Predoiu se intalneste cu sindicalistii din ANP care au decis sa faca greva

Sambata, 05 Decembrie 2009, ora 18:52
1283 citiri
Predoiu se intalneste cu sindicalistii din ANP care au decis sa faca greva
foto: 1235.ro

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu i-a invitat la discutii, luni, pe reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), dupa ce acestia au decis, pe 4 decembrie, sa declanseze greva in sistemul penitenciar.

Urmare a hotararii FSANP de a declansa greva, ministrul Catalin Predoiu a propus o intrevedere cu reprezentantii federatiei pentru luni, 7 decembrie, prilej cu care FSANP va solicita si aplicarea echitabila a legii privind reducerea cheltuielilor de personal, plata orelor suplimentare restante, precum si asigurarea drepturilor de echipament si uniforma de serviciu conform normelor legale, potrivit unui comunicat al FSANP remis NewsIn.

"Conferinta Nationala Extraordinara a Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a aprobat azi (n.r. vineri), dupa verificarea indeplinirii conditiilor legale, declansarea grevei in sistemul penitenciar. Biroul Executiv al FSANP a fost mandatat sa stabileasca data desfasurarii si masurile de organizare a grevei", se arata in comunicat.

Hotararea sindicalistilor este motivata de refuzul Ministerului Justitiei de a semna Actul aditional la Acordul privind raporturile de serviciu, asa cum a fost negociat in perioada august - septembrie 2009, si intervine ca urmare a divergentei in ceea ce priveste solicitarea de a fi asigurat un buget anual destinat imbunatatirii conditiilor de munca, se mentioneaza in comunicatul FSANP.

"La acest moment sunt peste 150.000 de ore suplimentare neplatite, dispozitivele de siguranta sunt reduse cu 20% datorita aplicarii abuzive a legii si a trimiterii fortate in concediu fara plata a personalului. Pentru anii 2008 si 2009 nu a fost asigurat echipament si uniforma de serviciu, Guvernul Romaniei angajandu-se, in urma presiunilor sindicale, ca va asigura doar o parte din contravaloarea pentru anul 2008", se arata in comunicat.

FSANP precizeaza ca, in situatia in care nu vor fi propuse solutii viabile pentru solutionarea starii conflictuale, intrarea in greva si tipul de greva, de avertisment sau totala, va fi notificata angajatorului cu 48 de ore in prealabil.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a trimis joi, 3 decembrie, la Parchetul General, o plangere impotriva directorului ANP, Ioan Bala, pentru abuz in serviciu, si alte doua plangeri la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, vizand tot persoane din conducere.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitascu, a declarat joi, ca a facut plangeri pentru abuz in serviciu impotriva directorului general al ANP, Ioan Bala, impotriva directorului general adjunct, Tiberiu Ungureanu si a sefului Directiei economice din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), Ioana Serban.

Cei trei se fac vinovati de abuz in serviciu dupa ce Legea 329/2009 privind rationalizarea cheltuielilor publice s-a aplicat in sistemul penitenciar de la 1 noiembrie, desi actul normativ a intrat in vigoare pe 12 noiembrie, a explicat Sorin Dumitrascu, pentru NewsIn.

Membrii Sindicatului National al Lucratorilor de Penitenciare s-au intalnit pe 2 decembrie, intr-o adunare generala, pentru a decide asupra oportunitatii declansarii grevei in penitenciare, dar au renuntat, deocamdata, la acest demers, deoarece, in regim de urgenta, Guvernul a alocat ANP, din fondul de rezerva, suma de 10 milioane de lei, ceea ce acopera jumatate din drepturile de echipament pe 2008, a declarat, presedintele FSANP.

Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ioan Bala, a declarat pe 2 decembrie ca drepturile pe care le cer sindicalistii nu sunt restante si ca n-au motive sa faca greva, dupa ce acestia au anuntat ca decid, miercuri, daca vor declansa greva in sistemul penitenciar. Ioan Bala a precizat ca ANP nu a renuntat la chirii, ca a platit prime de vacanta si o parte din orele suplimentare si ca sindicalistii "n-au niciun motiv sa faca greva".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Catalin Predoiu intalnire sindicalisti ANP, #Catalin Predoiu greva penitenciare , #ministrul Justitiei