noi in tara si, la randul lor, ce practici promoveaza in contact cu ceilalti parteneri economici si cu administratia.

"Ca cetatean, prefer sa traiesc intr-o tara cu economie care lucreaza dupa regula competitiei loiale, lucreaza dupa regula transparentei in conditii de integritate. Ca cetatean, nu vreau sa platesc un produs mai scump decat face, doar ca in costul produsului respectiv este inclusa si mita care a fost data de companie si alte servicii netransparente care intra in economia gri sau chiar economia neagra", a mai spus Predoiu.

El a adaugat ca nici cel mai puternic om de afaceri, cu cele mai intinse conexiuni, cu cele mai nelimitate resurse, nu poate ramane neafectat daca economia per ansamblu este subminata de practici neconcurentiale, de coruptie, de lipsa de integritate.

"Din pacate, in ultimii ani viata a demonstrat ca in societatea romaneasca si in economie exista in continuare coruptie, si poate ca aceasta este una dintre cauzele pentru care in Romania inca nu s-a structurat o categorie puternica de intreprinderi mici, de intreprinderi mijlocii, de clasa de mijloc", a mai spus Predoiu.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...
Comentarii