Predoiu vrea ca instanta suprema sa judece doar inaltii demnitari

Duminica, 07 Februarie 2010, ora 09:04
1089 citiri
Predoiu vrea ca instanta suprema sa judece doar inaltii demnitari
Foto: Arhiva

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, sustine ca se gandeste sa modifice competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie in asa fel incat sa judece doar inaltii demnitari.

"Ar trebui sa simplificam lucrurile. Poate, de ce nu, sa insistam si la competenta ICCJ in materie penala si sa o limitam la inalti demnitari, restul categoriilor de inculpati sa fie judecati in fata curtilor de apel cu precizarea ca in ceea ce priveste regulile de drept tranzitoriu vom opta pentru pastrarea competentei.

Adica dosarele aflate pe rol vor ramane acolo. Sa nu-si imagineze cineva ca vom da ocazia unor amanari pentru declinarea de competente, transferul dosarelor la alte instante. Ceea ce ne preocupa este accelerarea judecarii cauzelor, nu ingreunarea lor", a afirmat Predoiu, la TVR, citat de Adevarul.

Predoiu: Decizia privind scutul antiracheta respecta principiile NATO

O alta modificare pe care Predoiu si-ar dori-o pentru ICCJ ar fi in privinta judecarii recursurilor in interesul legii (RIL), care in prezent se face de 120 de judecatori.

"Este imposibil. Aia nu este judecata. Am discutat la nivelul CSM cu reprezentantii ICCJ si suntem cu totii de acord ca aici trebuie sa intervenim, iar cu Comisia Europeana suntem, de asemenea, in consonanta in aceasta chestiune", a spus ministrul Justitiei.

Predoiu: Implementarea Codurilor, principalul pilon al strategiei pentru Justitie

In ceea ce priveste dosarele inspectorilor de integritate din ultima vreme, ministrul considera ca o serie de dosare au ajuns la maturitate in aceasta perioada.

"As vrea ca sa fie rezultat al unei maturizari institutionale a ANI. (...)Cred ca un mai bun efort de comunicare, pe care Agentia ar putea sa-l faca, ar explica aceste semne de intrebare", a mai spus Predoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Catalin Predoiu ICCJ, #instanta inalti demnitari, #Predoiu Curte Justitie , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza PeterPan41
PeterPan41
rank 5
”Predoiu vrea ca instanta suprema sa judece doar inaltii demnitari”